سه‌شنبه 6 آذر 1403

بازیافت لباس های دسته دوم با نمادهای سنتی در مازندران

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بازیافت لباس های دسته دوم با نمادهای سنتی در مازندران

ساری - ایرنا - مسوول انجمن پارچه و لباس خانه هنرمندان ساری از ابداع شیوه‌ای جدید برای بازیافت لباس‌های دسته دوم خبر داد و گفت: با استفاده از نمادهای سنتی در تلاش هستیم تا این نوع لباس‌ها را دوباره به چرخه استفاده و مصرف وارد بکنیم.

مهدی فانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کشورمان در زمینه برخورداری از نمادهای سنتی جز معدود کشورهای برخوردار در این زمینه به شمار می رود و مازندران نیز برخوردار از این ظرفیت هنری برای استفاده از آن قدم در احیای لباس های بازیافتی و دسته دوم گذاشته است.

وی ادامه داد: تیکه دوزی، منجوق دوزی و سنگ دوزی از جمله این هنرهای اصیل مختص ایران است که سالهاست زیر بار گرد فراموشی قرار گرفته اند و این بار هم برای احیای هم این هنرها و هم استفاده مجدد از لباس ها با شکل و شمایل جدید از این هنرها استفاده کرده ایم.

مسوول انجمن پارچه و لباس ساری با اشاره به اینکه مازندران حدود 2 هزار فارغ التحصیل رشته های مرتبط در حوزه طراحی پارچه و لباس دارد، گفت: برای استفاده هر چه بیشتر از این ظرفیت های موجود دانشگاهی و نیز هنرهای سنتی جامعه ما، مسابقه و دوره آموزشی با طراحی لباس در استان برگزار شد و از این طریق طراحان لباس و مد با ایده های خلاقانه و هنرمندانه خود مدل های جدید و نو لباس را خلق کردند.

وی افزود: وارد کردن لباس های بازیافتی به چرخه مد آنهم با استفاده از نمادهای سنتی و ایده خلاقانه خیاطان و طراحان لباس در کشورهای دنیا جا باز کرده است و طرفداران بسیاری دارد.

به گفته فانی به همت و تلاش خانه هنرمندان و حمایت نهادهایی همچون سازمان صنعت، معدن و تجارت، امور بانوان و خانواده استانداری مازندران تلاش داریم تا این هنر و ابتکار خلاقانه را در استان رواج بدهیم تا از این طریق بتوانیم ضمن احیای هنرهای قدیمی با بازیافت لباس های دسته دوم گامی برای حفاظت از محیط زیست و کاهش ضایعات برداریم.

وی همچنین از امضای تفاهم نامه اخیر با جهاد دانشگاهی مازندران خبرداد و گفت: این نهاد به عنوان متولی مشاغل خانگی برای ایجاد خوشه های مشاغل خانگی ویژه تولید لباس اقدام می کند تا با تامین مواد و بازاریابی محصولات تولیدی همراهی با این حرفه بکند.

فانی تعداد افرادی که در مشاغل خانگی در مازندران در حوزه پوشاک فعالیت می کنند را 27 هزار نفر اعلام کرد.

وی ادامه داد: برای تولید یک پوشاک می بایست 13 مرحله کار انجام شود که با برخورد فنی تر در بخش طراحی می توان در جذابیت هرچه بیشتر و دلنشین تر این نوع محصولات قدم برداشت.

*س_برچسب‌ها_س*