بازیگر تئاتر: عرصه نمایش از دروغ و فریب بیزار است
تهران - ایرنا - حسین عاطفی بازیگر و کارگردان شناخته شده تئاتر کشورمان به عنوان یکی از چهار هنرمندی که در مراسم اختتامیه سیوهشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از دههها فعالیت او درعرصه هنرهای نمایشی کشورمان تجلیل شد؛ تئاتر را صحنه حقیقی زندگی دانست و تصریح کرد: تئاتر از دروغ؛ فریب و تبعیض بیزار است.
آئین اختتامیه سیوهشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر شامگاه دوشنبه (21 بهمن ماه 1398) طی مراسمی با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزارتخانه، شهرام کرمی مدیر کل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادر برهانیمرند دبیر این رویداد و جمع کثیری از هنرمندان حاضر در جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر معرفی نفرات برگزیده چهار بخش رقابتی جشنواره تئاتر فجر در گام سیوهشتم از جمله نمایشهای صحنه ای، نمایشهای خیابانی، بهعلاوه فجر و بخش پوستر و اقلام تبلیغاتی، از چهار هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر مطابق عهد و رسم کهن جشنواره تقدیر به عمل آمد.
در مراسم اختتامیه سیوهشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ شهرام کرمی مدیر کل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نادر برهانیمرند دبیر این رویداد از سال ها فعالیت و پشتکار و تاثیر گذاری حسین عاطفی، کریم اکبریمبارکه، آندرانیک خچومیان و مهدی لزیری تقدیر به عمل آمد.
تئاتر هنری است که از صلح و عشق می گوید
حسین عاطفی، بازیگر و کارگردان شناخته شده تئاتر کشورمان که چند سالی است حضور در عرصه هنر نمایش کشور را به دلایل مختلف کنار گذاشته به عنوان اولین سخنران از بین چهار هنرمند پیشکسوتی که در حاشیه مراسم اختتامیه سیوهشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از آنها تقدیر شد؛ صحبتهای خود را اینگونه آغاز کرد: نه آبان، نه آذر، نه دی بلکه زاده مهرم، پس از مدت ها دوباره روی صحنه ایستادم، اینبار برای جشن تئاتر؛ تئاتری که از صلح و عشق می گوید و زندگی بهتری را می طلبد.
از جهان هستی سپاسگزارم که با ودیعه گذاشتن کمی خلاقیت هنری در من امکان این را فراهم آورده تا بتوانم در تئاتری کار کنم که از دروغ بیزار است، از فریب بیزار است، از تک جنسیتی، تک صدایی و تبعیض بیزار است. در تمامی سالهای فعالیتم از همه آموختم از استادان، دانشجویان دانشکده هنرهای دراماتیک، از مردمان میدان شهدا و از تمام آموزگارانم سپاسگزارم.
زندگی هنریام وامدار بازی در دو نمایشی که هیچگاه اجرا نشد
این کارگردان و بازیگر پیشکسوت با اشاره به آنکه با بازی در دو نمایش و همراهی دو کارگردان شریف ایران، دو دوره تاریخی را تجربه کردم که در زندگی من بسیار تاثیرگذار بود خاطرنشان کرد: با محاکمه ژاندارک در کنار رکن الدین خسروی و گالیله زنده یاد حمید سمندریان تئاتر را دوباره معنی کردم اما حیف که هیچکدام به اجرای عمومی راه پیدا نکرد.
عاطفی در پایان با تکرار جمله نخست سخنان خود که نه آبان، نه آذر، نه دی، زاده مهرم ابراز امیدواری کرد تا زمانی که زنده است ببیند سالنهایی به نام بانوان تئاتر این سرزمین چون عصمت صفوی؛ بانو لرتا و جمیله شیخی نامگذاری شوند. این جشن، جشن تئاتر تمامی هنرمندان تئاتر این کشور است اما جای بسیاری از هنرمندان خالی است.
وقتی بغض امان تشکر نداد
کریم اکبریمبارکه بازیگر شناخته شده و پیشکسوت نامی تئاتر کشور، به عنوان دومین سخنران میکروفن را در دست گرفت اما شدت غلیان احساس و بغض رها شده در مراسم تقدیر از بیش از پنج دهه حضور و درخشش او در عرصه تئاتر امان صحبت به او نداد.
اکبریمبارکه در جملات کوتاهی گفت: امشب شاید بهترین شب زندگی من تلقی شود، این هدیه ای است که شما به من تقدیم کردید. اجازه می خواهم این هدیه ارزشمند را با تمامی هنرمندان فراموش شده کشورم شریک شوم.
وی در حالی که تمام حاضران در تالار وحدت به عنوان میزبان مراسم اختتامیه سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر ایستاده و یک صدا او را تشویق می کردند، یادآور شد: من خود را مدیون هنرمندانی چون استاد سمندریان، دکتر کوثر، گلشیری و حسین پرورش می دانم که امشب در بین ما نیستند، من به راحتی به اینجا نرسیدم، 50 سال زحمت کشیدم و امشب جزو یکی از بهترین شب های زندگی من است.
بودن کنار یکدیگر، آبروی خانواده تئاتر است
مهدی لزیری بازیگر پیشکسوت تئاتر تبریز به عنوان سومین هنرمندی که در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفت نیز در سخنانی گفت: امشب همه خاندان تئاتر با پدر خانواده کنار هم هستند، ما از آغاز خاکمان را با آردبیز ریختند و با روح ملکوتی اندود کردند و کوزه ای ساختند که این کوزه آب گوارا، صاف و پاک را می طلبد اگر کوزه ترک بردارد، نه آب می ماند نه آبرو. باید همواره باهم باشیم.
فردای تئاتر ایران در دستان جوانان هنرمند امروز است
و در نهایت آندرانیک خچومیان مترجم نامی آثار نمایشی کشورمان به عنوان چهارمین و آخرین هنرمند پیشکسوتی که در مراسم اختتامیه سیوهشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از او تجلیل شد پای میکروفن آمد و ضمن تشکر از دست اندرکاران و مدیران برگزاری جشنواره تئاتر فجر گفت: در طول روزهای برگزاری جشنواره شاهد بودم بسیاری از جوانان فعال، با شور و حرارتی وصف نشدنی کار می کردند و خیلی علاقهمند بودم تا در مراسم حضور داشته باشم و بتوانم برایشان دست بزنم.
واقعیت این است که در سالهای اخیر بسیاری از جوانان به حوزه تئاتر وارد شدند. این جوانان عاشق تئاتر هستند و از مسئولان می خواهم امکانات لازم را در اختیار آن ها بگذارند چون آن ها هستند که فردا را می سازند.
سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از روز پنجشنبه 10 بهمن ماه فعالیت خود را آغاز کرده و امشب (21 بهمنماه 98) به کار خود پایان خواهد داد.
فراخوان این دوره از جشنواره تیرماه سال جاری منتشر شد که در متن آن آثار را در بخش های صحنهای، نمایشهای خیابانی، دیگرگونههای اجرایی، تئاتر ملل، مسابقه نمایشنامهنویسی، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، کارگاهها و نشستهای تخصصی و بخش به علاوه فجر به صورت رقابتی و غیررقابتی به صورت تفکیک شده پذیرفت.
بر همین اساس آثار پذیرفته شده در بخش پوستر و عکس تئاتر در نمایشگاه لحظه قطعی از 5 تا 15 بهمن ماه سال جاری در خانه هنرمندان ایران برپا و 59 عکس از 49 عکاس و 60 پوستر از 35 طراح به نمایش گذاشته شد.
بعد از حواشی انصراف ها نیز از 30 اثر بخش رقابتی 22 نمایش و از 27 اثر بخش غیررقابتی 15 اجرا در جشنواره حضور داشتند.
همچنین از هفت اثر بخش بین الملل شش اثر اجرا داشت. در این میان دو اثر سردار پرچم دار و همه همدردیم به بخش های نمایش های خیابانی و دیگرگونه های اجرایی و در بخش رادیو نمایش نیز یک اثر با عنوان سردار عشق به 10 نمایش قبلی اضافه شدکه این سه نمایش جدید به گرامیداشت سردار شهید قاسم سلیمانی و جانباختگان سانحه هوایی (سقوط هواپیمای ایران - اوکراین) اختصاص داده شد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*