باید ظرفیت تهیه پلتفرم یکپارچه قرآنی در دانشگاه ها را داشته باشیم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت تهیه پلتفرم یکپارچه قرآنی در فضای مجازی تاکید کرد و گفت: لازمه طراحی این پلتفرم داشتن ظرفیت علمی، فناوری، توانمندی و علاقه مندی در حوزه قرآنی است.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید رضا عاملی در جلسه پنجاه و دوم شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه فضای مجازی جایگاهی نیست که در آن کارها را توزیع کنیم بلکه به پلتفرم یکپارچه نیاز است که کار را یکی از دستگاهها باید انجام دهد، گفت: پس از طراحی این پلتفرم تمامی دستگاهها میتوانند در آن محیط، فضای مخصوص کار خود را داشته باشند.
استاد ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره بر اینکه شایسته است برای قرآن پلتفرمی یکپارچه داشته باشیم؛ گفت: لازم است به یکی از دستگاهها ماموریت داده شود تا نرم افزار ارزشمندی را طراحی کند؛ لازمه آن هم داشتن ظرفیت در زمینه علمی، دانشگاهی و توانمندی و علاقه مندی در حوزه قرآنی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید اجازه دهیم نهادهای بزرگ، مأموریت پلتفرم یکپارچه قرآنی را رقم بزنند و بعد از آن سایر بخشها نقش خود را در قالب این پلتفرم پیدا کنند. طراحی چنین پلتفرمی نیازمند هزینه است؛ زیرا بحث زیستبوم قرآنی است. هنگامی که این زیست بوم شکل گیرد، خروجیهای بسیار زیادی خواهد داشت و برای انجام این کار لازم است تمام سرمایه یکجا متمرکز شود.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه در فضای مجازی دچار پراکندگی بسیار زیادی شدهایم، اظهار کرد: ما در این فضا همیشه هزینه میکنیم و هزینههای تکراری بسیار زیادی داریم. محیط مجازی یک قابلیت برای همه است، اگر در این زمینه در یک سازمان ظرفیتی ایجاد شود، آن ظرفیت نه تنها برای همه کشور که برای همه دنیا خواهد بود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه این جلسه حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: اتحادیه نماد سپردن کار به مردم است، لذا بخش مردمی در هر موضوعی که میخواهد ورود داشته باشد، باید به آن میدان داده شود.
قمی افزود: در بحث سکوهای بزرگ سرویسدهنده در فضای مجازی هم باید به اثرگذاری بسیار زیاد آنها اشاره کرد. اساسا اگر یک پلتفرم قدرتمند و بزرگ ساخته نشود و روی کار نیاید، چه بسا اساس کار از دست برود.
وی با بیان اینکه تهیه این پلتفرم از مواردی است که دستگاه حاکمیتی باید جلو بیاید، گفت: هر کدام از نهادها که فکر میکند میتواند چنین مأموریتی را برعهده بگیرد، میتواند روی حمایت ما حساب کند، در غیر این صورت میتوانیم به عنوان خادم در این عرصه گام برداریم، زیرساختهای خوبی برای این کار داریم و در حال حاضر هم ظرفیتی موجود است که میتواند توسعه پیدا کند.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه گفت: سند فضای مجازی در شورای عالی فضای مجازی نهایی شده و اولویتهای آن مشخص شده و در شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. حجت الاسلام و المسلمین محمدی همچنین گفت: در مجمع مشورتی شورای توسعه، مصادیق واگذاری فعالیتهای بخش دولتی به مردمی احصا و فرایند آن هم مشخص شده است و این موضوع تا چند هفته آینده نهایی خواهد شد.
پس از تبادل نظر حاضران در جلسه، با نظر اکثر اعضا مقرر شد سازمان تبلیغات اسلامی مأمور تهیه یک پلتفرم برای اجرای فعالیتهای قرآنی در فضای مجازی شود. همچنین با نظر اکثریت اعضا، الزام عضویت موسسات قرآنی در اتحادیه برای دریافت مجوز فعالیت به تصویب رسید.
عضویت وزارت بهداشت و ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد در کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود.
همچنین در این جلسه، محمدعلی خواجهپیری پیشکسوت قرآنی و دبیر کارگروه قرآن و عترت بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء (عج) گزارشی از بودجه قرآنی و عملکرد دستگاهها در این زمینه ارائه داد و گفت: بالاترین مقام امور قرآنی هر یک از دستگاههای دولتی، عمومی و نهادهای مردمی موظف است در پایان دوره مسئولیت خود گزارش تسویه حساب و اعتبارات دریافتی از صندوق مشارکت در دوره مدیریت خود را تنظیم و به کمیته تخصیص و هیئت امنای صندوق ارائه کند. هرگونه پرداخت اعتبار بعدی به دستگاه، منوط به تأیید گزارش عملکرد خواهد بود.
در ادامه جلسه جعفرینژاد، نماینده سازمان برنامه و بودجه گفت: لازم است ساز و کار منسجمی طراحی شود و در قالب این ساز و کار گزارش دقیقی تهیه شود که البته «ارائه نتایج اقدامات بررسی شده اسناد راهبردی در مجمع مشورتی» از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام