بایدها و نبایدهای آبله مرغان؛ تا چند روز واگیر دارد؟
کارشناس مسئول واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: اگر شما یا فرزندتان مبتلا به آبله مرغان هستید، در خانه بمانید تا از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری کنید.
سحر رزمجو افزود: عفونت شیوه انتقال بیماری آبله مرغان به این صورت است که از طریق تماس مستقیم با بثورات گسترش مییابد و همچنین زمانی که فرد مبتلا سرفه یا عطسه میکند، میتواند بیماری را به دیگران منتقل کند.
به گزارش ایسنا، رزمجو تصریح کرد: آبله مرغان یک عفونت ویروسی بسیار مسری است که توسط ویروس واریسلا زوستر ایجاد و به صورت بثورات خارشدار با تاولهای پر از مایع روی صورت و بدن دیده میشود.
وی با بیان اینکه آبلهمرغان یک بیماری هوابرد است که از طریق سرفه و عطسه فرد مبتلا بهراحتی از فردی به فرد دیگر سرایت میکند، تأکید کرد: نوزادان و شیرخوارانی که مادرانشان هرگز آبله مرغان نگرفتهاند بیشتر در معرض عوارض این بیماری هستند.
رزمجو در خصوص انتقال این بیماری به افراد دیگر گفت: دوره نهفتگی آبله مرغان، 10 تا 21 روز است و پس از آن، بثورات، ظاهر میشوند و انتقال این بیماری به سایر افراد، از یک تا دو روز پیش از ظاهر شدن بثورات در فرد مبتلا تا زمانی که تمام ضایعات پوستهپوسته شوند، امکانپذیر است.
کارشناس مسئول واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان اضافه کرد: دوره بیماری آبله مرغان بین 5 تا 10 روز است، اما به دلیل وجود ضایعات خارشدار طولانیتر به نظر میرسد، خوشبختانه جهت درمان آبله مرغان میتوان اقداماتی را در خانه انجام داد تا زمانی که دوره بیماری طی شود و بدن بهبود یابد.
رزمجو تصریح کرد: در کودکان سالم، معمولاً این بیماری به درمان پزشکی نیاز ندارد و ممکن است پزشک یک آنتیهیستامین برای تسکین خارش تجویز کند، اما در بیشتر موارد باید اجازه بدهید بیماری دوره خود را طی کند.
کارشناس مسئول واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: گاهی اوقات پزشکان برای کسانی که احتمال بروز عوارض آبله مرغان در آنها بالاست، دارو تجویز میکنند تا دوره بیماری و خطر ایجاد عوارض کاهش پیدا کند.
از دست ندهید