جمعه 28 شهریور 1404

باید پژوهشگاه‌ها و صاحبان علم و خرد در رفع مشکل آب و مدیریت مصرف پای کار بیایند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
باید پژوهشگاه‌ها و صاحبان علم و خرد در رفع مشکل آب و مدیریت مصرف پای کار بیایند

لطف الله سیاهکلی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به مشکل کمبود آب در کشور گفت: اینکه آب و به ویژه آب شیرین کم است و خشکسالی آب را ذی‌قیمت‌تر کرده و می‌کند، موضوعی است که همه نسبت به آن واقف هستند. مسأله آب ممکن است موضوعی برای تنش بین کشورها باشد.

وی افزود: آنچه که در این شرایط باید مدنظر قرار گیرد مدیریت منابع آب است و این یک علم است و نمی‌توان برای آن فرمان صادر کرد و آن را سیاسی کرد. باید در این باره چه در بحث تجمیع آب و احداث سد و چه در حوزه لوله‌کشی، ایجاد نهرها و... از نظر کارشناسان استفاده کنیم.

سیاهکلی خاطرنشان کرد: برای مقابله با تنش آبی باید انتقال آب از روش سنتی خارج شود، مصرف آب باید بهینه شود و باید در این حوزه از فناوری‌های نوین استفاده کنیم.

وی افزود: آبیاری تحت فشار یا قطره‌ای هم کم‌کم دارد جزو روش‌های سنتی می‌شود و روش‌های آبیاری به صورت اینترنت اشیاء و... امروز محور کار برای آبیاری زمین‌های کشاورزی است. اگر ما نتوانیم از فناوری‌ها در مدیریت آب استفاده کنیم، حتی آبیاری‌های قطره‌ای و تحت فشار هم تا چند صباح دیگر سنتی محسوب می‌شود و از اینها هم باید عبور کنیم.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نکته مهم اینجاست که پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها و صاحبان علم و خرد باید وسط میدان بیایند و به سیاسیون در جهت مدیریت مصرف آب کنند. آب باید به شکل جامع و کامل و به صورت علمی و منطقی مدیریت شود.

سیاهکلی خاطرنشان کرد: درست است که ما در اقلیم نیمه خشک قرار داریم اما هم در شمال و هم در جنوب کشور ساحل‌های طولانی داریم. ما کشوری نیستیم که در حوزه آب به بن بست برسیم، البته در هیچ مورد دیگری به بن بست نمی‌رسیم. آنچه ما را دچار مشکل می‌کند ضعف در مدیریت‌هاست. مدیران را سیاسی انتخاب می‌کنیم و نه تخصصی و حرف متخصصین را گوش نمی‌دهیم.

وی افزود: اقدامات زودبازده را به اقدامات تأثیر گذار ترجیح می‌دهیم، تصمیمات سیاسی می‌گیریم و... و اینها باعث می‌شود ما مدیریت صحیحی در حوزه منابع و به ویژه منابع آبی نداشته باشیم.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در مناطق ساحلی خزر ما آب بارانی را که به دریا رفته و شور شده مجدد با دستگاه تصفیه آب تصفیه می‌کنیم تا مورد استفاده مجدد قرار بگیرد. نکته مهم این است که ما نباید اجازه دهیم حتی یک قطره آب باران که آب شیرین است به دریا برود.

سیاهکلی خاطرنشان کرد: ما نه تنها مشکل آب نداریم بلکه می‌توانیم با مدیریت صحیح پیشرفت‌های خوبی را در حوزه کشاورزی و... داشته باشیم.

انتهای پیام /

*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید مجلس شورای اسلامی لطف الله سیاهکلی نماینده مردم قزوین در مجلس این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است