سه‌شنبه 2 بهمن 1403

با یک چالش بزرگ در تیم ملی رو به رو هستیم / افاضلی: در زمین جام جهانی حرفی برای گفتن نداشتیم

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
با یک چالش بزرگ در تیم ملی رو به رو هستیم / افاضلی: در زمین جام جهانی حرفی برای گفتن نداشتیم

هومن افاضلی می‌گوید ایران از لحاظ فنی در جام جهانی خوب نبوده است.

به گزارش "ورزش سه"، هومن افاضلی، کارشناس و مربی فوتبال با شرکت در برنامه ورزش از نگاه دو به انتقاد از عملکرد کی‌روش پرداخت. او بیان کرد: من می‌توانم بگویم بخشی از این پروسه‌ای که ما داشتیم برنامه‌ریزی شده بود و تیم جدید فدراسیون می‌خواست که این اتفاق بیفتد. این‌ها دست به دست هم داد تا این تغییر رخ داد. اینکه اگر ایشان می‌ماند تیم ملی چه نتایجی می‌گرفت را فقط خداوند می‌داند اما قطعا ایشان شناخت بهتری از تیم ملی داشت.

افاضلی در مورد اینکه آیا اسکوچیچ می‌توانست تیم و حواشی را جمع کند و جواب رسانه‌ها را بدهد گفت: آیا ما نتایجی که گرفتیم مثبت بود؟ اگر شما می‌خواستید جواب رسانه‌ها را بدهید یک مدیر رسانه‌ای قوی می‌گذاشتید که جواب همه را بدهد. شما یک مربی می‌گذارید که شانس‌تان را بیشتر کند. همه می‌دانستیم دو بازی با حساسیت بسیار بالا داریم ولی ما آن دو بازی را باختیم و بزرگ‌ترین باخت تاریخ جام جهانی‌مان را آوردیم. شاید مسائل حاشیه‌ای را اداره کردیم ولی در زمین حرفی برای گفتن نداشتیم. من فکر می‌کنم که به لحاظ فنی موفق نبودیم.

او اضافه کرد: ما به جام جهانی نمی‌رویم که شش تا بخوریم و بعد فکر کنیم که چطور برگردیم. ما به جام جهانی می‌رویم که بازی‌های آبرومند برگزار کنیم. ما شش‌تا خوردیم و بعد به گفتیم حالا چطور می‌توانیم برگردیم؟ ما نباید کارمان به اینجا می‌رسید. در بازی آخر با یک مساوی صعود می‌کردیم ولی بازهم نتوانستیم این کار را انجام دهیم.

افاضلی در مورد تعیین اهداف کشورها و بازیکن‌سازی آنها بیان کرد: اگر شما یک ساختار داشته باشید، اهداف تجاری، فنی و اهدافی هم برای تیم‌های ملی تعیین می‌کنید. هیچ هدف تجاری برای تیم ملی ما وجود ندارد و فقط می‌خواهند برای پوشاندن هزینه‌ها تامین منابع بکنند. در بعد فنی از بعد از جام جهانی 94، فرانسه به دنبال توسعه بازیکنان جوان رفت و قبل از آن آژاکس به عنوان الگو وجود داشت. بعد از این اتفاق فرانسه جام جهانی 98 و یورو را فتح کرد که این برنامه فرانسه الگوی دیگر کشورها شد. بعد از آن آلمان سراغ این برنامه رفت و یک چیز بومی درست کردند و این برنامه آلمان الگویی برای اسپانیا شد. همه سراغ ساختن بازیکن برای سطح بین المللی رفتند و بر مبنای برنامه‌ای که داشتند برای تیم ملی‌شان برنامه‌ریزی کردند.

او در خصوص توسعه بازیکنان جوان در ایران گفت: ما برنامه توسعه‌ای برای یک مقطعی داشتیم و خود من در تیم امید که سرمربی بودم از آن استفاده کردم و تعداد بالایی از بازیکنانی که جام جهانی رفتند خروجی آن برنامه است که در یک دوره چهار، پنج ساله اجرا شد. برنامه توسعه واقعی باید برای باشگاه‌ها باشد. به نظرم ما یک چالش بزرگی پیش روی‌مان است که خیلی‌های‌شان در پایان کار هستند. ما مسن‌ترین تیم جام جهانی بودیم و کارمان دشوار است.