دوشنبه 5 آذر 1403

بحران کرونا، مخمصه اقتصادی برای آمریکا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بحران کرونا، مخمصه اقتصادی برای آمریکا

تهران - ایرنا - سیاست‌گذاران بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) هشدار دادند تجار و سهامداران این کشور به حمایت مالی بیشتری برای برون رفت از آنچه که احتمالا زمانی طولانی‌تر نسبت به انتظارات اولیه برای احیای اقتصادی ناشی از تعطیلی‌ها است، نیاز دارند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آنها می گویند بیکاری در کشور وخیم تر خواهد شد و احیای اقتصاد کشور دشوارتر خواهد شد.

رابرت کاپلان رئیس فدرال رزرو دالاس به شبکه خبری سی ان ان گفت: بیکاری در آمریکا احتمالا به 20 درصد یا حتی بیشتر خواهدرسید و تا پایان سال به 8 تا 10 درصد می رسد. نرخ بیکاری در آمریکا در ماه آوریل (فروردین) به 14.7 درصد رسید.

کاپلان گفت: ممکن است به محرک های مالی برای افزایش رشد اقتصادی نیاز داشته باشیم تا بتوانیم بیکاری را کاهش داده و به اشتغال کامل نزدیک شویم.

همزمان با اختلافات کاخ سفید و کنگره درباره میزان کمک اقتصادی و این که چنین کمک هایی به کدام بخش های اقتصادی اختصاص یابد و زمان آن، مقامات فدرال رزرو تاکید دارند که به پول بیشتری و به سرعت نیاز دارند.

برخی دیگر از سیاست گذاران بانک مرکزی آمریکا همچون توماس بارکین رئیس بانک فدرال رزرو ریچموند و نیل کاشکار رئیس فدرال رزرو شهر میناپولیس روز سه شنبه دیدگاه کاپلان را درباره نیاز به کمک مالی بیشتر برای مقابله با کرونا تاییدکردند.

کاشیکار در مصاحبه دیگری که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت در بحران کنونی دولت آمریکا می تواند منابع مالی برای حمایت از مردم را افزایش دهد.

این مسئول فدرال رزرو همچنین اشاره می کنند که سرعت احیای اقتصادی عمیقا به احساس امنیت مردم آمریکا بستگی دارد و از بخشی به بخشی دیگر متفاوت خواهد بود.

کاشیکار گفت واقعا به این بستگی ندارد که رئیس جمهور یا فرمانداران از کی شروع به بازگشایی ها می کند. این بستگی به مردم آمریکا دارد وقتی همه برای بازگشت به روال عادی زندگی احساس امنیت کنند.

سیاست گذاران فدرال بر اهمیت آزمایشات کرونا در سطح گسترده برای جلوگیری از شیوع دوباره ویروس تاکید کرده اند.

به گفته آنها بازگشایی ها بدون محدودیت های کافی به از دست رفتن زندگی افراد زیادی منجر خواهد شد همان طوری که تعطیلی اقتصاد تا 18 ماه آینده بدون تولید واکسن نیز گزینه مطلوبی نیست.

جیمز بولوارد رئیس فدرال رزرو شهر سنت لوئیس گفت این امر با توجه به دائمی شدن بیکاری موقت تاکنون و شکست فعالیت های تجاری باعث رکود بزرگ دیگری خواهد شد. باید با مدیریت بهتر بحران سلامت ناشی از کرونا عملکرد بهتری در این زمینه داشته باشیم.

کوین هاست مشاور اقتصادی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پیش بینی کرده نرخ بیکاری این کشور تا ماه آینده میلادی فراتر از 20 درصد خواهد رسید.

استیون منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز هشدار داده: وضعیت نرخ بیکاری حتی ممکن است بدتر شود.

براساس گزارش اداره آمار آمریکا، نرخ بیکاری در این کشور در ماه فوریه (بهمن و اسفند) 3.5 درصد و در مارس (اسفند و فروردین) 4.4 درصده بوده و این رقم در آوریل (فرودین و اردیبهشت) به 14.7 درصد رسیده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*