پنج‌شنبه 8 آذر 1403

برای تربیت فرزند خود در دنیای کنونی چه برنامه‌ای دارید؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
برای تربیت فرزند خود در دنیای کنونی چه برنامه‌ای دارید؟

تغییرات جهان، ضرورت تغییر در روند تربیت کودک از شیوه سنتی به شیوه جدید را اجتناب ناپذیر می‌کند. هر زمان، اقتضای خود را دارد و اقتضای زمان حاضر در مورد مسأله تربیت کودک با وجود گسترش فضای مجازی، جنگ تمام عیار دشمن در حیطه فرهنگی و اجتماعی و خلاصه دخالت‌های دیگران و به ویژه دشمنان در تربیت فرزندان ما، ورود فعال تر و آگاهانه‌تر والدین در این رابطه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ این فکر اشتباه است اگر گمان کنیم با به دنیا آوردن فرزند وظیفه ما در قبال وی تنها تأمین مایحتاج زندگی او است و وظیفه‌ای در برابر تربیت آگاهانه فرزندمان نداریم و روند تربیتی او به خودی خود طی می‌شود. خیر، تربیت صحیح حقی است که ما با به دنیا آوردن فرزند، بر گردن خودمان گذاشته‌ایم و باید از پس آن برآییم.

فرزندداری اطلاعات خاص خود را لازم دارد که از بدو تولد با نحوه حمام بردن کودک و دانسته‌های ضروری مانند چگونه آرام کردن کودک، پاسخ دادن به بی‌قراری‌های کودک و غیره آغاز شده و تا مسائل دشوارتری مانند چگونگی پاسخ به سؤالات او، چگونگی برخورد با او در زمان اشتباهاتش، چگونگی آموزش و جا انداختن مفاهیم مختلف و غیره ادامه خواهد داشت.

تا دو دهه قبل غیر از خانواده و دوستان کسی در تربیت فرزندان دخالتی نمی‌کرد و یا اگر هم دخالتی می‌کرد خیلی مؤثر نبود. جامعه تأثیر خود را می‌گذاشت اما اولاً کودک از دسترس دشمن معمولاً خارج بود که بتواند بر او اثر منفی بگذارد و ثانیاً عموم مردم در اثر دوری از کید دشمن، خواهان سعادت و خوشبختی فرزندان بودند.

لذا پدر و مادر در کنار زندگی خود، تنها با مقداری توجه به کودکان، از پس حجم زیادی از تربیت مورد نیاز کودک بر می‌آمدند.

اما با هجمه فرهنگی دشمن از طریق انواع کارتون‌ها و برنامه‌های کودک، انواع اسباب‌بازی‌ها و کتب داستان، انواع کانال‌های ماهواره‌ای و در نهایت از طریق فضای مجازی، نقش وی در تربیت فرزندان فعال‌تر شده است و حضور این حجم از دهه هشتادی‌ها در اغتشاشات 1401 کشورمان به عنوان سربازهای دشمن نیز ماحصل همین فعالیت تربیتی بود.

این وضعیت سبب پیچیده‌تر شدن و دشوارتر شدن تربیت فرزندان شده است که اگر والدین به این امر توجه کافی نشان داده و به اندازه کافی برای این مسأله وقت نگذارند به قول معروف «واره را آب می‌برد» و کنترل فرزندان خود را از دست داده و آن‌ها را در وادی‌های غم‌انگیزی مشاهده خواهند کرد.

بالاخره تغییرات جهان، ضرورت تغییر در روند تربیت کودک از شیوه سنتی به شیوه جدید را اجتناب ناپذیر می‌کند. هر زمان، اقتضای خود را دارد و اقتضای زمان حاضر در مورد مسأله تربیت کودک، ورود فعالتر و آگاهانه‌تر والدین در این رابطه است.

هر چند برخی از مردم به صورت فطری و یا اتفاقی ممکن است با نحوه تربیت و آموزش کودک حتی در چنین شرایطی آشنا باشند ولی عموماً ضرورت دارد این آگاهی و آموزش از طریق منابع معتبر اخذ شده تا کوتاهی در تربیت فرزند، ثمره وجودی ما را از ما نگیرد و یک عمر بر از دست رفتن فرزند خود افسوس نخوریم.

در این گزارش قصد داریم این منابع معتبر را در جهت گسترش سبک زندگی صحیح به خانواده‌هایی که برای تربیت فرزندان خود اهمیت قائل هستند معرفی کنیم.

بحمدلله کارشناسانی در حال حاضر هستند که با روش‌های منطقی و معقول به صورت تخصصی با نگاه به فرهنگ غنی ایرانی اسلامی بر روی این موضوع کار کرده و نتایج کار خود را نیز به صورت رایگان و یا با هزینه بسیار جزئی در اختیار خانواده‌ها قرار داده‌اند.

هر چه خانواده‌ها بتوانند بیشتر از منابع ذکر شده زیر استفاده کرده و آگاهی و اطلاعات خود را در این رابطه بیشتر افزایش داده و بر موضوعات پیرامون تربیت فرزندان مسلط شوند راحتتر و بهتر می‌توانند از پس وظیفه سخت تربیت فرزندشان در این شرایط دشوار برآیند.

حجت الاسلام محسن عباسی ولدی از جمله چهره‌هایی است که به طور تخصصی بر روی این موضوع فعالیت داشته و علاوه بر انتشار فایل‌های صوتی و ویدئویی، مجموعه کتاب‌های 14 جلدی به عنوان «منِ دیگر ما» را منتشر کرده است که در هر جلد این کتاب به یک وجه از تربیت پرداخته است. وی در این مجموعه کتاب بر تربیت کودک از طریق بازی تمرکز کرده و سعی می‌کند بسیاری از چالش‌های پیش روی تربیت فرزندان را از طریق بازی یا دیگر طرق حل کند.

حمید کثیری، کارشناس موفق دیگری در موضوع تربیت فرزندان است، که به واسطه موفقیت او و ایراد سخنرانی‌ها و عرضه راهکارهای کاربردی به چهره محبوبی در این زمینه تبدیل شده است و صفحات وی در فضای مجازی بسیار مورد استقبال واقع شده است.

شاید حمید کثیری و مجموعه محصولات مذکور را بتوان یکی از بهترین و مهمترین منابع برای تربیت فرزندان دانست که خانواده‌ها ببا توکل بر خدا و استفاده از این راهکارها و آموزش‌ها می‌توانند بدون نگرانی فرزندان خود را از گردابی که شیطان در دنیای امروز برای نسل جدید فراهم کرده است، عبور دهند.

توجه به مسائل تربیتی که توسط کارشناسان مذهبی مطرح همچون حجت الاسلام علیرضا پناهیان در سخنرانی‌های مختلف ایشان بیان شده و در وبسایت panahian.ir نشر داده شده است نیز می‌تواند ما را در تربیت فرزندانی صالح یاری دهد.

وبسایت کرامت به نشانی www.keraamat.ir نیز دوره‌های مختلف تربیتی را برای عموم مردم عرضه کرده است که غالباً با انطباق مسائل تربیتی با آموزه‌های دینی است و می‌تواند پاسخگوی نیازهای علمی خانواده‌ها برای تربیت فرزندان باشد.

فرزندان ما نعمت‌های الهی هستند که اگر شکرگذار و قدردان آن نبوده و این امانات الهی را به درستی به صاحبش بازنگردانیم، علاوه بر این که باید در دیار باقی پاسخگوی عمل خود باشیم، در همین دنیا نیز مکافات آن را خواهیم چشید. قدردانی عملی از چنین نعمت‌هایی تربیت صحیح ایشان است.

انتهای پیام /