برخورد با داروخانههای گران فروش و متخلف / نظارت میدانی تشدید می شود
تهران - ایرنا - سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: نظارت میدانی بر داروخانهها برای کنترل و عدم افزایش قیمت دارو تشدید میشود و با متخلفان برخورد خواهد شد.
محمد هاشمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا افزود: با دستور وزیر بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی، بازدیدهای میدانی از داروخانه ها خواهند داشت و سازمان غذا و دارو قصد دارد حدود 250 قلم داروی مهم را به فهرست دارویی کشور اضافه کند.
وی اظهارداشت: ضروریست نگرانیها و دغدغه های مسوولان تصمیمساز موثر حوزه های کلان کشور به ویژه حوزه سلامت به همراه پیشنهادات و راهکارهای عملیاتی در جلسات مشخص و نه در تریبون های عمومی بیان شود.
وی تاکیدکرد: در حوزه دارو در حالی که کشور تورم عمومی 45درصدی را تجربه میکرد، نرخ تورم دارو در 6 ماه دوم سال گذشته به 14 درصد رسید اما تورم دارو در 6 ماهه دوم 1399 معادل 26.2 درصد بود. با این تغییر، عملاً شیب تورم حوزه دارو در دولت فعلی، تقریبا نصف شد و با دستور رییس جمهور مقرر شد که قیمت 90 قلم داروی پرمصرف در کشور به قیمت قبل شهریور سال 1400 برگردد و یکی از موارد بازگشت قیمت ها، کاهش قیمت انسولین های قلمی از 30 هزار و 500 به 26 هزار و 500 تومان بوده است.
هاشمی اضافه کرد: سازمان برنامه و بودجه نیز قول داده هزینهها را متحمل شود. منبع آن نیز از محل صرفهجویی و هدفمندی یارانهها تأمین میشود البته قیمت دارو تغییری نمیکند بلکه با توافق بیمهها، پرداخت از جیب بیمار برای تهیه 90 قلم داروی پرمصرف به شهریور سال گذشته برمیگردد.
وی با اشاره به دستور اکید وزیر بهداشت برای کنترل قیمت دارو و تجهیزات پزشکی گفت: با توجه به اینکه دارو در کشور، یک قیمت واحد دارد و مسئول قیمتگذاری دارو در کشور، سازمان غذا و دارو و کمیته قانونی آن است و در سال جدید تغییر قیمت قانونی هم نداشته، مقرر شد که دانشگاه های علوم پزشکی، بازدیدهای میدانی از داروخانه ها را با شدت و جدیت بیشتر ادامه دهند و با کسانی که خارج از ضوابط عمل می کنند، مبتنی بر قانون برخورد کنند.
هاشمی یادآور شد: وزیر بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی دستور داده که ضمن کنترل دقیق و منظم بر عملکرد داروخانههای خصوصی و بیمارستانی و شرکت های پخش دارو و تجهیزات پزشکی و اطلاعرسانی به داروهای تحت پوشش به منظور جلوگیری از اشاعه کمبودهای کاذب دارویی و افزایش اطمینان مصرف کنندگان و بیماران مخصوصا بیماران خاص و صعب العلاج، از نحوه ارائه و کیفیت خدمات داروخانه ها نسبت به بازدیدهای میدانی مستمر به صورت ویژه و در قالب مانور های نظارتی اقدام کنند.
وی افزود: تجربه موفق دانشگاه های علوم پزشکی در نظارت موثر بر عرضه و توزیع اقلام کرونایی مانند ماسک، الکل، مواد ضدعفونی کننده و داروها آنهم در بحبوحه کرونا نشان داده است که با افزایش نظارتها بر توزیع و عرضه کالاهای سلامت می توان آرامش مطلوب را به این حوزه حاکم بود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: دانشگاه های علوم پزشکی همچنین موظف هستند که با نظارت بر قیمت، رعایت تعرفه های مصوب قانونی و سود توزیع و عرضه، در صورت مشاهده هرگونه تخلف گرانفروشی و افزایش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی، کمفروشی و احتکار و انبارداری غیرمجاز با رعایت قانون و مقررات مربوط به امور پزشکی و دارویی، قانون تعزیرات حکومتی در امور بهداشتی و درمانی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر مقررات جاری با متخلفین برخورد قانونی لازم را داشته باشند و گزارش این اقدامات را هم بصورت پیوسته به سازمان غذا و دارو ارسال کنند.
هاشمی با بیان اینکه از رئیس جمهور تا معاون اول و وزیر بهداشت اهتمام ویژه به امور دارو و رفع نگرانی های مردم دارند، خاطرنشان کرد: از سه هزار و 570 قلم دارو، در دولت سیزدهم قیمتگذاری 380 قلم دارو توسط کمیته سازمان غذا و دارو انجام شده و دارو با قیمت اصلاح شده به دست بیمار میرسد اما قیمت سه هزار و 200 قلم دارو نیز علی رغم تورم هیچ تغییری نداشته است.
به گفته وی، از کل فهرست دارویی کشور، دو هزار و 500 قلم دارو تحت پوشش بیمه هستند که سازمان غذا و دارو قصد دارد حدود 250 قلم دارو را نیز به این فهرست اضافه کند و این ها همه داروهای مهم هستند.1352