شنبه 10 آذر 1403

برف و باران حریف آلودگی هوای تهران نشد / نسخه حناچی جواب نداد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
برف و باران حریف آلودگی هوای تهران نشد / نسخه حناچی جواب نداد

خبرگزاری فارس، گروه شهری: شاخص کیفیت هوا به طور متوسط در حال حاضر بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بر روی عدد 131 قرار گرفته و هوا برای گروه‌های حساس آلوده است البته در برخی از مناطق این شاخص بالاتر بوده و حتی به عدد 164 رسیده و برای همه افراد آلوده و ناسالم است.

حناچی، شهردار تهران مدتی پیش در مورد آلودگی هوای تهران گفت، باید برف و باران بیاید تا هوا سالم شود ولی علیرغم نسخه شهردار تهران و بارش برف و باران دوباره آلودگی به پایتخت برگشت.

معضل آلودگی هوا سال‌هاست گریبان پایتخت را گرفته و بلای جان شهروندان تهرانی شده است. پاییز و زمستان که می‌آید خبر آلودگی هوا در صدر اخبار قرار می‌گیرد و پایتخت‌نشینان روزانه شاخص‌های کیفیت هوا را رصد می کنند.

تهران از ابتدای سال 25 روز هوای پاک، 208 روز هوای قابل قبول و 67 روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و 5 روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است. این در حالی است که در مدت مشابه سال پیش تهران 18 روز هوای پاک، 238 روز هوای قابل قبول و 49 روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس داشت.

کارشناسان و برخی شورای شهری‌ها دلیل افزایش آلودگی هوا را اجرای طرح‌های ترافیکی توسط شهرداری اعلام کرده‌اند ولی این موضوع همیشه از سوی مدیران شهری رد شده و حتی برخی آن را به مار مصنوعی تشبیه کردند که خطری ندارد ولی مردم را می‌ترساند.

بارش برف در مقابله با آلودگی اثری ندارد

درباره تأثیر بارش برف و باران و وزش باد بر آلودگی هوا به سراغ لیلا نظری، سخنگوی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران رفتیم. وی درباره این موضوع به خبرنگار فارس، گفت: برف چندان در رفع و کاهش آلودگی هوا اثر ندارد ولی باد شرایط متفاوتی داشته و می‌تواند هوا را جابجا کند.

وی افزود: بر اساس پیش‌بینی که انجام شده بود همزمان با تردد خودروها و انباشت آلاینده‌ها وضعیت هوا در بیشتر مناطق تهران ناسالم برای گروه‌های حساس شده است که در ساعات بعدازظهر و پایانی امروز با افزایش نسبی سرعت باد غلظت ذرات معلق کم شده و بهبود کیفیت هوا را خواهیم داشت.

سخنگوی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: از آنجا که صبح امروز وزش بادی در تهران نداشتیم ولی مه و انباشت آلاینده‌ها را شاهد بودیم این مسأله سبب شد با آغاز تردد خودروها به تدریج هوا در محدوده ناسالم برای گروه های حساس قرار گیرد.

فوت سالانه 5 هزار نفر در تهران به دلیل آلودگی هوا 

سید آرش میلانی عضو شورای شهر مدتی پیش اعلام کرد؛ سالانه 5 هزار نفر در تهران به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند وی درباره آلودگی هوا اظهار کرد: بانک جهانی میزان خسارت ناشی از آلودگی هوا در تهران را حدود دو میلیارد و 600 میلیون دلار تخمین زده است و این موضوع حکایت از ضرورت مقابله با آلودگی هوا دارد.

وی افزود: چطور خودروسازها می‌توانند در مقاطع مختلف یارانه‌های قابل توجه از مجلس و دولت بگیرند یا گزارشات تحقیق و تفحص از آنها چندان پیگیری نمی‌شود اما وقتی بحث تأمین بودجه مترو تهران فرا می‌رسد، رقم خنده‌دار 56 میلیارد تومان را تعیین می‌کنند. دلیل اصلی اینکه پرداختن به موضوعی مانند کاهش آلودگی هوا و تخصیص اعتبارات لازم برای راهکارهای آن مانند حمل و نقل عمومی در اولویت قرار ندارد این است که ساختار مجلس حزبی نیست اگر اینطور بود احزاب در قبال برنامه‌های مشخص متعهد می‌شدند.

این عضو شورای شهر بیان داشت: ساختار منطقه‌ای و شهرستانی حاکم در مجلس باعث می‌شود نمایندگان برای شهر خودشان تلاش بیشتری کنند و از این‌رو اولویت‌های مبتنی بر منافع ملی را کمتر پوشش می‌دهند چرا که نتیجه این اقدامات در کوتاه‌مدت ملموس نیست.

محیط زیست کوتاهی می کند

زهرا نژاد بهرام عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران هم تقریبا نظراتی مشابه دیگر اعضای شورای شهر دارد وی با بیان اینکه متولی وضعیت هوا از حیث آلودگی یا پاکی آن طبق قانون سازمان محیط زیست است، گفت: در قانون هوای پاک مصوب مجلس نیز این مسئولیت بر عهده سازمان محیط زیست قرار داده شده است.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران در جهت ارایه خدمات به شهروندان تلاش می کند بستر مناسبی را برای هوای پاک فراهم کند، افزود: نمونه فعالیت های شهرداری در راستای برقراری این تعامل تجهیز برخی خودروهای سنگین به فیلتر یا ایجاد برخی عوارض در این راستا است.

وی با بیان اینکه تفکیک مسؤولیت ها در حوزه آلودگی هوا لازم است، گفت: در حوزه هوای پاک مصوبه شورای عالی ترافیک مدنظر بوده و تعیین عوارض از سوی شهرداری انجام شده است.

این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه شهرداری نیز مانند سایر دستگاه ها در شورای عالی ترافیک حضور داشته و با یک رای فعالیت می‌کند، افزود: سایر دستگاه های حاضر در این شورا وزارت کشور، پلیس راهور و غیره است از این رو مسؤولیت صرف طرح کاهش آلودگی هوا با همه این دستگاه‌هاست.

نژاد بهرام با بیان اینکه شهرداری می تواند ارزیابی اولیه در خصوص طرح مذکور داشته باشد، تصریح کرد: کاهش ترافیک در نتیجه اجرای طرح کاهش آلودگی هوا رخ داده و بررسی های انجام شده نیز این مهم را نشان می دهد.

قانون درست اجرا شود هوا پاک خواهد شد

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر نیز درباره آلودگی هوا گفت: در دنیا با تصویب قانون هوای پاک به سمت رفع این معضل حرکت کرده‌اند اما هنوز این موضوع را به طور کامل حل نکرده‌اند. ما نسبت به سلامت کودکان و سالمندان حساس هستیم و به همین دلیل تعطیلی‌های ما بیشتر از آنهاست. این قانون در سال 1396 تکمیل شد و به اسم قانون هوای پاک شناخته شد و اگر درست اجرا شود می تواند مشکلات ما را حل کند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: آن چیزی که خوب نیست این است که تا هوا آلوده می‌شود حرف می‌زنیم و راه حل می دهیم اما بعد از آن فراموش می‌کنیم. آقای رئیسی در همین دیدار اخیر گفتند ما فقط به دنبال گرفتن افراد متخلف نمی‌رویم و حتی کسانی که وظایف خود را هم انجام نداده اند را مورد توبیخ قرار می دهیم.

مشکل از دولت است

وی ادامه داد: در قانون هدفمندی یارانه ها آمده است که باید سالانه چهار هزار میلیارد تومان به حمل و نقل عمومی اختصاص پیدا کند در حالی که یازده سال است یک ریال هم پرداخت نشده است. این قانون است و بدهی دولت است به حمل و نقل عمومی کشور و باید پرداخت شود. در همین ماجرای اخیر که سوخت گران شد هم باید پولی به حمل و نقل عمومی پرداخت شود اما تا امروز داده نشده است.

وی بیان داشت: متروی تهران توسط وام بانکی ساخته شده است و اینکه می گویند شهرداری تهران به سیستم بانکی بیش از 60 هزار میلیارد تومان بدهکار است بخشی از آن به همین دلیل است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: امروز برای مترو بیش از 3.5 هزار میلیارد تومان فاینانس در نظر گرفته شده است اما به دلیل تحریم‌ها و به دلیل همان بدهکاری‌ها نه خارجی‌ها و نه بانک‌های داخلی حاضر به کار نیستند. شهرداری گذشته 6 هزار میلیارد تومان از بانک شهر استقراض کرده است و خط شش و هفت را آغاز کرده است که همان هم کامل نشده است.

وی گفت: البته یک سری سازمان های دیگر هم در حوزه کاهش آلودگی هوا نقش دارند و باید به مسؤولیت خودشان عمل کنند. ما در نظرسنجی انجام شده از مردم دریافتیم که اولویت مردم آلودگی هوا و ترافیک است اما اینکه چرا این موضوع محقق نشده است دلیلش این است که مدیریت یکپارچه شهری شکل نگرفته است.

آلودگی هوا کی از تهران می‌رود؟

انگار آلودگی هوا قصد ترک تهران ندارد و حتی تعطیلی مدارس و بارش برف و باران هم حریف آن نیست. مدیران شهری معتقدند راهکار اصلی توجه به حمل و نقل عمومی و توسعه آن است. موضوعی که دولت توجه کم‌رنگی به آن داشته و بی‌توجهی‌ها حتی صدای مدیران شهری و شورای شهری‌ها را در آورده است به طوری که بسیاری معتقدند اراده‌ای در دولت نمی‌بینند و باید اقدامات لازم هرچه سریع‌تر انجام گیرد.

علاوه بر ضررهای جانی و مشکلات جسمی و روحی که آلودگی هوا برجای می‌گذارد زیان تعطیلی‌های مدارس و بخش‌های مختلف اقتصادی هم کم نیست. طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی در مجموع هزینه سالانه آلودگی هوا در ایران 30 میلیارد دلار و برابر با 2.48 درصد تولید ناخالص ملی است و همه این مسائل ضرورت ورود جدی دولت و مجلس را به بحث آلودگی هوا را نشان می‌دهد.

انتهای پیام /

هوای تهران آلودگی برف شهرداری
برف و باران حریف آلودگی هوای تهران نشد / نسخه حناچی جواب نداد 2
برف و باران حریف آلودگی هوای تهران نشد / نسخه حناچی جواب نداد 3
برف و باران حریف آلودگی هوای تهران نشد / نسخه حناچی جواب نداد 4
برف و باران حریف آلودگی هوای تهران نشد / نسخه حناچی جواب نداد 5
برف و باران حریف آلودگی هوای تهران نشد / نسخه حناچی جواب نداد 6