پنج‌شنبه 8 آذر 1403

برنامه ریزی برای کاهش حوادث ناشی از کار

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، یکی از آسیب های جدی کارگران عدم نظارت برشرایط کارگاهی است که منجر به حوادث شغلی می شود.

وقوع حادثه شغلی می تواند به دلایلی مانند مهیا نکردن محیط کار ایمن توسط کارفرما، عدم ارائه مهارت های حفاظت فنی و ایمنی در محیط کار برای نیروی کار، نبود نظارت های کافی نهادهای مرتبط در اجرای قوانین و مقررات حوزه ایمنی کار و برخی موارد دیگر باشد که البته از نظر کارشناسان مهم ترین این موضوعات به نبود ایمنی لازم محیط کار برای نیروی کار است.

بر اساس قوانین و مقررات مرتبط با قانون کار و مسائل حاکم بر روابط کار، کارفرمایان موظف به تامین ایمنی محیط کار، خریداری تجهیزات ایمنی و حفاظت فنی و برگزاری دوره های مهارتی در خصوص ایمنی کار برای حضور و اشتغال نیروی کار هستند و تخطی از اجرای این موارد می تواند توسط بازرسان مورد پیگیری قرار گیرد و این شرایط است که وظایف کارفرمایان را در برابر نیروی کار سنگین می کند.

رعیتی‌فرد: تعداد بازرسی از کارگاه‌ها افزایش می‌یابد

علی حسین رعیتی فرد, معاون روابط کار وزارت کار بر نقش مهم حوزه روابط کار در صیانت از نیروی کار تأکید کرد. تمهیداتی اندیشیده شده است که برای پیشگیری از حوادث ناشی از کار، تعداد بازرسی از کارگاه‌ها افزایش یابد. وی گفت: ارزیابی کنونی نسبت به سوابق گذشته روند رو به بهبود را نشان می‌دهد، البته تعدادی فعالیت نیازمند بهبود نیز وجود دارد که با افزایش نیروی انسانی، برنامه، تعیین راهکار و ارائه آموزش لازم روند بهتری را دنبال خواهد کرد. معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فلسفه وجودی ارزیابی‌ها را کمک به ارتقای کیفیت عملکرد، بهره‌وری و خدمت‌رسانی به مردم و رفع مشکلات احتمالی عنوان کرد و گفت: امیدواریم این ارزیابی‌ها گامی به سوی پیشرفت باشد. وی افزود: در تلاشیم در این بازدیدها تعامل به نحو مطلوب شکل گیرد و از تجارب همکاران برای بهبود فرآیندها و رفع مشکلات موجود استفاده شود. رعیتی‌فرد، دغدغه جامعه کارگری را دغدغه کشور و ملت دانست و تصریح کرد: باید با هم‌افزایی و وحدت رویه به سمت شرایط مطلوب قدم برداریم.