دوشنبه 5 آذر 1403

برنامه ویژه آموزش و پرورش درباره سواد آموزی

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع

آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد برای ریشه‌کنی بی‌سوادی برنامه‌های مهم در دستور کار دارد که اجرای طرح توسعه سواد دختران و زنان عشایر یکی از آنها است.

تا قبل از تشکیل نهضت سواد‌آموزی در کشور، استان کهگیلویه و بویراحمد تنها با 28 درصد باسوادی یکی از محروم‌ترین مناطق کشور به شمار می‌رفت.

با تشکیل نهضت سواد آموزی به فرمان حضرت امام (ره) اقدامات زیادی برای ریشه‌کنی بی‌سوادی در کهگیلویه و بویراحمد به مانند همه مناطق کشور آغاز شد و با تلاش‌های که در طی چهار دهه عمر انقلاب برگزار شد نرخ باسوادی در استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از 90 درصد است.

با وجود آمار خوب و رضایت‌بخش از باسوادی مردم اما ماموریت نهضت سواد آموزش هنوز به اتمام نرسیده و تلاش‌ها برای ریشه‌کنی بی‌سوادی همچنان ادامه دارد.

معاون نهضت سواد آموزی کهگیلویه و بویراحمد در همین خصوص با اشاره به اینکه دولت مصمم به ریشه‌کنی بی‌سوادی در همه نقاط استان است، گفت: دولت برای ریشه‌کنی بی سوادی در تمام مناطق استان به ویژه نقاط روستایی و عشایری تمام توان خود را گذاشته و فضایی آرام برای رسیدن به خط پایان بی‌سوادی برای افراد در مناطق عشایری این استان فراهم کرده است.

سید حمزه باقری‌نژاد عنوان کرد: در حال حاضر برنامه‌های مختلفی برای توسعه سواد به ویژه در مناطق محروم روستایی و عشایری انجام گرفته و شاهد افزایش چشمگیر نرخ باسوادی در این مناطق هستیم‌.

وی با اشاره به طرح توسعه سواد دختران و زنان عشایر کهگیلویه و بویراحمد برای شتاب‌بخشی به سوادآموزی گفت: مهمترین رسالت و ماموریت سواد آموزی، شناسایی اولیای بی سواد، جذب و ارزشیابی آنها است.

باقری با تاکید بر ترغیب اولیای بی‌سواد به فراگیری علم و دانش توسط مدیران مدارس افزود: مدیران مدارس در امر شناسایی، جذب و آموزش اولیای بی‌سواد دانش آموزان باید تلاش ویژه‌ای نشان دهند.

وی نقش مدیران مدارس و اولیای دانش‌آموزان در مباحث آموزشی و تربیتی را مهم و ضروری دانست و عنوان کرد: مدیران می‌توانند ضمن گفت‌وگو و تعامل با والدین دانش‌آموزان آنان را به استفاده از بستر مناسب ایجاد شده در سازمان نهضت سوادآموزی و فراگیری علم، ترغیب و تشویق کنند.

معاون نهضت سوادآموزی از مدیران مدارس خواست تا با شناسایی، جذب و اخذ مدارک لازم نسبت به نام نویسی اولیای بی سواد در سامانه سوادآموزی اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: برای اجرای بهتر و سریعتر این طرح، راهبران آموزشی آماده همکاری با حوزه سواد آموزی هستند‌.