برگزاری دورههای تکمیلی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه سنگال
تهران - ایرنا - دورههای تحصیلات تکمیلی زبان و ادبیات فارسی در دو مقطع کارشناسی (هشت دوره) و کارشناسی ارشد (سه دوره) در بزرگترین دانشگاه و گروه زبان فارسی سنگال طی 13 سال برگزار شده است.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران و نماینده بنیاد سعدی در سنگال گفت: دانشگاه سنگال از سال 1383 یک گروه ویژه زبان و ادبیات فارسی افتتاح کرده است و در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تا سال 1396 در مجموع 8 دوره کارشناسی و سه دوره کارشناسی ارشد برگزار کرده است. محمدرضا دهشیری، افزود: 15 دانشجوی این گروه در مقاطع ارشد و دکتری به ایران اعزام شدهاند و تاکنون 2 دانشجو (خانم سعاد و لی و آقای حسن چیاو) موفق به دریافت مدرک دکترا شدند. بخشی دیگر از دانشجویان این دپارتمان برای تدریس در سایر رشتهها مانند تاریخ و جغرافیای سیاسی به ایران اعزام شدهاند. وی با اشاره به افتتاح باشگاه زبان فارسی در اطراف پایتخت سنگال 14 اسفند 1398 در یکی از مدارس مقطع راهنمایی، گفت: اولین دوره آموزش زبان فارسی برای یک مجموعه 70 نفره از دانش آموزان و با تدریس دکتر حسن چاو (فارغ التحصیل مقطع دکترای زبان و ادبیات فارسی از ایران) در نظر گرفته شد که به دلیل شیوع ویروس کرونا به سال تحصیلی جدید موکول شده است. نماینده بنیاد سعدی در سنگال بیان کرد: با توجه به سابقه روابط تاریخی دو کشور، روابط سیاسی بین دو کشور ایران و سنگال 23 اردیبهشت 1350 برقرار شد و سال 1400 سالروز پنجاه سالگی روابط دو کشور خواهد بود.
سنگال اولین کشور اسلامی و راهبردی در غرب آفریقاست که ایران در آن سفارت افتتاح کرد. بنابراین، سفارت ایران در داکار در تدارک برگزاری مراسم نیم قرن روابط دیپلماتیک میان دو کشور است. کشور سنگال با مساحت 196 هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 16 میلیون نفر در غرب آفریقا واقع شده است.
این کشور در تاریخ 4 آوریل 1960 استقلال یافت و ثبات سیاسی و همزیستی مسالمت آمیز از شاخصههای بارز این سرزمین محسوب میشود و بیش از 95 درصد جمعیت آن مسلمان هستند و جریانهای تصوف اسلامی در سنگال پایگاه قدرتمندی دارند.
بنیاد سعدی در سال 1389 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و ایجاد تمرکز، همافزایی و انسجام در فعالیتهای مرتبط با این حوزه و بهرهگیری بهینه از ظرفیتهای موجود کشور، تاسیس شد و کار خود را به صورت رسمی از اول اردیبهشت 1392 آغاز کرد. این بنیاد ضمن تالیف کتاب های آموزشی زبان فارسی، تربیت مربی، همهساله دوره های آموزشی را در این راستا برای مدرسان زبان فارسی دنیا برنامه ریزی و اجرا می کند، همچنین برگزاری دوره های دانش افزایی برای علاقهمندان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان و رشته های مرتبط از دیگر فعالیت های این بنیاد است. تالیف 16 عنوان کتاب در زمینه آموزش زبان فارسی، برگزاری 205 دوره آموزش زبان فارسی با 10 هزار فارسیآموز و تربیت معلم، فعالیت در فضای مجازی برای آموزش زبان فارسی بخشی از فعالیت های این نهاد است که به صورت هیات امنایی و با حضور معاون اول رئیسجمهور (رئیس هیات امنا)، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دبیر هیات امناء)، رئیس بنیاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، رئیس سازمان صدا و سیما و 5 نفر صاحب نظر در حوزه زبان و ادبیات فارسی به پیشنهاد رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تأیید هیات امناء و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست غلامعلی حداد عادل، اداره می شود.
*س_برچسبها_س*