برگزاری رویداد «مادری 360 درجه؛ از رویا تا واقعیت» جشن بزرگ روز مادر
دبیر رویداد "مادری 360 درجه" گفت: در این رویداد قصد داریم بگویم مادری محدودیت آور نیست اما قصد داریم بگونهای اطلاعرسانی کنیم که مادران بتوانند واقعگرایانه تصمیمگیری کنند.
بهگزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، رویداد مادری 360 درجه دهمین روز دی ماه سالجاری در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب (سرچشمه) برگزار خواهد شد.
نفیسه سادات موسوی، دبیر این رویداد گفتوگویی در پاسخ به سئوال خبرنگار تسنیم گفت: ما آمدیم صدای مادران باشیم. و تمام ظرفیت جامعه را برای با مادران بودن را فعال کنیم.
موسوی در ادامه افزود: شاید اسم این رویداد یعنی مادری 360 درجه یک پیش زمینه ذهنی بدهد و ما داریم مادری را همه جانبه نگاه می کنیم. یعنی ابداً نمیخواهیم بگوییم مادری سخت و محدودیتآور نیست. مادری ناراحتی و خشم و اضطراب به دنبال ندارد. نه ما همه اینها را میپذیریم. اصلاً ما داریم چراغ میاندازیم که شما که مادر نیستی یا تازه مادر شدی یا قرار هست خانوادهات را بزرگتر کنی یا هرچیزی بتوانید کامل ببینی و واقعگرایانه تصمیم بگیری.
موسوی همچنین تاکید کرد: معتقد هستیم اگر گرههای ذهنی باز شود یعنی اگر برای مخاطب جا بیفتد که این گره ذهنی یک تصور است یا یک تصویر؟ تصور را میشود اصلاح کرد اما تصویر یک واقعیت است و من میتوانم بر مبنای آن تصمیم بگیرم خودم را به دردسر نیندازم. ولی ما میخواهیم ثابت کنیم یک بخشی از مسائل و این گرههای ذهنی، تصور است؛ اولاً برای همه اینطور نیست. دوماً راهحل دارد و سوماً قابل مدیریت است یعنی در بدترین حالت هم میشود کاری کرد.
دبیر رویداد مادری 360 درجه درباره فعالیتهای این رویداد گفت: جمعی از مادرهایی که هر کدام با چالشی متفاوت مواجه بودهاند و توانستهاند یا نتوانستهاند به آن غلبه کنند، در این رویداد کنار هم جمع میشوند تا درباره تجربه شخصیشان حرف بزنند. مادرهایمان هم هیچکدام مادر مشهور یا دارای موقعیت ویژهای نیستند که بگوییم از یک وضعیت مالی یا وضعیت اعتباری خوبی برخوردار بودن. مادرهای معمولی مثل من و شما با یک تجربه ویژه را گفتیم بیایند و هرکدام در مدت زمان 15 دقیقه، قصه خودشان را روایت کنند.
موسوی همچنین تصریح کرد: در این رویداد قرار است مشخصاً بگوییم این مادران توانسته با بچه کارش را ادامه دهد یا اینکه این مادر نتوانسته است. با این مادر همراهی شده یا مثلا با این مادر همراهی نشده است. به اینترتیب کاملا واقف هستیم که همه این موارد در جامعه و جریان مادری وجود دارد. ولی به همان اندازه که این نشدن را میبینیم آن شدن را هم ببینیم.
سبک زندگی بانویی که لیاقت مادری امام موسیبن جعفر (ع) را داشتبه گفته وی در رویداد یاد شده قصد براین است که تصویر این نباشد که هیچوقت نمیشود با بچه درس خواند یا کار کرد، بله گاهی نمیشود، گاهی میشود. بنابراین در رویداد مادری 360 درجه، مادری که توانسته از برنامهریزی و امکاناتی که داشته و توانسته به کارش یا تحصیل ادامه تجاربش را بیان میکند و در عین حال مادری که نتوانسته برای مخاطبان میگوید که آیا مشکل از خودش بوده یا از خانوادهاش یا از سمت جامعه؟ مشکلی که از سمت جامعه باشد نمی توانی برایش کاری کنی ولی مشکلی که از سمت خانواده یا خودت باشد، روی خانواده میتوانی اثر بگذاری یا خودت را میتوانی تغییر بدهی.
وی با اشاره به افتتاح باشگاه مادری در این رویداد درباره این باشگاه گفت: ما معتقد هستیم، مادران واقعی در فضای مجازی فعالیت گسترده ندارند، چون این مادران مشغله و مسئولیت دارند و یک ساعتهای کوتاهی را در شبانه روز فرصت دارند وبگردی کنند و در فضای مجازی باشند.
موسوی همچنین درباره استفاده از فضای مجازی و انتقال تجارب به مادران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد واقعیت اینجاست که حضور و فعالیت در فضای مجازی برای مادران واقعی شاید محدودتر از سایر بانوان باشد بنابراین در تلاش هستیم که برای ارتباط با مخاطبان در فضای حقیقی با آنها ارتباط برقرار کنیم و خودمان را به آنها معرفی کنیم و بگوییم چه کسی هستیم و چه کار قرار است انجام دهیم تا مخاطب (یا همان مادران) تصمیم بگیرد، در آن ساعاتی که در فضای مجازی فعالیت دارد به من هم سر بزند.
به گفته دبیر رویداد مادری 360 درجه اصل برگزاری چنین رویدادی در فضای حقیقی زندگی همین ارتباط است؛ پس رویداد حقیقی برگزار میکنیم تا مادران از فضای مجازی و صفر و یکهای آن فاصله گرفته و برای رسیدن به واقعیت مادری یا همان مادر واقعی در رویداد حاضر شوند.
کارگردان "مایکا": «مادر فریده»، مادر همه ایرانیها در جنگ بوسنی بودوی همچنین تصریح کرد: از طرفی معتقد هستیم اولویتهای چالشی و دغدغهای مادران واقعی با چالشها و دغدغههای پژوهشها و اسناد بالادستی یکی نیست درحالی که مسائل یکی است اما همانطور که گفته شد اولویتها یکی نیست. مثلاً در یک سند پژوهشی که از مرکز پژوهشها به دستمان رسیده میبینیم طبق خوداظهاری یکسری از مادران که در آن پژوهش شرکت داشتند، اولین عامل عدم تمایل خانمها به فرزندآوری در سن زیر سی سال شرم بدن و به هم ریختن اندام و تناسب جسم است یعنی اینها برایشان اهمیت دارد.
موسوی در ادامه با اشاره به برخی نتایج پژوهشها افزود: اما در واقعیت وقتی با مادران مواجه میشویم، شاید این هم یکی از دغدغههای همیشگیشان باشد ولی اولویت اولشان این موضوع نیست که در آن سند ثبت شده است. شاید خیلی از وقتها برای آن مادر اولویت دوم اقتصاد و اولویت سوم مسکن یا اینکه که به چندفرزندی مسکن اجاره نمیدهند، اما واقعیت امر اینجاست که در مواجهه با مادران بزرگترین چالش برای بسیاری از آنها ایجاد محدودیت پس از مادری است.
دبیر رویداد مادری 360درجه تاکید کرد: این مادران تصور میکنند از ابتدای دوره بارداری و بعد از آن دیگر من تمام میشوم و تا روزی که زندهام میشوم مادر فلانی که نباید بروم دنبال باشگاه و جایی که بتوانم فرزندم را در این مدت آنجا بگذارم، یا نباید بروم سرکار چون مادر بدی خواهم شد و خستگی کار مانع از انجام وظایف مادری میشود. نباید درس بخوانم چون بچه باید اولویت باشد.
موسوی گفت: میخواهم بگویم محدودیت عامل پررنگتری در ذهن مادران واقعی است و ما این را در مواجهه واقعی و طی جلسات متعددی که در این یکی دوسال با مادران داشتیم به دست آوردیم و از این رو تصمیم گرفتیم ارتباطمان را با مادران بیشتر و نزدیکتر کنیم.
وی تصریح کرد: در این ارتباط از خود مادران مسائلی را دریافتیم و تلاش کردیم برای آن مسائل مصادیقی هم تعریف کنیم تا براساس این مصادیق راه حل پیشنهاد کنیم البته راه حلی راهبرد بدهیم و اگر جایی میبینیم از توان ما خارج است؛ یعنی با کار فرهنگی و علمی و تربیتی و.. نمیتوانیم جواب دقیق بدهیم، پرچم مطالبه را بلند کنیم و برویم سراغ وزارت علوم، وزارت بهداشت، وزارت جوانان و آنجایی که واقعاً نیاز به یک مطالبه هست این کار را هم بکنیم.
دبیر رویداد مادری 360 در پایان تصریح کرد: درواقع ما آمدیم صدای مادران باشیم و ما آمدیم تا ظرفیت همه آدمهای جامعه اعم از فرزند، همسر، همسایه، همکلاسی، همکار، سیاستمدار و... همه را به این موضوع وارد میدان کنیم که برای با مادران بودن یک قدم بردارند. ما میگوییم همه باید بامادران باشند. من اگر بچه هستم باید یکجور با مادران بودنم را نشان بدهم. اگر همسایه هستم یکجور، اگر استاد دانشگاه هستم یکجور، نباید منفعل باشیم، باید با مادران باشیم؟ چرا؟ چون مادر قلب تپنده جامعه و رکن خانواده هست. عبارتهایی که شاید کلیشهای به نظر برسد ولی به همان اندازه واقعی و درست است.