سه‌شنبه 23 بهمن 1403

برگزار نشدن راهپیمایی به معنی تعطیل شدن اربعین نیست

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
برگزار نشدن راهپیمایی به معنی تعطیل شدن اربعین نیست

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: برگزار نشدن اربعین به معنی تعطیل شدن اربعین نیست بلکه باید برنامه‌هایی جهت بزرگداشت این روز تدارک دید.

بهروز اکرمی 23 شهریورماه در جلسه ستاد اربعین استان مرکزی با بیان اینکه در جلسه روز گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا صراحتا اعلام شد که امسال راهپیمایی اربعین در عراق و ایران برگزار نخواهد شد، افزود: البته این تصمیم تا این لحظه است و شاید شرایط تغییر کند و به تبع آن تصمیمات دیگری اتخاذ شود.

وی با تاکید بر اینکه فراموش نکنیم که اربعین، تاسوعا و عاشورا ارزش‌های ماندگاری برای مسلمانان هستند، گفت: شاید امسال راهپیمایی اربعین نداشته باشیم، اما بزرگداشت اربعین را خواهیم داشت و قطعا باید امسال اربعینی متفاوت تر از هر سال را رقم زنیم.

اکرمی تصریح کرد: اربعین فقط به راهپیمایی خلاصه نمی‌شود بلکه یک ارزش همیشگی و مستمر برای مردم ایران است و باید در جهت بزرگداشت آن تلاش کنیم و براساس شرایط موجود برنامه داشته باشیم و با توجه به اینکه نداشتن راهپیمایی به معنی تعطیل شدن اربعین نیست، باید در فرصت باقی‌مانده که زمان اندکی است دستگاه‌های مرتبط برنامه‌های اربعین خود را با توجه به وضعیت کنونی استان طراحی کنند.

وی با اشاره به اینکه هیچ فردی در زمینه اربعین اطلاع‌رسانی نداشته باشد چراکه برای جلوگیری از تزریق مباحث مختلف در جامعه و افزایش سطح توقع جامعه، ستاد اربعین براساس تصمیمات ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا، اطلاع‌رسانی لازم را خواهد داشت، گفت: می‌توان از شرایط ایجاد شده در جهت توسعه زیرساخت‌های برگزاری مراسم اربعین در استان‌های هدف استفاده کرد و در کنار خیرین دستگاه‌های اجرایی در این راستا برنامه‌ریزی داشته باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی اظهار کرد: در حوزه سلامت می‌توان کمیته‌ای با مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی ایجاد کرد و حتی از کمک داوطلبان کمک به کادر بهداشت و درمان نیز بهره‌مند شد، همچنین ساماندهی نذورات مردم و هدایت خیرین به سمت نذر سلامت ارزشی کمتر از راهپیمایی اربعین نخواهد داشت.

وی افزود: در این شرایط بیماری و شیوع ویروس کرونا، افراد بسیاری دچار مشکلات اقتصادی شده‌اند چه فرصت و زمانی بهتر از اربعین که به این افراد کمک شود و می‌توان در این راستا کمیته کمک مومنانه را راه‌اندازی کرد.

اکرمی با بیان اینکه باید تهدید بیماری را به فرصت تبدیل کرد و نگاهی همه‌جانبه به اربعین داشت، گفت: فکر نکنیم اگر راهپیمایی نیست، پس اربعین هم نخواهیم داشت، از فردا کمیته‌های مذکور فعال شود و جنب و جوش اربعینی در استان آغاز شود چراکه اربعین منبع معنوی است و باید از این فرصت معنوی برای کاهش استرس مردم و بازسازی روح و روان مردم استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد اربعین استان مرکزی نیز بیان کرد: استان مرکزی معین استان ایلام است و برابر دستورالعمل‌های ابلاغی باید در زمینه خدمات‌رسانی به زائران تلاش داشته باشد.

محسن امیدی با اشاره به 57 موکب در سطح استان مرکزی، افزود: امسال امکان برگزاری راهپیمایی اربعین وجود ندارد و بر همین اساس باید برنامه‌های دیگری در دستور کار قرار گیرد که یکی از این برنامه‌ها توسعه زیرساخت‌ها در شهر مهران است که در این راستا 10 هکتار زمین برای استان‌های کشور در شهر مهران در نظر گرفته شده و در واقع امسال اصل کار توسعه زیرساخت‌های شهر مهران است تا پیش‌بینی‌ها برای سال‌های آینده انجام گیرد.

انتهای پیام