بزرگترین چالش فوتبال فرا رسید / اختلافات به گوش فیفا میرسد؟
بعد از اظهارات بهاروند برای برگزاری انتخابات طبق اساسنامه که حضور بازنشستها را منع نکرده است، مسئول حقوقی این فدراسیون هم پاسخ نماینده مجلس را درباره ممنوعیت شرکت بازنشستهها در انتخابات داد.
به گزارش ایسنا، بعد از تصویب اساسنامه فدراسیون فوتبال، چالش اصلی یعنی برگزاری انتخابات از راه رسیده و مسئولان دولتی از جمله نمایندگان مجلس مانند سد محکمی در برابر بازنشستهها و حضور آنها در انتخابات ایستادهاند. مطابق قانون منع بکارگیری بازنشستهها، نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی تاکید دارند که هیچ بازنشستهای نمیتواند در انتخابات پیش رو شرکت کند اما فدراسیون فوتبال بارها چنین موضوعی را رد کرده و احتمالا جنجال دیگری در راه است.
بعد از اظهارات حیدر بهاروند در مجمع فدراسیون مبنی بر اینکه انتخابات طبق مفاد اساسنامه برگزار میشود و هر کسی میتواند در آن شرکت کند که به معنی حضور بازنشستهها در انتخابات بود، اکنون مسئول امور حقوقی فدراسیون فوتبال به تشریح این موضوع پرداخته است. او در یک مصاحبه پاسخ احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی را داده که از مدتها قبل مدعی است بازنشستهها نباید در انتخابات شرکت کنند.
در همین رابطه فدراسیون فوتبال نوشت: صفی الله فغانپور، مسئول حقوقی فدراسیون درباره اظهارات مطرح شده پیرامون حضور اعضای فعلی هیات رئیسه فدراسیون در انتخابات پیش رو عنوان کرد: فدراسیون فوتبال مطابق اساسنامه جدید که به تایید فیفا و به تصویب مجمع فدراسیون رسید، عمل خواهد کرد. مطابق بند یک ماده یک اساسنامه جدید، فدراسیون موسسهای مستقل و دارای شخصیت حقوقی است. در بند 1 ماده 34 اساسنامه جدید هم آمده که هیات رییسه فدراسیون باید حداقل 9 جلسه در سال برگزار کند.
وی ادامه داد: در اساسنامه جدید، شرایط انتخابات و انتخاب شوندگان برای عضویت در هیات رییسه مشخص شده که شرایط سنی از اساسنامه حذف شده و هر فردی در هر سنی می تواند داوطلب هیات رییسه یا ریاست فدراسیون شود. ضمن احترام به قوانین کشور و تبعیت از آن، با توجه به اینکه مطابق ماده 71 اساسنامه جدید درآمدهای فدراسیون در آن تعریف شده و هیچ بودجه دولتی در آن پیش بینی نشده است و در صورت کمک دولت یا هر سازمان و نهاد دیگری در بند 5 ماده مذکور به عنوان کمکهای بلاعوض پیشبینی شده است.
طبق گفته این مسئول فدراسیون فوتبال، اعضای هیات رئیسه و به خصوص بازنشستهها هرگز قصد کوتاه آمدن در مقابل مسئولان دولتی را ندارند و احتمالا با اصرار نهادهایی مانند مجلس، گزارشهایی درباره دخالت دولت در فدراسیون گزارش خواهد شد و به این ترتیب شرایط بحرانی میشود.
از طرفی، همچنان پرونده اعضای هیات رئیسه به علت اعلام جرم از سوی سازمان بازرسی، در قوه قضاییه تشکیل شده است و آنها باید درباره اهمال در پرونده ویلموتس و غرامت 6.2 میلیون یورویی علیه فدراسیون فوتبال توضیح دهند. به همین دلیل برخی معتقدند این افراد به دلیل نداشتن صلاحیت، نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند.
با این حال فغانپور ادامه داد: برخی گفتهاند هشت عضو فعلی هیات رییسه فدراسیون نمیتوانند در انتخابات آتی شرکت کنند که این اظهارنظر جای تعجب دارد. در جمهوری اسلامی ایران همه موظف به تبعیت از قانون هستیم چون قانون تکلیف همه را مشخص کرده است. هیچ شخصی فراتر از قانون نیست و کسی نمی تواند دیگری را از حقوق اجتماعی و حق شهروندی محروم کند و شرکت در انتخابات چه برای انتخاب شوندگان و چه برای انتخاب کنندگان یکی از حقوق اجتماعی است و ملاک حضور اساسنامه جدید است.
مسئول حقوقی فدراسیون همچنین گفت: با توجه به دلایل صدور رای ویلموتس که در گراندز ذکر شده، هیات رئیسه فدراسیون فوتبال هیچ گونه اهمال یا خدای ناکرده فسادی در قرارداد مرتکب نشدهاند و به همین دلیل برای حضور اعضا هیات رییسه در انتخابات هیچ منع قانونی وجود ندارد.
فغانپور تصریح کرد: مطابق ماده 61 اساسنامه فدراسیون، کمیته های انتخاباتی بدوی و استیناف پس از تصویب اساسنامه جدید شروع به فعالیت نمودند و مطابق قوانین و دستورالعمل های تصویب شده پس از شروع ثبت نام داوطلبان، به صلاحیت ها رسیدگی خواهند کرد. امیدوارم همه کمک کنند تا انتخابات فدراسیون فوتبال در فضای آرام و به شکل و قانونمند و پویا برگزار شود. ان شاءالله با برگزاری مجمع انتخاباتی شاهد رشد هر چه بیشتر و رسیدن به فوتبال پایدار در کشورمان باشیم.
به گزارش ایسنا، با این تفاسیر باید در انتظار اوج گرفتن اختلافات در آستانه بررسی صلاحیت نامزدهای شرکت در انتخابات باشیم؛ انتخاباتی که هیچ بعید نیست فیفا و AFC به علت گزارشهایی از داخل ایران، نسبت به آن حساس شوند و جلوی دولت را بگیرند. در حال حاضر احترام مدیران فدراسیون فوتبال نسبت به قوانین داخلی موضوعی است که تبدیل به چالش بزرگی شده است.
انتهای پیام