یک‌شنبه 4 آذر 1403

بسیج مبتنی بر ابلاغ اداره نمی شود / نیازمند تغییر رویکرد در حوزه های تربیتی و آموزشی هستیم

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بسیج مبتنی بر ابلاغ اداره نمی شود / نیازمند تغییر رویکرد در حوزه های تربیتی و آموزشی هستیم

رئیس سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه، ما باید بتوانیم یک مدل جدید از نقش آفرینی را به بدنه خودمان ارائه کنیم، گفت: باور ما این است که بسیج مبتنی بر ابلاغ اداره نمی شود. ساختار بسیج ساختاری پویا و زنده است که در واقع متناسب با اقتضائات هر دانشگاه بوم خود را پیدا می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معاونت خواهران سازمان بسیج به منظور تبیین رویکرد جدید سازمان بسیج دانشجویی نشستی با حضور ریاست محترم سازمان جناب آقای دکتر کفعمی و حجت الاسلام والمسلمین عین الکمال مسئول حوزه نمایندهگی ولیفقیه و آقای کیخا جانشین سازمان بسیج دانشجویی، برگزار نمود.

مسئول معاونت خواهران سازمان بسیج دانشجویی هدف این نشست را ارائه و تبیین رویکرد جدید سازمان به خواهران و اقدامات ایشان معرفی کرد و ادامه داد: امروز درکشور نیازمند رویکردی جدید برای فعال کردن زنان در عرصه های مختلف انقلاب هستیم و و بخشی از این مهم، با تلاش مجاهدانه خواهران و همت برادران تاکنون به ثمر رسیده است. کفعمی ریاست محترم سازمان بسیج دانشجویی بیان کرد؛ انشالله که این اتفاق هم سرعتش و هم دقتش به گونه‌ای باشد که بتوانیم بهترین شرایط را برای نقش‌آفرینی خواهران خودمان در شبکه‌های تشکلی و فراتر از آن عملیاتی و پیادهسازی کردن مطالبات حضرت آقا برای آن، الگوی سوم زن، فراهم کنیم. در امتداد این نشست رئیس سازمان بسیج دانشجویی ضمن عرض خیرمقدم به حضار بیان کرد؛ یادآور میشوم یکی از آن مسائلی که ما در سازمان بسیج دانشجویی باید پیرامون آن یک مقدار جدی تر از گذشته فکر کنیم و برای آن برنامه داشته باشیم، شیوه نقش آفرینی خواهران در گام دوم انقلاب اسلامی و در این شجره طیبه الهی است. مجموعهای که مبتنی بر مطالبات امامین انقلاب اسلامی که تاکنون مسیری را پشت سر گذاشته و افقی را تحت عنوان تمدن‌سازی پیش روی خودش قرار دادهایم. ما باید مبتنی بر آن نگاه تمدنی و پیرامون آن مطالباتی که امام جامعه از ما به عنوان پیشران بسیج انتظار دارد، شروع میکردیم به بازیابی خود و شناسایی نقاط قوت و ضعفی که در این تقریبا سه دهه از تاسیس انقلاب داشتهایم. نگاه به دختر در فضای دانشگاه در کنار نقش آفرینی برادران و جمع کردن این تفاوتها و ذائقههایی که متفاوت است و این سطوح سلیقهها و عملکردها که این خود یک مسئله پیچیده و چند وجهی است.

کفعمی افزود: معمولاً وقتی اسم رویکرد جدید می آید، راحت ترین کار را انتخاب می کنیم، که آن بر هم زدن ساختار فعلی است. اما فهم من به عنوان خادم شما در بسیج دانشجویی به عنوان کسی که تقریباً حدود 17 سال است در این فضای تشکیلاتی زیست می کنم این است که تقریباً ما پیرامون نقش‌آفرینی خواهران خود در فضای دانشگاه ها بیشتر از آن که نیازمند تغییرات ساختاری و فضاهای اینچنین باشیم نیازمند تغییر رویکرد در حوزه های تربیتی و آموزشی هستیم. نوع نگاه ما در بسیج اگر به نقش آفرینی خواهران عوض شود، حتما اتفاقات ویژه‌ای در بدنه تشکلی رقم می زند. اگر بخواهم بگویم چه اتفاقی باید رقم بخورد این است که ما نیازمند یک بازطراحی از مسئله نقشآفرینی بانوان در فضای تشکل هستیم. باید مبتنی بر ظرفیتها و مبتنی بر همان الگوی سومی که حضرت آقا فرموده‌اند و آن انتظاری که از یک زن انقلابی مسلمان برای نقش آفرینی اجتماعی‌اش نیاز است، یک سری اقداماتی را رقم بزنیم.

کفعمی با بیان اینکه، ما باید بتوانیم یک مدل جدید از نقشآفرینی را به بدنه خودمان ارائه کنیم، تاکید کرد: الزام آن مشارکت دادن همه ادوار تشکلی و در واقع بدنه فعلی بسیج، در این تصمیم بزرگ است.

باور ما این است که بسیج مبتنی بر ابلاغ اداره نمی شود. ساختار بسیج ساختاری پویا و زنده است که در واقع متناسب با اقتضائات هر دانشگاه بوم خود را پیدا میکند و یک اتفاقی را رقم می‌زند اگر دانشگاههای جدی ما را در نقشآفرینی نگاه کنید هر کدامشان در واقع مبتنی بر آن ظرفیت‌های موجودشان ساختاری دارند. با همین ساختاری که باور ما این است که ایراد هم دارد تاکنون مشغول به نقش‌آفرینی و مجاهدت شده‌اند و کارهای بزرگی را رقم زده‌اند. یک سری جاها هم هست که نمیشود و باید در ستاد سازمان یکسری اقلیمهای مختلف، استانهای مختلف و بومهای مختلف را ببینیم و مبتنی بر کل کشور قاعدهای را تعریف کنیم. انشاالله با همت مجموعه خواهران و معاونت راهبردی قرار است این اتفاق تا قبل از شروع سال تحصیلی آینده انجام پذیرد و مدل جدیدی برای نقش‌آفرینی خواهران ترسیم شود. شکرخدا این تغییرات در ساختارها و تقویت نقش خواهران در اداره مجموعهها را شروع کردهایم و باور داریم، اگر قرار باشد تصمیمی بگیریم باید از همه ظرفیتهای خود برای این منظور استفاده کنیم، ما مجموعه بسیج دانشجویی را یک بدنه یکپارچه می‌بینیم که مبتنی بر آن "یدِ واحده" باید اقتضائات مختلف را دیده و رعایت کنیم.

وی با اشاره به نقش بسیج دانشجویی به عنوان، یکی از جدیترین تشکلهای دانشجویی در پسا کرونا بیان کرد؛ همانطور که شاهد زمینهی فعالیتهای آنان در فتنه اخیر بودید، مجموعه‌ای که در صحن دانشگاه تمام قد از اسلام و انقلاب دفاع کرد مجموعه بسیج دانشجویی بود، با تمام نقاط ضعف و قوتی که در نقش‌آفرینی‌هایش داشت. انشالله که حضور و همراهی همه شما خواهران ارجمند کمکی باشد به ساری و جاری شدن منویات امامین انقلاب، برای این تشکلی که به تعبیر حضرت امام (ره) جایی است که باید در دانشگاه‌ها از اسلام و انقلاب دفاع کند. حضرت آقا سال گذشته برای این مجموعه پیامی داشتند که بسیج دانشجویی می بایست صد در صد مدافع نظام اسلام و انقلاب باشد و آن مدافع 100درصدی بودن برای نظام و انقلاب در گام دوم انقلاب اسلامی می طلبد که یک مقدار جدیتر به آن نگاه کنیم و این نقش ها را به درستی تعریف کنیم.

در انتهای نشست فلاح ضمن تایید صحبتهای کفعمی بیان کرد لازم می دانم در اینجا اشاره ای داشته باشم به کلام حضرت آقا پیرامون تایید بر نگاه فعلی برادران مان در ستاد سازمان؛ ایشان می فرمایند: «ما به مسئله زنان نگاه راهبردی نداشته‌ایم. متأسفانه رسوبات نگاه شرقی هنوز هم در بخش‌هایی از کشور ما وجود دارد. حضرت امام نقش پیشرانی زنان را احیا کردند و زنانی در سیر انقلاب ظهور و بروز پیدا کردند و تربیت شدند که توانستند این الگو را به منصه ظهور برسانند. ما توانستیم الگو‌های خوبی در این زمینه داشته باشیم. اما چرا معرفی این الگو انجام نشد؟ زیرا در نهایت ما سراغ یک مادر شهید می‌رفتیم و ایستادگی او را برجسته می‌کردیم، اما نقش اجتماعی این مادر و نوع تربیت او مغفول مانده است. وقتی شما زندگی مادر شهید زین‌الدین را مطالعه می‌کنید، متوجه می‌شوید که اگر فرزند او غیر از شهید زین‌الدین می‌شد جای تعجب بود یا مادر شهیدان فاطمی که فرزند ایشان را پیش چشم خودش مجروح و شهید کردند و می‌گوید من صدای شکستن استخوان‌های فرزندم را شنیدم، ولی این مادری که می‌توانست یک فرد افسرده باشد، بعد از انقلاب در جریان شهادت فرزند دومش آنقدر سخنرانی زیبایی دارند که حیرت‌انگیز است. آنجا این شعر را می‌خواند که «سر خم می‌سلامت شکند اگر سبویی». این قدرت یک زن مسلمان را در مدیریت شرایط فردی و اجتماعی خودش نشان می‌دهد. اما متأسفانه نتوانسته‌ایم این را نمایش دهیم. شاید به این خاطر که نگاه بسیاری از اصحاب رسانه همان نگاه زن شرقی است.

ما نقش عظیم زنان شیعی در جریان یمن و لبنان را ندیده‌ایم. زنان در مسائل خود باید اندیشه‌ورزی و اقدام کنند. ما نیازمند یک همت زنانه هستیم تا ظرفیت عظیم دین اسلام و نگاه شیعی به زن امروز را بازنمایی کنیم، هم برای بانوان خودمان و هم برای بانوان کل دنیا». در ادامه نشست فلاح افزود: شکر خدا همتی در سازمان شکل گرفته است که با رویکردی جدید فضای خواهران در همه ردهها را متحول کرده و ارتقا دهیم، یک سیر تکاملی باید طی میشد و با همه آن مسائلی که نه فقط ما بلکه در همه کشورها جاری است چه از لحاظ آن نگاه تحقیری در نگاه زن شرقی و چه از منظر آن نگاه ابزاری به زن که در نگاه غربی روبرو هستیم. ما برای اینکه به این الگوی سوم برسیم باید این تطور تاریخی را تا حدی طی می‌کردیم.

فلاح در ادامه ضمن تاکید بر حائز اهمیت بودن بحث زنان خانواده بیان کرد؛ با توجه به همه آن اتفاقاتی که باید برای شکل گیری این حرکت در گام دوم انقلاب رقم بخورد. ما نیاز به گسترده شدن جبهه انقلاب داریم، با این هدف که بانوان تبدیل شوند به بانوانی طراح، بانوانی مدیر و برنامهریز و ما بتوانیم در عرصه‌های مختلف و نه فقط در عرصه زنان و خانواده تحولی ایجاد کنیم.

وی گفت: امروز فضای گفتمانی در سازمان و در میان برادران این است که به الگوی جدیدی از فعالیت خواهران برسیم و این نیازمند تغییرات رویکردی در ساختار و نیروی انسانی است، در واقع ما باید ابتدا رویکردهای افراد را تغییر داده و سپس ساختار مناسبی ایجاد کنیم. باید بدانیم که اگر ما ساختاری را مصوب کنیم بدون در نظر گرفتن نیروی انسانی توانمند و متخصص دچار شکست خواهیم شد. پس نیاز به بانوانی داریم جهت تحقق فرمایشات و توقعات حضرت آقا از یک زن انقلابی، که درکنار حفظ خانواده بتواند حضوری فعال و اجتماعی داشته باشد. امروز یک بیعت و عهدی بین خواهران سازمان رقم خورد و همانطور که آقای کفعمی تاکید کردند در حال شکل دادن رویکرد و ساختارهای مناسب برای جاری و ساری شدن این منویات حضرت آقا هستیم.

بسیج مبتنی بر ابلاغ اداره نمی شود / نیازمند تغییر رویکرد در حوزه های تربیتی و آموزشی هستیم 2