چهارشنبه 8 اسفند 1403

بلاروس و ایران نقاط مشترک زیادی برای همکاری در اختیار دارند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
بلاروس و ایران نقاط مشترک زیادی برای همکاری در اختیار دارند

بندرعباس - سفیر جمهوری بلاروس در تهران گفت: امکانات و زیرساخت‌های بندر شهید رجایی و توسعه همکاری‌های تجاری بین دو کشور دارای اهمیت ویژه‌ای برای بلاروس دارد.

بندرعباس - سفیر جمهوری بلاروس در تهران گفت: امکانات و زیرساخت‌های بندر شهید رجایی و توسعه همکاری‌های تجاری بین دو کشور دارای اهمیت ویژه‌ای برای بلاروس دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دیمیتری کالتسوف سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری بلاروس و هیات همراه روز شنبه در دیدار با مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان هدف از این دیدار را آشنایی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بندر شهید رجایی به عنوان یکی از حلقه‌های اصلی کریدور شمال جنوب و توسعه همکاری‌های مشترک اقتصادی در زمینه‌های بندری عنوان کرد.

وی در این دیدار با اشاره به تحولات اخیر منطقه و شرق اروپا تصریح کرد: بلاروس تمایل ویژه به ترانزیت کالاهایی از طریق ایران که مبدا و یا مقصد آنها بلاروس باشد، دارد و در این رابطه ظرفیت‌های بندر شهید رجایی و بندر میرآباد را حائز اهمیت می‌داند.

وی سفیر جمهوری بلاروس تاکید کرد: این کشور برای ترانزیت انواع کالاها می‌تواند از ظرفیت بنادر و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران استفاده کند.

سفیر بلاروس در تهرران در این رابطه با اشاره به همکاری های تجاری بلاروس با کشورهای چین و هند، گفت: بلاروس آمادگی ترانزیت انواع کالا از طریق بنادر بندر شهید رجایی و امیرآباد دارد.

وی با بیان اینکه بلاروس و ایران نقاط مشترک زیادی برای همکاری در اختیار دارند، یادآور شد: امکانات و زیرساخت‌های بندر شهید رجایی و توسعه همکاری‌های تجاری بین دو کشور دارای اهمیت ویژه‌ای برای بلاروس دارد.

کالتسوف خاطرنشان کرد: آماده‌ایم سطح مبادلات تجاری را ارتقا دهیم و زمینه حضور و سرمایه گذاری شرکت‌های ایرانی را فراهم کنیم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در تشریح ظرفیت‌ها و مزیت‌های بندر شهید رجایی بیان کرد: 80 درصد ترانزیت کشور از طریق بندر شهید رجایی انجام می‌گیرد و 75 درصد کانتینرهای ایران و ترانزیتی از این بندر تخلیه و بارگیری می‌شود.

علی‌رضا محمدی کرجی‌ران با بیان اینکه بندر شهید رجایی تجربه 2 میلیون و 700 هزار TEU کانیتنر در کارنامه خود داشته است، افزود: سال گذشته حدود 1.7 میلیون TEU کانتینر از بندر شهید رجایی تخلیه و بارگیری شد.

وی از دیگر مزیت‌های بندر شهید رجایی اتصال این بندر به راه آهن عنوان کرد و ادامه داد: بیش از 55 کیلومتر خط راه آهن در این بندر وجود دارد.

سفیر جمهوری بلاروس پس از این دیدار از بخش‌های مختلف بندری و کانتینری بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری و کانتینری ایران بازدید کرد.

در بازدید سفیر جمهوری بلاروس از بندر شهید رجایی، «دنیس زدوروف» رایزن ارشد سفارت، «رومان سوبولوف»، مدیر اجرایی در امور اقتصادی یکی از شرکت های خصوصی و «لوسیانا مارچانکا» مترجم سفارت بلاروس حضور داشتند.

بازدید از منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، دیدار با رییس دانشگاه هرمزگان، رییس و اعضای کمیسیون‌های تخصصی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس، دیدار با استاندار هرمزگان و شهردار بندرعباس نیز از دیگر برنامه‌های سفیر جمهوری بلاروس و هیات همراه در این سفر دو روزه به بندرعباس است.

بلاروس یک سرزمین دور از دریا در اروپای خاوری است که با کشورهای روسیه، اوکراین، لهستان، لیتوانی و لتونی هم‌مرز است. پایتخت آن شهر مینسک است و شهرهای مهم دیگر آن برست، گرودنو، گومل، موگلیف و ویتبسک هستند. این کشور تحت عنوان جمهوری بلاروس شناخته می‌شود.