بمب خبری جدید برای شیبا اینو؟
اخیرا خبرهایی منتشر شده است مبنی بر اینکه تسلا قصد دارد شیبا اینو را بهعنوان یک روش پرداختی در فروش خودروهای برقی خود بپذیرد. منشأ این شایعه کد یکی از صفحات وبسایت رسمی تسلا است که در آن نام شیبا اینو بهصورت «SHIBA» و در کنار دیگر روشهای پرداختی این شرکت، از جمله بیت کوین آمده است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از کریپتو اسلیت، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه ممکن است تسلا میم کوین جنجالی روزهای اخیر بازار ارز دیجیتال یعنی شیبا اینو را بهعنوان یک روش پرداختی در فروش خودروهای برقی خود بپذیرد؛ شایعهای که اگر صحت داشته باشد میتواند بازار این میم کوین را منفجر کند.
به گزارش ارز دیجیتال؛ منشأ این شایعه کد منبع یا همان سورس کد (Source Code) وبسایت رسمی تسلا است که در آن نام شیبا اینو در کنار دیگر روشهای پرداختی مورد پذیرش این شرکت قرار گرفته است. با این حال تسلا تاکنون هیچ واکنشی به این شایعه نشان نداده است.
فوریه (بهمن) امسال، زمانی که تسلا اعلام کرد 1.5 میلیارد دلار بیت کوین خریده و این ارز دیجیتال را بهعنوان یک روش پرداختی در فروش خودروهای خود پذیرفته است، قیمت بیت کوین در همان روز جهشی 23 درصدی را تجربه کرد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند پذیرش بیت کوین از سوی تسلا محرک اصلی قیمت این ارز دیجیتال برای رسیدن به اوج تاریخی 64,000 دلاری در اواسط آوریل (فروردین) بوده است. اما اگر صحت این شایعه از سوی تسلا تأیید شود، آیا شیبا اینو هم وضعیتی مشابه بیت کوین را تجربه خواهد کرد؟
قیمت شیبا اینو در طول ماه اکتبر (مهر) حدود 800 درصد رشد کرد و به اوج تاریخی خود در 0.00008850 دلار رسید.
نمودار قیمت شیبا اینو (نمای 1 روزه بازار شیبا اینو / تتر)
با وجود عملکرد درخشان این ارز دیجیتال، برخی از کارشناسان همچنان معتقدند که شیبا اینو یک پروژه پرسروصدای دیگر است که پس از مدتی قیمت آن سقوط میکند و بیارزش میشود.
با این حال شیبا اینو در ماههای اخیر جنبههای فاندامنتال پروژه خود را تقویت کرده است. برای مثال میتوان به راهاندازی موفق مجموعه توکنهای غیرمثلی (NFT) شیبوشی (Shiboshi) اشاره کرد که در حال حاضر کف قیمتی هر توکن آن حدود 2 اتریوم و معادل 8,600 دلار است.
اما احتمال اینکه تسلا شیبا اینو را بهعنوان یک روش پرداختی بپذیرد چقدر است؟
باید به این نکته توجه کرد که شیبا اینو توکنی با استاندارد «ERC20» است که بر بستر شبکه اتریوم فعالیت میکند؛ این یعنی تراکنشهای آن با توجه به کارمزدهای بالا و غیرقابلپیشبینی اتریوم، هزینه زیادی دارد و همین موضوع باعث میشود تا شیبا اینو یک گزینه ضعیف برای تبدیلشدن به یک روش پرداختی باشد.
*س_بررسی شواهد مربوط به شایعه پذیرش شیبا اینو از سوی تسلا_س*همان طور که ساویر مریت (Sawyer Merritt)، بنیانگذار تویین بریچ (Twin Birch)، در توییتر خود به این موضوع اشاره کرده است، در کد منبع وبسایت تسلا و در مرحله مربوط به تسویهحساب نام شیبا اینو دیده میشود. مریت گفته است اگر در صفحه مربوط به تسویهحساب تسلا با استفاده از ابزار اینسپکت (Inspect) مرورگر خود کد منبع وبسایت را مشاهده کنید، نام شیبا اینو را در آن میبینید.
مریت گفته است از آنجایی که اطلاعاتی در رابطه با برنامهنویسی وبسایت ندارد، مطمئن نیست که این نماد میتواند چه معنایی داشته باشد. او یک خط تولید البسه سازگار با محیط زیست دارد و تجربهای هم در حوزه ارز دیجیتال ندارد.
مریت در توییتر نوشته است:
اگر در مرحله تسویهحساب روی گزینه اینسپکت [مرورگر خود] کلیک کنید، [میبینید] که ظاهرا نام شیبا اینو (بهصورت SHIBA) بهعنوان یک روش پرداختی در کد منبع وبسایت تسلا قرار گرفته است. البته این امکان فعال نیست و از آنجایی هم که من برنامهنویسی یا چیزی شبیه به آن نیستم، به شما اجازه خواهم داد خودتان بفهمید این لعنتی چه معنایی دارد!
در ادامه اما یک برنامهنویس وبسایت با نام کاربری هندکروپ (Hendcorp)، به توییت مریت پاسخ داد و گفت که ظاهرا همه چیز درست است و آنطور که از کد منبع سایت پیداست، تسلا نام شیبا اینو را در کنار دیگر روشهای پرداختی خود قرار داده است.
هندکروپ در پاسخ به توییت مریت نوشته است:
سلام دوست من. من یک برنامهنویس هستم و با توجه به چیزی که [در این تصویر] میبینم، به نظر میرسد که قرار است شیبا اینو در مرحله تسویهحساب و هنگام انتخاب گزینه [پرداخت با] ارز دیجیتال، بخشی از درگاه پرداختی [وبسایت] باشد. دامنه سایت هم رسمی است و این کد در «http://tesla.com» قرار داده شده است.
با این حال موضوعی که باعث تردید دیگران شده این است که به جای نام کامل شیبا اینو یا نماد اختصاری اصلی آن یعنی SHIB، از SHIBA استفاده شده است؛ یعنی نماد اختصاری شیبا اینو با یک حرف A انگلیسی اضافه در کد منبع وبسایت آمده است. از آنجایی که در مورد گزینه پرداخت با بیت کوین از نام کامل این ارز دیجیتال با حروف انگلیسی بزرگ یعنی «BITCOIN» استفاده شده است، اگر تسلا قصد داشت شیبا اینو را به روشهای پرداختی خود اضافه کند، منطقی بود که نام آن را بهصورت «SHIBA INU» در کد منبع بیاورد.
تصویر مربوط به کد منبع وبسایت تسلا
همچنین بخوانید