بهبود زمین آزادی هزار درصد کار ماست / مصاحبه ویژه: آزادی چگونه برای نیمار مخمل شد!
شرایط چمنهای تهران به گونهای است که ما واقعا زمین نداریم. ورزشگاه تختی که در دسترس نیست و زمین صدهزار نفری هم آنطور. یعنی گزینه دیگری نداریم
به گزارش ورزش سه، بحث میزبانی پرسپولیس در مسابقات رسمیاش در ورزشگاه شهید کاظمی نگاهها را به سمت چمن این ورزشگاه معطوف میکند. ورزشگاهی که مسوولان باشگاه و کادر فنی در چند سال اخیر بشدت از آن مراقبت کردهاند تا با مشکلی مواجه نشود. مجید اصغربیگی پیمانکار چمن ورزشگاه شهید کاظمی مناسبترین فردی است که میتواند در این خصوص صحبت کند بخصوص که او در جریان مشکلاتی که برای زمین چمن ورزشگاه آزادی پیش آمد، وارد شد و این ورود حاشیههایی هم داشت.
بحث میزبانی پرسپولیس در ورزشگاه شهید کاظمی مطرح شده. آیا چمن این ورزشگاه قابلیت میزبانی از مسابقات لیگ برتر را دارد؟ بالاخره من فکر میکنم شرایط چمنهای تهران به گونهای است که ما واقعا زمین نداریم. ورزشگاه تختی که در دسترس نیست و زمین صدهزار نفری هم آنطور. یعنی گزینه دیگری نداریم.
حدود دو سال قبل با شما حرف میزدیم که میگفتید مدل آبیاری و نگهداری زمین چمن ورزشگاه شهید کاظمی در ایران تک است. بله ما از همان طریق تغذیه سلولی یا ونتوریها کار میکنیم که یک قطعه را در سیستم آبیاری سلولی چمن توسط کارشناسهای آن سیستم قرار میدهیم و محلولها از طریق آبیاری باعث میشود تا شرایط چمن به روز باشد. این یک پروسه علمی کاربردی است که پروتئینهای گیاهی را به زمین تزریق میکند تا پروسه رشد چمن از چند روز به 8 تا 10 ساعت کاهش پیدا کند. وقتی محلول جذب میشود، گیاه رشد میکند و فقط در این شرایط میتوانیم به طور مداوم زمین چمن مناسبی داشته باشیم. الان در همه جا صحبت از زمین چمن ورزشگاه شهید کاظمی است که در 9 روز 5 مسابقه دوستانه در آن برگزار شده است چون عملا با سیستم تامین و نگهداری عادی چمن نمیشود این زمین را حفظ کرد و باید از علم روز برخورداربود. الان ما در یزد داریم همین کار را در ورزشگاه شهید نصیری انجام میدهیم. ورزشگاهی که برای بازیهای تیم شهید قندی و چادرملو استفاده میشود.
همیشه در فصل سرد مدیران تیم پرسپولیس دنبال این هستند تا با پیدا کردن یک زمین تمرین رزرو، از زمین چمن ورزشگاه شهید کاظمی مراقبت کنند. دقیقا، چون میخواهند این زمین را حفظ کنند. ما در تهران با فقر وجود زمینهای مناسب مواجهیم و مسوولان تیم چارهای ندارند که دنبال زمین دیگری هم باشند و از ازمین خودشان بهترین بهرهبرداری صورت بگیرد. ما با کاری که انجام میدهیم سرعت رشد چمن را بالاتر میآوریم به طوری که در 24 ساعت، چمن 4 سانتیمتر رشد میکند و وقتی استوکها در تمرین و مسابقه چمن را میکَنند چمن سریع جایگزین میشود. ما خزانه تامین چمن نداریم و اینکه خود ریشهها عمیق شوند باعث میشود زیر استوک شرایط بهتری داشته باشد تا اینکه چمن قطعهای بیاوریم.
نظر زمین چمن، ورزشگاه شهید کاظمی آمادگی میزبانی از مسابقات لیگ برتر را دارد؟ از نظر چمن مشکلی نداریم اما وقتی در یک زمین در طول هفته تمرینات تیم به صورت مداوم و هر روزه برگزار میشود نباید توقع زمین صددرصدی را داشته باشید.
مدتی قبل بعد از صحبتهایی که درباره زمین ورزشگاه آزادی داشتید حاشیههایی پیش آمد. نه، از من دعوت شد همکاری کنم و همین کار با محلولهای تغذیهای را آنجا هم انجام دادم تا اینکه 20 روز بعد وقتی به بازی نساجی مقابل الهلال رسیدیم این پروسه تکمیل میشد و شرایط پیش میرفت اما من خودم کنار کشیدم چون آنجا بخش خصوصی زیاد نمیتواند کاری انجام دهد.
یعنی کارتان نیمهتمام ماند؟ نه، من کارم را نیمه تمام رها نکردم. من قول داده بودم با تغذیه چمن از این طریق یک پروسهای را شروع میکنم و بعد از آن پرسنل خودشان کار نگهداری را انجام بدهند.
پس وقتی شرایط زمین در بازی نساجی - الهلال و بعد از آن در دیدار پرسپولیس - گل گهر بهتر شد به خاطر این پروسهای بود که شما شروع کردید؟ صد درصد نه، هزار درصد به همین خاطر بوده چون فقط از این طریق میشد شرایط را بهتر کرد. زمین چمن آزادی مدام در حال بهتر شدن است و تا 45 روز شرایطش ایدهآل حواهد شد اما بعد از آن یواش یواش کیفیتش را از دست میدهد و دوباره باید تغذیه را به صورت مداوم انجام داد. پروسهای که من طی میکنم اینطوری نیست که من محلول را بدهم و خودم بیایم بیرون و کار تمام شود. نه، محلول میماند و تا 45 روز پس از آن عناصر کاهش پیدا میکند و باز به آن نیاز پیدا خواهد کرد.
با این شرایط پس چرا مسوولان سازمان لیگ گفتهاند استقلال و پرسپولیس باید دنبال ورزشگاه دیگری برای میزبانی از بازیهایشان باشند؟ آیا به خاطر ادامه عملیات عمرانی سکوها و بخشهای دیگر ورزشگاه آزادی است؟ نه، بالاخره اعتقاد بر این است که با یک تصمیم جمعی کار را انجام بدهند اما باید بگویم در چمن ورزشگاه آزادی واریتهها یا نمونهها مربوط به 20 سال پیش است.