بودجه تربیت پزشک متخصص تامین میشود؟
خبرگزاری فارس - گروه سلامت: تربیت پزشک متخصص کافی یکی از چالشهای وزارت بهداشت در سالهای گذشته بوده است. برخی از مسئولان نیز کمبود بودجه را مانعی مهم در برابر این تصمیم دانسته اند. حال در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم، رییس سازمان برنامه و بودجه از عزم این سازمان برای تامین بودجه مورد نیاز برای تربیت پزشک متخصص کافی در کشور خبر داده است.
تربیت پزشک، بودجه میخواهد
تا پیش از این عدم تخصیص بودجه برای افزایش ظرفیت در مقطع عمومی یکی از گلایههای مدیران وزارت بهداشت بود. دکتر ابوالفضل باقریفرد درباره بودجه تخصیص یافته به افزایش ظرفیت، گفت: «افزایش ظرفیت پذیرش در رشتههای پزشکی با مشارکت سایر سازمانها امکانپذیر است، طرف تعهدات غیر از وزارت بهداشت، سازمان برنامهوبودجه و سازمان امور استخدامی هستند که باید به وزارت بهداشت کمک کنند، ولی تاکنون برای تکمیل زیرساختهای این افزایش ظرفیت اعتباری به وزارت بهداشت پرداخت نشده است.»
اردیبهشت ماه سال جاری نیز دکتر باقری فرد در همین باره گفته بود: «وزارت بهداشت به وظیفه خود برای افزایش ظرفیت پزشکی عمل کرد، دانشگاههای ما اقدامات لازم را انجام دادند، این موضوع نیازمند زیرساخت جدید است، دانشجویان برای تحصیل نیازمند آزمایشگاه، خوابگاه و... هستند، امیدواریم در سال آتی بودجه لازم در اختیار دانشگاه قرار گیرد.»
وی در ادامه به نتایج عدم تخصیص بودجه نیز اشاره کرد و افزود:«اگر زیرساختها تامین نشود کیفیت آموزش خدشهدار میشود. وزیر بهداشت تعاملات لازم را با شورای عالی انقلاب فرهنگی و سازمان برنامه و بودجه انجام داده است و منتظر تخصیص بودجه هستیم.»
باقری فرد به تشریح این هزینهها نیز پرداخت و تاکید کرد:«برای آموزش هر دانشجوی پزشکی 150 میلیون تومان هزینه میشود البته با در نظر گرفتن ساخت کلاس و خوابگاه نیازمند یک میلیارد تومان بودجه هستیم.»
گام بزرگ دولت در جهت افزایش دسترسی به پزشک متخصص
در ماههای اخیر سازمان برنامه و بودجه نیز این اظهارات را بیپاسخ نگذاشته است. خرداد ماه بود که این سازمان اعلام کرد:«با تخصیص یک هزار و 730 میلیارد تومان اعتبارات فضای آموزشی و کمک آموزشی در بخش سلامت، ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در سال 1402 افزایش خواهد داشت.» به گزارش این سازمان سهم اعتبارات فضای آموزشی و کمک آموزشی در بخش سلامت بودجه 1402 در مقایسه با سال قبل حدود 80 درصد رشد داشته است.
منظور بار دیگر در صحن علنی مجلس حمایت این سازمان از تربیت پزشک متخصص در کشور را اعلام کرد. وی با اشاره به لزوم حفظ تناسب یک به یک در افزایش ظرفیت پزشک عمومی و تخصص، خاطرنشان کرد:«اگر بخواهیم به این نسبت یک به یک برسیم باید ظرفیت پزشک متخصص را از 4500 تای فعلی در پایان برنامه به 9 هزار نفر برسانیم. البته برای وزارت بهداشت این کار بسیار سخت است. چون تربیت پزشک متخصص نیاز به امکانات گسترده ای دارد.»
وی در پایان تداوم این روند را نوید داده و افزود:« ما تعهد کردیم که منابع این تامین (تربیت پزشک متخصص کافی) را در بودجه در نظر بگیریم. این گام بزرگی در جهت افزایش دسترسی مردم به پزشک متخصص است.»
پایان پیام /