بورس ریسکها و پیچیدگیهای خاص خود را دارد؛ مردم مراقب باشند / روند بازار سهام در نیمه دوم سال چگونه است؟/ رونق بورس تنها راه جبران کسری بودجه است
یک کارشناس ارش بازار سرمایه با بیان اینکه سرمایه گذاری در بورس ریسکها و پیچیدگیهای خاص خود را دارد و افراد با سادهانگاری باعث زیان خود نشوند، گفت: سرمایه گذاری آگاهانه مردم در بورس و حرکت نقدینگی به سمت این بازار، به رونق اقتصاد و انتفاع مردم از سودی منطقی منجر خواهد شد.
مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ با اشاره قانون مالیات بر عایدی سرمایه، اظهار کرد: آقای خاندوزی وزیر اقتصاد در زمانی که نماینده مردم در مجلس بود، طرحی برای مدیریت رشد قیمت در حوزههای مسکن، طلا، ارز، سکه و خودرو را به مجلس ارائه کرده که در این طرح بورس بهعنوان استثناء مطرح شده است.
تاثیر اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه بر بازارها / رشد قیمت ارز در بازار سهام اثر گذار نیست
وی با بیان اینکه بعد از تبدیل طرح مالیات بر عایدی سرمایه به قانون اثر آن در اقتصاد کشور دیده و نقدینگی به وارد بورس خواهد شد، افزود: 40.6 درصد بالاترین رشد نقدینگی کشور است که در دولت قبل رخ داد که این نقدینگی به سمت بخشهای مختلف خواهد رفت و مبلغ قابلتوجهی از آن به بورس تزریق میشود.
صفاری گفت: معتقدم بورس در شش ماهه دوم امسال بهراحتی میتواند صعودی بماند؛ البته ورود نقدینگی و سبز بودن این اصل بورس که خود را اصلاح میکند، را نفی نمیکند و نباید هم اینگونه تصور کنیم که قیمت افزایش ارز بر رشد بورس اثر مستقیم دارد.
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: نخست باید در نظر داشته باشیم که عمده معاملات با دلار نیمایی انجام میشود و با توجه به اینکه قیمت دلار از سال گذشته تا کنون دو برابر شده ولی شاخص بورس از دو میلیون 100 هزار واحد امروز به یک میلیون و 500 هزار واحد رسیده است؛ بنابراین اگر تحلیل وابستگی این دو بازار درست بود، اکنون شاخص بورس در ارتفاع 4 میلیون واحد میایستاد.
رونق بورس تنها راه جبران کسری بودجه و کنترل نقدینگی است / اصلاح در ذات بورس است
وی به ریزش بورس از مرداد ماه سال گذشته تا اردیبهشت امسال، اشاره کرد: بازار سرمایه خود را اصلاح کرده و قیمت سهمها برای سرمایهگذاری به ارزندگی رسیده است. اکنون بسیاری از سهام سودده پیشبینی شده و برای سرمایهگذاری جذاب هستند.
صفاری با اشاره به نقش سیاستهای دولت در کنترل نقدینگی، گفت: همیشه به دولت تاکید کردم که رونق بازار سرمایه تنها راه جبران کسری بودجه و کاستن از فشار نقدینگی بر سایر بازارها است؛ اصطلاح میگویم پولها را چال میکند.
بورس ریسک و پیچیدگیهای خاص خود را دارد / فعالان منتظر عملکرد شرکتها در شش ماهه نخست هستند
کارشناس بورس به مردم توصیه کرد: با دانش و مطالعه وارد بورس شوند و سرمایه گذاری یا اینکه برای مبالغ زیر 100 میلیون تومان از طریق صندوقهای سرمایهگذاری اقدام کنند؛ همچنین مدیریت مبالغ بالاتر را با مشاوران و توسط سبدگردانها انجام دهند.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاری آگاهانه مردم در بورس و حرکت نقدینگی به سمت این بازار، هم به رونق اقتصاد کمک خواهد کرد و هم مردم از سودی منطقی منتفع میشوند.
صفاری گفت: احتمال مثبت بودن بازار سهام در شش ماه دوم سال بسیار زیاد است. باید منتظر انتشار آمارهای عملکرد شرکتها (سود و زیان) در شش ماهه نخست سال باشیم تا با تحلیل آن به رقمی حدودا شفاف برای رشد بازار برسیم، البته با توجه به شرایط بازار سرمایه، شاخص بورس در ماههای آینده دوباره ارتفاع دو میلیون واحد را خواهد دید.
صفاری بیان کرد: بازار سرمایه در عین شیرینی، ریسکها و پیچیدگیهای خاص و ویژه خود را دارد؛ توصیه میکنم که مردم با سادهانگاری در سرمایهگذاریها باعث زیان خود نشوند و حتما مشاوران خبره استفاده کنند.
این کارشناس اقتصادی گفت: همانطور که در خرید مسکن از مهندس عمران برای بازبینی سازه و کارشناس حقوقی برای مسائل قانونی معامله استفاده میشود؛ افراد در خرید سهام نیز با تحقیق عمل و از مشورت کارشناسان و سبدگردانها استفاده کنند.
انتهای پیام /