بورس کالا در مسیر بهینه سازی فرآیندهای معاملاتی / حراج همزمان کاهش زمان معاملات را در پی دارد
رحمنی میگوید: حراج همزمان یک نوآوری در مسیر کشف عادلانه نرخ کالاها، کاهش زمان معاملات و عدم تداخل زمانی جلسات معاملاتی بوده است.
حمید رضا رحمنی مدیر عملیات بازار فیزیکی بورسکالای ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نحوه حراج همزمان در بورس کالا و سازوکارهای آن اشاره کرد و گفت: با توسعه و گسترش معاملات بورس کالا یکی از چالشهایی که با آن مواجه شدیم، زمان انجام معاملات بود به طوری که طولانی شدن جلسات معاملاتی فشار زیادی به معامله گران وارد میکرد به همین جهت سازوکاری با نام حراج همزمان توسط بورس کالا طراحی شد که هدف آن بهینهسازی زمان معاملات و کاهش هیجانات بازار در کنار حفظ دقت کشف نرخ بود.
او افزود: حراج همزمان روشی معاملاتی است که در آن تمامی عرضهها به طور همزمان معامله میشوند و خریداران نیز بدون اینکه از قیمت دیگر شرکتکنندگان آگاه شوند بهطور همزمان قیمتهای پیشنهادی خود را در سامانه معاملاتی بورس کالا وارد میکنند.
رحمنی گفت: در این روش قیمت خرید شده کالا توسط هر مشتری براساس کمترین قیمت رقابتی آن مشتری که قابلیت برنده شدن در فرآیند حراج را دارد، خواهد بود.
مدیر عملیات بازار فیزیکی بورسکالای ایران در پاسخ به این سوال که این روش در چه بازاری استفاده میشود؟ بیان کرد: در حال حاضر این روش در برخی از معاملات سیمان به کارگرفته شده و بازخورد مناسبی از سوی معامله گران در پی داشته است.
او با بیان اینکه قرار است به تدریج کلیه معاملات سیمان از طریق این روش معاملاتی انجام شود، عنوان کرد: البته استفاده از این روش معاملاتی برای سایر کالاها نیز پس از بررسی و مطالعات بازار امکان پذیر است.
رحمنی در پایان عنوان کرد: بورس کالا همواره در تلاش است تا براساس نیاز بازارهای کالایی در جهت بهینه سازی فرایندهای معاملاتی قدم بردارد و حراج همزمان یک نوآوری درمسیر کشف نرخ کالاها در پاسخ به این نیازها و کاهش زمان معاملات بوده است.