شنبه 10 آذر 1403

بیدار شدن کرونا از خواب بهاری / موج هفتم نزدیک شد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
بیدار شدن کرونا از خواب بهاری / موج هفتم نزدیک شد

رشد دوباره تعداد مبتلایان کرونا، نشان از واقعیتی تلخ و تکان دهنده دارد و آن شیوع ویروس امیکرونی است که در حال حاضر مانند آتش زیر خاکستر پنهان شده است.

به گزارش فارس، «چندماهی بیشتر از فوتی‌های سه‌رقمی و مبتلایان چهار رقمی کرونا نمی‌گذرد که خیالمان بابت این ویروس مرموز راحت شده بود اما حالا برخی خبرها و آمارها از احتمال جدی شیوع موج جدید در ایران حکایت دارند. همزمان با بالارفتن تعداد مبتلایان در کشورهای اروپایی، در ایران هم طی دو هفته اخیر موارد ابتلا به کرونا در کشور سه برابر شده است. طی ماه‌های گذشته مردم در یک اقدام خودخواسته رعایت پروتکل‌های بهداشتی را به حداقل ممکن رساندند و شاید همین رویه باعث شده یک بار دیگر موضوع افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در کشور در صدر اخبار قرار بگیرد.

دکتر مسعود یونسیان، دبیر کمیته اپیدمیولوژی کمیته علمی مقابله با کرونا، در همین زمینه احتمال داد که مانند بسیاری از مناطق جهان، در ایران هم سویه «بی ای 4 و بی ای 5» غالب شود.

علائم امیکرون

حقایی یادآور شد: اکنون سویه امیکرون در کشور فعال است البته نوع آن اندکی تغییر کرده است و با آبریزش بینی، سرفه و همچنین علائم گوارشی همراه است اما نگرانی ما از بیماری وبا است که شیوع آن در کشورهای همسایه افزایش یافته و همزمانی آن با شیوع ویروس کرونا مشکلات بسیاری را ایجاد می‌کند؛ بنابراین تقاضا می‌کنیم حتماً بهداشت فردی را رعایت کنید و از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید و در صورت وجود هرگونه تردید، ابتدا آن را بجوشانید و سپس مصرف کنید.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: باتوجه به اعیاد پیشرو و ورود حجاج، به مردم توصیه می‌کنیم، شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند و از ماسک استفاده کنند و از تجمعات دوری کنند.

کرونا از خواب بهاری بیدار شد

با ورود به تیر ماه 1401، به یکباره آمار کرونا دوباره روند صعودی پیدا کرد.

به نظر می‌رسد با برداشتن ماسک‌ها و عدم رعایت پروتکل‌ها، به سمت اوج گیری مجدد بیماری کرونا در کشور پیش می‌رویم که این موضوع می‌تواند زنگ خطر و هشداری برای ورود به موج هفتم بیماری باشد.

محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که کرونا هنوز یک تهدید است، گفت: ما در مرحله واکسیناسیون اولیه بسیار موفق بودیم. پوشش‌های بالای 80 و حتی 90 درصد در دو نوبت اول داشتیم. در نوبت سوم به این موفقیت دست نیافتیم.

وی افزود: زمانی که واکسیناسیون گروه زیر 18 سال را شروع کردیم، ابتدا جمعیت 12 تا 18 سال را انتخاب کردیم که بسیار خوب پیش رفت و تقریباً مانند جمعیت بالای 18 سال پوشش داشتیم. اما متأسفانه در جمعیت 5 تا 11 ساله هنوز آن طور که باید به موفقیت نرسیدیم. امیدواریم بتوانیم این پوشش‌ها را ایجاد کنیم. زیرا ما باید برای بعد از مرحله پاندمی برنامه‌ریزی کنیم و هنوز خیلی راه داریم.