بیشترین محصول ناخالص داخلی استان زنجان با 44.07 درصد مربوط به بخش خدمات است
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان گفت: 14.98 درصد از کل محصول ناخالص داخلی استان مربوط به بخش کشاورزی، شکار، جنگلداری و شیلات، 39.92 درصد مربوط به بخش صنعت، معدن، انرژی و ساختمان و 44.07 درصد مربوط به بخش خدمات است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ایرج امینی در گفتوگو با خبرنگار موج رسا؛ با اشاره به ماموریتهای توسعه استان زنجان در سند آمایش سرزمین اظهار داشت: توسعه اقتصاد گردشگری بر پایه بومگردی، زمینگردشگری، سلامت، تاریخی، باستانی و فرهنگی، ساماندهی و تعادلبخشی به استقرار جمعیت و فعالیت در پهنه استان، متعادلسازی سلسلهمراتب سکونتگاهی در حوزه جمعیت، فعالیت و خدماترسانی و تعادلبخشی به روند رشد و توزیع جمعیت با هدف مهاجرپذیری استان از طریق رفع تنگناهای شبکههای زیربنایی، سکونتگاهی، تولید و خدمات، بخشی از این ماموریتها است.
وی خاطرنشان کرد: تقویت خوشههای صنعتی، زنجیرههای تولید و توسعه صنایع فرآوری مواد معدنی و صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، انبارداری و حملونقل بینالمللی، تقویت قانونگرایی، انضباط اجتماعی، وجدان کاری، خودباوری و روحیه کار جمعی با هدف ارتقای سرمایه اجتماعی، توسعه اقتصادی دانشبنیان و تقویت مراکز علم و فناوری با تاکید بر فناوریهای زیستی و ریزفناوری و کنترل سطح آبهای زیرزمینی و سرعتبخشی به روند مهار آبهای سطحی قابل استحصال نیز بخش دیگری از ماموریتهای توسعه استان زنجان در سند آمایش سرزمین است.
امینی، حفاظت و ارتقای جایگاه منابع طبیعی و زیستی و تعدیل روند کنونی کاهش تنوع زیستی را یکی دیگر از ماموریتها بیان کرد و افزود: مدیریت بهینه پسماندها و پسابهای کشاورزی، صنعتی، معدنی و خانگی، مدیریت مصرف بهینه منابع آب و انرژی از طریق کنترل عوامل هدررفت و کاهش مصرف و حفاظت و کنترل فرسایش خاک و آلودگی آب، هوا، خاک و پرتو متاثر از فعالیت و زیست نیز از دیگر ماموریتهای توسعه استان زنجان در سند آمایش سرزمین است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزیا ستان زنجان، ارتقای مهارتهای فنی، حرفهای و تحصیلات عالی جمعیت فعال استان را از مهمترین ماموریتهای توسعه استان در سند آمایش سرزمین بیان کرد و گفت: توسعه نهادهای اجتماعی مردممدار، کارآمد، مشارکتجو و مسئولیتپذیر، افزایش نرخ رشد جمعیت و جلوگیری از کاهش جمعیت روستایی، کنترل نرخ بیکاری و افزایش نرخ مشارکت زنان، توسعه کشاورزی سالم با تاکید بر رعایت الگوی کشت مصوب و ارتقای بهرهوری عوامل تولید در بخش کشاورزی نیز از دیگر ماموریتهای توسعه استان در این سند است.
وی اظهار داشت: توسعه اقتصاد کشاورزی، صنعتی و معدنی مبتنی بر توان محیطی و طبیعی، توسعه کشت محصولات در محیطهای کنترلشده (گلخانهها و...)، افزایش ظرفیت بازار کار و سرمایه و تولید از طریق رشد اقتصادی، توانمندسازی بخش خصوصی و تعاونی و توسعه صادرات و تجارت الکترونیک و اصلاح الگو و ساختار دامداریها بر پایه فناوری نوین نیز ماموریتهای دیگری برای توسعه استان زنجان است که در سند آمایش سرزمین آمده است.
امینی خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت مراتع و کاهش تعداد دام مازاد و توسعه دامداریهای صنعتی، افزایش سهم استفاده از انرژیهای پاک و کنترل مصرف نهایی انرژی و توسعه صنایع با فناوریهای برتر و غیرآلاینده نیز بخش دیگری از ماموریتهای توسعه استان زنجان در سند آمایش سرزمین است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان گفت: با بررسی ساختار اقتصادی استان ملاحظه میشود که 14.98 درصد از کل محصول ناخالص داخلی استان مربوط به بخش کشاورزی، شکار، جنگلداری و شیلات، 39.92 درصد مربوط به بخش صنعت، معدن، انرژی و ساختمان و 44.07 درصد مربوط به بخش خدمات است.
این مسئول ابراز کرد: استان زنجان در بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات به ترتیب با 1.63 و 0.83 و 0.88 درصد سهم از کشور در رتبههای 25، 22 و 27 قرار دارد.
به گزارش موج رسا؛ آمایش سرزمین، ارزیابی نظاممند عوامل طبیعی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... به منظور یافتن راهی برای تشویق و کمک به جامعه بهرهبرداران در انتخاب گزینههای مناسب برای افزایش و پایداری توان سرزمینی در جهت برآورد نیازهای جامعه است. به عبارت دیگر توزیع متوازن و هماهنگ جغرافیای تمام فعالیتهای اقتصادی - اجتماعی در پهنه سرزمین نسبت به قابلیتها و منابع طبیعی و انسانی را آمایش سرزمین میگویند.
از مهمترین خصوصیات برنامه آمایش سرزمین، جامعنگری، کیفیت و سازماندهی فضایی آن است.
انتهای پیام /