بیش از هفت هزار میلیارد ریال برای ساخت سدهای کردستان هزینه شد
سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان گفت: در مجموع برای ساخت سدهای استان، 11 هزار و 49 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده و تاکنون هفت هزار و 909 میلیارد ریال آن تخصیص یافته و هزینه شده است.
کامران خرم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کارهای خوبی در حوزه وزارت نیرو در سالهای اخیر در کردستان انجام شده است، اظهار داشت: برای ادامه اجرا و تکمیل سدهای استان، سه هزار و 140 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
وی زمان آغاز ساخت سد گاران مریوان را سال 81 اعلام کرد و افزود: مراحل ساخت این سد (غیر از شبکه پایاب) تمام شده و یک هزار و 477 میلیارد ریال اعتبار برای احداث آن تخصیص یافته که بطور کامل هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: برای احداث سد سیازاخ دیواندره نیز یک هزار و 433 میلیارد ریال تخصیص یافته و یک هزار و 200 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز دارد ضمن اینکه کل اعتبار برآورد شده برای تکمیل این پروژه 2 هزار و 633 میلیارد ریال است.
خرم به آغاز احداث سد چراغویس سقز در سال 82 و به تخصیص و هزینهکرد یک هزار و 959 میلیارد ریالی برای ساخت آن تاکنون اشاره کرد و گفت: برای ادامه اجرای این سد در سالهای بعد 750 میلیارد ریال نیاز است و با اعتبار برآورد شده 2 هزار و 709 میلیارد ریالی تکمیل میشود.
وی تاکید کرد: اعتبار در نظر گرفته برای ساخت و تکمیل سد زیویه کامیاران هم 578 میلیارد ریال است که تاکنون 488 میلیارد ریال آن تخصیص یافته و هزینه شده و برای سالهای بعد نیز 90 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان با اشاره به اینکه برای احداث سد امیرآباد - رمشت کامیاران 2 هزار و 213 میلیارد ریال برآورد شده است، افزود: از ابتدای اجرای این پروژه تاکنون یک هزار و 273 میلیارد ریال هزینه شده و برای ادامه آن در سالهای بعد 940 میلیارد ریال باید تخصیص یابد.
خرم رقم هزینه شده برای اجرای سد عباسآباد بانه را یک هزار و 279 میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: کل اعتبار برآورد شده برای این طرح یک هزار و 439 میلیارد ریال بوده بر همین اساس، برای تکمیل آن 160 میلیارد ریال دیگر مورد نیاز است.
ظرفیت سدهای کردستان 2 میلیارد و 622 میلیون مترمکعب است و در حال حاضر یک میلیارد و 558 میلیون مترمکعب آب پشت این سدها ذخیره است.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود 800 میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود 400 میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
18 سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت 12 سد در اختیار استان است و چهار سد قشلاق، سنگسیاه، عباس آباد بانه و سد زریوار به بهرهبرداری رسیده است.
*س_برچسبها_س*