پنج‌شنبه 16 اسفند 1403

بیش از یک سوم جمعیت استان اردبیل به فشار خون بالا مبتلا هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بیش از یک سوم جمعیت استان اردبیل به فشار خون بالا مبتلا هستند

نخستین معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به روز جهانی فشار خون اشاره کرد و گفت: فشار خون بالا به عنوان مهم ترین و اولین عامل خطر سکته مغزی و مهم ترین عامل برای بیماری های قلبی عروقی مطرح شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بابک نخستین معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی سبلان‌ما، به روز جهانی فشار خون اشاره کرد و گفت: بیماری فشار خون بالا، اصلی‌ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای قلبی، بیماریهای مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران است.

وی با بیان اینکه 28 اردیبهشت ماه مصادف با روز جهانی فشارخون است به شعار جهانی این روز اشاره کرد و گفت: بیش از یک سوم جمعیت بالای 18 سال استان اردبیل به فشار خون بالا مبتلا هستند که لازم است در این خصوص مردم با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی از میزان فشارخون خود مطلع شوند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از میزان نمک مصرفی، میزان چربی خون، دیابت و چاقی در کنار سابقه خانوادگی به عنوان مهمترین عوامل ابتلا به فشار خود بالا نام برد و گفت: فشار خون در مردان بالای 50 سال بیشتر از خانم های مشاهده می شود.

نخستین در ادامه سخنان خود به بیان نکاتی برای پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون بالا پرداخت و گفت: مراقبت و پایش بیماری در منزل و رعایت شیوه زندگی سالم، تغذیه صحیح، فعالیت بدنی مناسب، عدم یا ترک مصرف دخانیات و الکل، اندازه گیری و پایش فشارخون، اندازه گیری و پایش وزن، نحوه مصرف بموقع و صحیح دارو، آشنایی با علائم عوارض بیماری فشارخون بالا و عوارض دارویی آن، آشنایی با علائم فوریت های فشارخون بالا از جمله اقداماتی است که همه مردم باید در زندگی روزمره خود رعایت کنند تا به عوارض ناشی از فشار خون مبتلا نشوند.

وی به ویژه بر نامه های روز جهانی فار خود در اردبیل اشاره کرد و گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا برنامه این روز خاص از طریق صدا و سیما و شبکه های اجتماعی دنبال خواهد شد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از بیماران خواست با مراجعه منظم به خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت جهت مراقبت از بیماری خود با دستورالعمل های پیشگیری آشنا شده و به آن عمل کنند.

انتهای پیام / ج