دوشنبه 5 آذر 1403

بی‌حجابی و تشویق و ترویج بی‌حجابی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
بی‌حجابی و تشویق و ترویج بی‌حجابی

اهالی رسانه بین بی‌حجابی و تشویق عملی دیگران به برداشتن حجاب تفاوت قائل شوند تا افراد به اشتباه این که تشویق دیگران به بی‌حجابی مجازات سبکی دارد مرتکب این جرم مجازات سنگین حبس دارند، نشوند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جلیل محبی، حقوقدان و عضو هیات علمی مرکز پژوهش‌های مجلس طی یادداشتی در خبرگزاری میزان: آرای صادره درباره برخی افراد مشهور که در فضای عمومی اقدام به کشف حجاب کرده‌اند در فضای مجازی و رسانه‌ای مورد توجه قرار گرفته است. آنچه درباره بی‌حجابی از منظر قانونی وجود دارد تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 است که برای عدم رعایت حجاب شرعی (وجه و کفین) مجازات نقدی قرار داده است.

جزای نقدی اعلام‌شده که برخی افراد به آن محکوم شده‌اند مستند به همین تبصره قانونی است و تا تغییر قانون نیز همین موارد نسبت به فردی که حجاب شرعی را رعایت نکرده است اعمال می‌شود. لکن تشویق به بی حجابی جرم دیگری است که در ماده 639 قانون فو‌ق‌الذکر آمده است.

بند دوم این ماده مقرر داشته تشویق دیگران به فساد مجازات سنگین‌تری دارد که تشویق به بی حجابی از مصادیق آن محسوب می‌شود. از این‌رو اگر فرد عادی در شرایط عادی اقدام به برداشتن حجاب خود کند مشمول تبصره ماده 638 و جزای نقدی است، اما اعلام مخالفت با حجاب به صورت نوشتاری یا صوتی یا تصویری در فضای مجازی یا شرکت بدون حجاب در مراسمات عمومی که غالبا رسانه‌ای می‌شود.

به نحوی که اعلام مخالفت شخص با بی‌حجابی باشد مشمول ماده 639 قانون و دارای یک تا 10 سال حبس است که در صورتی که قاضی تشخیص به تخفیف مجازات نیز بدهد و بخواهد آن را به جزای نقدی محکوم کند مجازات نقدی بسیاری سنگین‌تری دارد.

این رویه در قوه قضاییه مسبوق به سابقه بوده و امر جدیدی نیست. از این‌رو لازم است اهالی رسانه بین بی‌حجابی و تشویق عملی دیگران به برداشتن حجاب تفاوت قائل شوند تا افراد به اشتباه این که تشویق دیگران به بی‌حجابی مجازات سبکی دارد مرتکب این جرم مجازات سنگین حبس دارند، نشوند.