«بیفردایی»؛ پادکستی برای بررسی چرایی جامعه بدون چشمانداز

دنیای اقتصاد: جامعه بیفردا، کلیدواژهای دو کلمهای که شاید در ابتدا ظاهری ساده داشته باشد؛ اما در عمق خود معانی بسیار عمیقی را جای داده است. حالا دو نظریهپرداز اقتصادی که سالها عمر خود را صرف تحقیق، پژوهش و ارایه راهکارهای جدی برای برونرفت از چالشهای پیش روی اقتصاد ایران صرف کردهاند، با دلنگرانی از جامعه بدون چشمانداز سخن میگویند و زیستپذیری سرزمینی در ایران را در خطر میدانند.
گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد - محبوبه فکوری: جامعه بیفردا، کلیدواژهای دو کلمهای که شاید در ابتدا ظاهری ساده داشته باشد؛ اما در عمق خود معانی بسیار عمیقی را جای داده است.
حالا دو نظریهپرداز اقتصادی که سالها عمر خود را صرف تحقیق، پژوهش و ارایه راهکارهای جدی برای برونرفت از چالشهای پیش روی اقتصاد ایران صرف کردهاند، با دلنگرانی از جامعه بدون چشمانداز سخن میگویند و زیستپذیری سرزمینی در ایران را در خطر میدانند.
به اعتقاد دکتر مسعود نیلی و دکتر فرهاد نیلی، اینکه کسی از فردا خبر ندارد، تصمیم گیری ها کوتاه مدت و مقطعی شده و جامعه غرق در عدم قطعیت است از جمله ویژگیهای جامعه بدون چشمانداز است که در آن، نه تنها کسی قادر به برنامه ریزی نیست؛ بلکه دولت هم نمی تواند برای بهبود وضعیت، سیاستگذاری کند. در چنین شرایطی به طور قطع، امکان برنامه ریزی منسجم در سیاستگذاری ها وجود ندارد و مدیریت اقتصادی ناکارآمد خواهد شد، ضمن اینکه به دلیل کاهش اعتماد عمومی، شکاف میان دولت و مردم هم روز به روز زیادتر می شود.
اما ریشه ایجاد چنین جامعه ای را در کجا می توان جست؟ بررسی ها می گویند که تنش های مزمن با اغلب کشورهای جهان، تنش های مداوم داخلی، بی اعتنایی به اصلاحات اقتصادی و دانش اقتصاد و از همه مهمتر، نفوذ گروههای ذی نفع از جمله دلایل شکل گیری چنین جامعه ای هستند که به طور قطع، پیامدهای سنگینی را متوجه مردمان ساکن آن خواهند کرد.
پادکست «بیفردایی» را که خلاصه نظریه های دکتر مسعود نیلی و دکتر فرهاد نیلی دو اقتصاددان صاحب نام ایران است را با صدای پریا شهبازی بشنوید:
دنیای اقتصاد در برنامهای که با عنوان «جمعه با دنیای اقتصاد» طراحی شده، به واکاوی دلایل و پیامدهای این بحران پرداخته است. مشروح کامل این گزارش ها را می توانید در صفحات 38 تا 49 شماره 602 هفته نامه تجارت فردا بخوانید: