تئاتریها برای کمک به شرایط کرونا با ماهیت خود به میدان بیایند
تهران - ایرنا - پژوهشگر و نمایشنامهنویس تئاتر گفت: با انتشار بخشهای کوتاه نمایشی در فضای اینترنت سهم خود را در شرایط شیوع کرونا انجام دهیم.
حسین فدایی حسین از هنرمندان عرصه هنرهای نمایشی این روزهای اسفندماه در موقعیت شیوع گسترده ویروس کرونا و خانه نشینی هموطنان برای حفظ سلامت طرح بازی را در فضای مجازی به راه انداخته است و طی 20 روز گذشته سرگرمی هایی را برای کودکان و خانواده با ذکر منبع معرفی می کند تا سهم هنری و شهروندی خود را در این بحران ایفا کرده باشد.
فدایی حسین در همین راستا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هنر تئاتر ویژگی منحصر به فردی دارد اظهار داشت: این گونه نمایشی با حضور مخاطب معنا پیدا می کند و بدون تماشاگر حیاتی ندارد اما در این شرایط که نمی توانیم حضور فیزیکی مخاطبان را همراه داشته باشیم باید به نوع دیگری از نمایش روی بیاوریم که آن تئاتر رادیویی و تلویزیونی است که این هم یک شکلی از حضور محسوب می شود.
وی با بیان اینکه با همکاری برخی گروه ها می توانیم بخش های نمایشی تولید کنیم تصریح کرد: این تولیدات می تواند در فضای مجازی منتشر یا برای پخش عمومی به تلویزیون ارائه شود زیرا این روزها تنها راه ارتباط با مخاطب تلویزیون و اینترنت است.
به گفته وی، اجراهایی از این شکل تولیدات نیازمند هماهنگی خاصی است که باید انجام شود اما با این فعالیت ها به ماهیت کاری خود نزدیک تر هستیم.
این نمایشنامه نویس خاطرنشان کرد: عده ای از همکاران تئاتر در حال تولید و تهیه مواد بهداشتی و ماسک و دیگر اقلام هستند که اقدام بسیاری مثبتی محسوب می شود اما تئاتری ها باید به ماهیت خود بازگردند و کاری را انجام دهند که به نام شغلی و هنری آنها نزدیک تر است.
سرگرمی و آموزش در بازی برای کودکان وجود دارد
فدایی حسین همچنین در خصوص انتشار بازی برای کودکان همراه خانواده در صفحه مجازی اینستاگرام خود تاکید کرد: بازی نوعی نمایش است که توسط والدین و بچه ها انجام می شود که اگر تعداد کودکان بیشتر باشد می تواند به صورت رقابتی برگزار شود.
وی افزود: من در صفحه شخصی ام طی روزهای گذشته انواع بازی هایی را معرفی کرده ام که با استفاده از امکانات محدود، معمولی و ساده در داخل منزل می توان انجام داد و آنها را طی سال ها از کتاب های مختلف جمع آوری کرده ام و بعد از معرفی منبع آن را نیز ذکر می کنم.
این هنرمند تئاتری خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با تعامل و گفت و گو با همکاران هنری در حال آماده سازی قطعات نمایشی به صورت بخش های کوتاه هستیم که البته در این شکل از سرگرمی کودکان تنها تماشاگر مجموعه ها می شوند و مشارکتی ندارند.
به گفته وی، این نوع نمایش ها و بازی ها در کنار سرگرم کردن آموزش نیز همراه خود دارند و البته کودکان می توانند قطعات نمایشی را که تماشا کرده اند با خانواده خود به مرحله اجرا برسانند.
فدایی حسین افزود: همچنین با انتخاب نمایشنامه های کوتاه با موضوعات داخلی خانه یا بهداشتی لازم می توانیم زمانی خواندنی، اجرایی و جذاب را برای کودکان فراهم کنیم که البته برای فراگیری بیشتر باید فضایی بهتر از اینستاگرام یا فضای مجازی پیدا کرد زیرا به این نرم افزار تعداد محدودی دسترسی دارند و نمی تواند همه گیر باشد.
وی با بیان اینکه به دنبال نوشتن برنامه ای اینترنتی هستیم خاطرنشان کرد: در این برنامه می توان مجموعه ای از فعالیت های خانگی از جمله قصه گویی، بازی یا کاردستی را پیش بینی کرد که با موضوعات مختلف تربیتی و سلامت در اختیار خانواده ها و کودکان قرار بگیرد یا از اینترنت و تلویزیون قابلیت دسترسی داشته باشد که البته تاکنون به سرانجامی نرسیده است.
این پژوهشگر تئاتر بااشاره به اینکه طی 20 روز گذشته هر روز یک بازی در صفحه اینستاگرام من پیشنهاد داده شده است، اظهار داشت: بازخوردهای بسیاری دریافت کرده ام از جمله سوالاتی در مورد بازی ها، پیشنهاد هایی برای تغییرات و اصلاحیه ها که نشان از دیده شدن و استقبال دارد و حتی مربیان مهدهای کودک و تئاتری ها نیز مورد توجه قرار داده اند.
مقابله با بحران نیازمند عزم همگانی است. بدون یک اراده جمعی معطوف به مواجهه مؤثر با بیماری امکان رهایی از زنجیره انتقال آن وجود ندارد. برهمین اساس و به ابتکار ایرنا و روزنامه ایران پویشی برای فراخوان عمومی به مسؤولیتپذیری جمعی در برابر کرونا به راه افتاده است.
کرونا و آخرین اطلاعات پیرامون آن
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون 24 هزار و 811 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، هزار و 934 نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و 8 هزار و 931 نفر نیز بهبود یافتهاند.
کیانوش جهانپور عصر سه شنبه درباره آخرین وضعیت ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و فوت ناشی از آن اظهار داشت: بر اساس یافته های آزمایشگاهی از ظهر دیروز دوشنبه تا امروز (سه شنبه پنجم فروردین 99)، 1762 مورد جدید ابتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد و تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور به 24 هزار و 811 نفر رسید.
وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون هشت هزار و 931 نفر از بیماران مبتلا به کووید 19 بهبود یافته و ترخیص شدهاند و این روند روز به روز در حال افزایش است.
جهانپور گفت: در طول 24 ساعت گذشته، 122 نفر جان خود را از دست دادند و مجموع درگذشتگان این بیماری در کشور به 1934 نفر رسید.
وی بیان کرد: تا صبح امروز بیش از 41 میلیون نفر در غربالگری کرونا و طرح بسیج ملی مقابله با کرونا مشارکت کردهاند. توصیه وزارت بهداشت ادامه مشارکت مردم در سامانه salamat.gov.ir است.
وی ادامه داد: افرادی که علائم ابتلا به این بیماری را دارند در سامانه ثبت نام کنند. همکاران ما با آنها تماس میگیرند و اگر نیازی به ارجاع به مراکز درمانی داشته باشند این کار انجام میشود.
حداکثر یک سوم کارکنان ادارات شیفت باشند
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره وضعیت ادارهها اظهار کرد: موضوع تعطیلی ادارات در ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بحث قرار گرفته و با نظر وزیر مربوطه، حداکثر تا یک سوم جمعیت کارکنان برای فقط امور ضروری مردم به صورت شیفت بندی یا کشیک باید در ادارهها یا سازمانها حاضر شوند. با این فاصله گذاری انجام شده، کاهش حضور کارکنان انجام میشود.
جهانپور گفت: طرح فاصله گذاری اجتماعی نیز به ستاد ملی کرونا ارجاع شد و قرار است با تشکیل کمیته امنیتی و اجتماعی این ستاد به ریاست وزیر کشور، با توجه به الگوهای بومی و ساختار اجتماعی کشور، اقدامات لازم برای فاصله گذاری اجتماعی برای ورود و خروج از شهرها تصمیم گیری شود.
وی درباره موارد مطرح شده در فضای مجازی در مورد استفاده از بخور و سشوار برای درمان کووید 19 نیز اظهار کرد: این موارد هیچ منبع رسمی و علمی مبتنی بر شواهد علمی ندارد. استفاده از سشوآر به هیچ وجه توصیه نمیشود و حتی ممکن است اثر معکوس داشته باشد. مدرکی در مورد مفید بودن استفاده از بخور در زمینه درمان بیماری کووید 19 وجود ندارد و این موارد حداکثر شایعه هستند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*