فرهنگی وبگاه تابناک
فرهنگی وبگاه تابناک
انعکاس این دلاوریها و ارادههای مصمم بود که حضرت امام خمینی (ره) را بر آن داشت تا در آن سالها ندا سر دهد که: «ملتی که بانوانش در میدانهای جنگ با ابر قدرتها و با مواجه شدن با قوای شیطانی، قبل از مردها در این میدانها حاضر شدهاند پیروز خواهد شد... شما بانوان اثبات کردید که در صف جلو هستید شما اثبات کردید که مقدم بر مردها هستید. مردها از شما الهام گرفتند.»
جریانی علیه فرماندهان آن مقطع سپاه درست کردند و دو نفر مدنظرشان بود؛ یکی مهدی هاشمی مسئول واحد نهضتهای سپاه و عامل اصلی نفوذ در بیت منتظری که بعدها به اتهام همکاری با ساواک و قتل مرحوم شمس آبادی و دو نفر دیگر اعدام شد. دیگری هم آدم بدی نبود، لیکن به بیت آیتالله منتظری خوشبین بود و تابع آنان بود.
چه احساسی نسبت به قهرمانان جنگ دارند که بسیاری شان را نمیشناسیم و با محاسن سفید، همچنان در گمنامی به سر میبرند و دهها تن از مردم از میان خیل عظیمی که حاضر به سخن گفتن درباره قهرمانانشان نشدند، در یک جمله احساس شان را درباره شهدا بگویند و بیش از چهل شهروند از کودک تا کهنسال و از پزشک تا مادر شهید احساسشان را نسبت به قهرمانان جنگ گفتند تا فیلم دیدنی از این سلسله جملات شکل بگیرد.
یک زمانی بین ارتش و سپاه بر سر چگونه جنگیدن اختلاف نظر وجود داشت؛ سپاه میگفت اگر امکانات ارتش مثل تانک و توپ و هواپیما در اختیار باشد، میشود پیروزیهای بزرگی را ایجاد کرد. در ارتش هم کسی مثل صیاد شیرازی میگفت، اگر بسیجیها در اختیار من باشند، من میتوانم پیروزی کسب کنم. او میگفت علت اینکه سپاه در شکستن خط اول دشمن موفق و در عملیات پیروز میشود، بسیجیها هستند، چون آنها نیروهای...
12 کیلومتر جاده ساخته شد؛ جادهای که شب عملیات که هوا هم بارانی شده بود، بسیار موثر بود و بچهها سریع خودشان را به توپخانه دشمن رساندند و مقدار زیادی امکانات مثل تراکتور برای جهاد سازندگی غنیمت گرفتند و طریق القدس به خوبی انجام شد. البته دشمن پاتکهای بسیار سنگینی زد، اما ما با مهمات غنیمتی خودشان با آنها میجنگیدیم.
او نه تنها نمیتواند راه برود که حتی نمیتواند بشنود، اما اگر غم دنیا را بر دل میکشید، یک ساعت که کنارش بنشینید، شادی همراهتان میشود و این بمب روحیه با شما چنان میکند که رزمندگان در دوران جنگ گلوله میخوردند، لبخند میزدند.
من و تو که هیچ از چشمانتظاری نمیدانیم، چگونه میتوانیم قدردان این فداکاریها باشیم؟! اگر مادر شهید میتواند شفاعت امام عزیزمان را بکند، چه حقی بر گردن ما مردم و مسئولین دارد؟! نمیدانم که چگونه باید پاسخگویشان باشیم؛ اما همی دانم که اگر نظر رحمتشان که گوشهای از رحمت الهی است، شامل نشود از اهل دوزخ خواهیم بود.
دفترچه را گرفتم و در حالی که اصلا باورم نمیشد که او اینگونه مقید به انجام فرایضش باشد، سوالهای دفترچه را میخواندم و پاسخهای او را مینوشتم. به صفحه یازده وصیت نامه که رسیدیم. نوشته بود: و مطالبات من به این شرح است. به اینجا که رسیدیم دفترچه را از من گرفت و گفت این قسمت را خودم میخواهم بنویسم
مادر طاقت نیاورد و های های گریه را سر داد. پدر، اما چون کوهی استوار بغض را در گلو نگه داشت و رو به مادر کرد و گفت: «چرا بی تابی میکنی؟ صبور باش! درست به همان وزن و اندازهای است که موقع تولدش خداوند به ما عطا کرد. یادت میآید موقع تولد هم سه کیلو و نیم وزن داشت؟»
قاعدتا در چنین فضایی، انتظار میرود محتوای ارزشمند و تاثیرگذار از عزاداری اربعین و مجموعه رویدادهای پیرامون این راهپیمایی از سوی گروههای حرفهای تدوین و این مجموعه در قالب پخش آنلاین در ایام منتهی به اربعین حسینی پخش شود. این رویداد یک دستاورد تازه در بهره برداری از فضای آنلاین برای گسترش شور حسینی در جهان تشیع خواهد بود.
حسین انتظامی یک بار این اصلاح ساختار را در مطبوعات انجام داد که منجر به تغییر وضعیت رانتی مجوز مطبوعات شد. تا پیش از آن، پروانه فعالیت مطبوعات به قیمتهای گزاف معامله میشد. در سینما هم این اتفاق قابل تحقق است و میتوان تعداد پروانه تهیه کنندگی و کارگردانی آنچنان پرتعداد صادر شود که اصل این پروانه فاقد ارزش ریالی باشد و یادآور رانت نباشد.
دورنمای مثبتی نسبت به توسعه این بخش وجود داشت و به گفته متولیان امر، ساخت بیش از 250 سالن سینما در دستور کار بخش خصوصی قرار گرفته بود؛ سالنهایی که غالبا در مجتمعهای تجاری بود و البته با طرحهای محرومیت زدایی، برخی شهرستانهای کم بضاعت نیز در حال رسیدن به امکان برخورداری از این ظرفیت فرهنگی، هنری و تفریحی بودند.
«شبکه اجتماعی» اثر درخشان دیوید فینچر، روایتی متفاوت از شکل گیری بزرگترین شبکه اجتماعی و قدرت گیری مالک اصلیاش، تصویر بدون روتوش از روابط بدون ترحمی است که میان غولهای آیتی در جریان است؛ درامی تاثیرگذار که اگر به دست فیلمساز دیگری روایت میشد، میتوانست به اثری کسالت آور تبدیل شود.
این ویژهبرنامه 30 قسمتی در کنار گفتگو با شخصیتهای مطرح سینما، تلویزیون و ورزشکاران درباره تجربه های معنوی و ارادتشان به امام حسین (ع)، میزبان واقفینی از سراسر کشور خواهد بود تا درباره فرهنگ ارزشمند وقف با آن ها گفتگو کند.
«قصر شیرین» به کارگردانی و تهیه کنندگی رضا میرکریمی در بیست و سومین جشنواره فیلم مذهب امروز که از 2 تا 9 مهر ماه سال جاری در شهر ترنتو در کشور ایتالیا برگزار می شود، نامزد دریافت سه جایزه است: جایزه بهترین فیلم و جایزه بزرگ روح ایمان از هیات داوران اصلی و جایزه بهترین موسیقی متن از هیات داوران کنسرواتوار موسیقی اف. ای. بونپورتی.
نقدهای اغراق آمیز نسبت به شماری از فیلمهای سینمایی از جمله برخی فیلمهای متوسط ایرانی در شرایطی طی چند سال اخیر منتشر شده که تداوم این نقدها منجر به شائبههایی درباره خدماتی متقابلی که این منتقدین و صاحبان برخی فیلمها ممکن است نسبت به هم انجام داده باشند را پیش آورده است؛ هرچند نمیتوان با قطعیت از چنین بده بستانی سخن به میان آورد.