چهارشنبه 7 آذر 1403

فرهنگی وب‌گاه تابناک

فرهنگی وب‌گاه تابناک

با وجود مطالبه مکرر سینماگران برای تبلیغ آثارشان در تلویزیون و استفاده از این بستر برای بازگرداندن تماشاگر به سالن‌های سینما، خبری از این تبلیغات که کم و بیش در گذشته شامل حال بسیاری از فیلم‌ها می‌شد، نیست و این وضعیت اکران فیلم را در دوران شیوع کرونا چالش برانگیز از دوران پیش از کرونا نموده است؛ وضعیتی که با وجود پیگیری سینماگران و اعتراضات پیاپی ایشان هنوز تغییر نیافته است.

اگر این توان نظامی شکل نمی‌گرفت، بی‌شک امروز سامانه‌های ضدهوایی وجود نداشت که از پهپاد‌های مدرن آمریکایی تا پایگاه‌های آن‌ها را هدف قرار دهد. همین توان نظامی باعث شده که اکنون آمریکا و متحدانش حتی جرات طرح سناریوی حمله به ایران را نداشته باشند...

هیات مدیره دوازده نفره صنف تهیه کنندگان که شماری نامتعارف برای یک هیات مدیره را دارد و این ترکیب نشان می‌دهد وحدت صنوف سینمایی چقدر دشوار و پیچیده بوده است... وحدت تهیه کنندگان علاوه بر آنکه آنها را به هیات مدیره خانه سینما و پیش از آن، به شورای صنفی اکران باز خواهد گرداند، می‌تواند به مانعی برای ورود پول‌های آلوده و قدرت‌گیری صاحبان‌شان در سینما تبدیل شود.

در این طرح حتی یک زوج یا یک خانواده پنج نفره با تقبل هزینه نه چندان زیاد می‌توانند یک اکران خصوصی با پرده بزرگ داشته باشند که تجربه شگفت انگیزی است.

این وعده اگر واقعی باشد می‌تواند در ماه‌های پیش رو، زمینه ساز آغاز تخریب ساختمان قدیمی و گودبرداری برای کاخ جشنواره باشد.

در مجموع اتفاق خاصی برای دو مدعی اصلی رخ نداد و همان گونه که «تابناک» پیش بینی کرده بود، اگر هیچ یک از این فیلم‌ها موفق به دریافت جایزه نشوند، شانس مجیدی بیشتر خواهد بود.

همزمان با روز ملی سینما، 130 سینماگر بیانیه دادند که هر نوع مجوز برای ساخت و پخش فیلم حذف شود. ابراهیم داروغه زاده، معاون پیشین نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی و مسئول وقت ممیزی سینما هم در همراهی گفته مجوز دیگر بی اثر و بهتر است حذف شود.

خیلی دوست دارم خاطراتم را از 18 سالگی تا امروز که 60 ساله هستم، تعریف کنم؛ البته بدون سانسور. دوست دارم به بچه‌ها بگویم 25 سال تریاک مصرف کردم و حدود 15 سال سیگار کشیدم؛ اما بعد از پیوند کلیه 5 سال است که پاک هستم. من اکبر عبدی حدود 4 سال و نیم است که پاک هستم.

حادثه دقیقا در جنب ساختمان محل استقرار سایت «تابناک» رخ داد و به همین دلیل تیم خبری «تابناک» از ابتدا تا انتها در حال رصد این رویداد بود. بر اساس اطلاعات دریافتی «تابناک» زن و شوهر عابری که از مقابل پیاده رو عبور می‌کردند، با مشاهده خون‌های کف خیابان، به مامورانی که اندکی جلوتر در حال ایست و بازرسی بودند، اطلاعات می‌دهد و از قضا آن‌ها نخستین گروهی بودند که با این شخص درگیر شدند.

برخلاف تمامی استدلال ها، خود شما در فیلم جای آرون قرار می گیرید و شما حس تعلیق گیر کردن بین صخره ها را به خوبی درک می کنید و فکر می کنید این خود شما هستید که دست سمت راستتان را قطع می کنید و این خود شما هستید که تنها در بین صخره گیر کرده اید.

دیگر مدیران جشنواره ها، نه تنها خجالت نمی‌کشند که مضمون گرایی و ملاحظات سیاسی جشنواره هایشان را مخفی کنند، بلکه با وقاحت تمام ان را فریاد می زنند. برای چهار دهه آنها ترکیبی نامتجانس و کریه از همه جور کاراکتر فرصت طلب و موج سواری را به جای فیلمساز به جامعه سینمایی غالب کردند.

طبیعتا بردن جایزه توسط هر یک از این فیلم‌ها در هفتاد و هفتمین جشنواره ونیز، کفه ترازو را به نفع فیلم موفق سنگین می‌کند؛ اما این تمام ماجرا نیست و اگر هیچ یک از این فیلم‌ها، موفق به دریافت جایزه نشوند...

از نگاه من در این شرایط خاص باید کمیته و کارگروه ویژه‌ای در دولت با مسئولیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شود و به طور کاملا متفاوت و جدی به مساله فرهنگ و هنر توجه کند. مجموعه کمک‌های فوری که حوزه فرهنگ و هنر به آن نیاز دارد در مقایسه با سایر بخش‌های کشور از جمله بخش‌های اقتصادی، خدماتی، فنی و... مبلغ بسیار اندکی است اما به نظر می‌رسد که حوزه فرهنگ و هنر به حال خود رها شده و کاری...

مدیر موسسه «کارنامه» با اشاره به اینکه برخی از تمرین‌های کار در این موسسه انجام شده است، مطرح کرد: در ابتدا نیز قرار بود یکی از اساتید «کارنامه» آموزش بچه‌ها را برعهده بگیرد اما به دلیل آنکه زمان زیادی می‌برد برای دوستان مقدور نبود. در نهایت توماج دانش بهزادی این وظیفه را برعهده گرفت که به نظر من یکی از بهترین گزینه‌ها برای این فیلم است

این ارزیابی مبتنی بر تشدید وضعیت موجود است که نشانه‌هایش در عرصه‌های مختلف به ویژه عرصه‌های اقتصادی مشهود است؛ هرچند امید است، بر خلاف این نشانه‌ها، در نه ماه باقی مانده از دولت، شرایط به گونه‌ای متفاوت پیش برود.

این وضعیت نشان می‌دهد، برگزاری جشنواره بین المللی در این شرایط تا چه حد غیرممکن شده و مسیری که جشنواره هایی چون کن، کارلووی‌واری، مونت کارلو و... در پیش گرفتند، تا چه حد درست و منطبق بر شرایط کنونی جهان بود...