تاریخچه سریالهای پلیسی تلویزیون در «سریالیست»/ وقتی تبهکاران تحت تأثیر «تب سرد» گروگانگیری میکردند!
شاهد احمدلو در کنار پرداختن به کارهای پلیسی تلویزیونی، تأکید کرد سریال "تب سرد" برای برخی تبهکاران الگو قرار گرفت و گروگانگیری مشابه سریال انجام میدادند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در قسمت جدید "سریالیست" پرونده سریالهای پلیسی را شاهد احمدلو باز کرد و در بخش خاطرهبازی هم لیلا برخورداری از نحوه پیوستن به سریال "ولایت عشق" و بازتابهای "خواب و بیدار" گفت.
همچنین در بخش دیگری به سریال "در کنار پروانهها" پرداخت و گفتوگوی صریحی اتفاق افتاد که داریوش یاری کارگردان این سریال در پاسخ به انتقاداتی درباره مشکلات ساختاری این مجموعه تلویزیونی تأکید کرد که "مخاطب را با قصههای «بزن و بکوب» و «بگیر و ببند» تربیت کردهایم."
او همچنین نسبت به تأخیر در پخش قسمت آخر، گفت: قسمت آخر نباید با تأخیر سه روز بعد پخش میشد. در کامنتها میگفتند سریال شما در قسمت سیام تمام شد. پایانش چه بود. باید خبر میدادم که پایان سریال هنوز مانده است و قرار است هفته آینده پخش شود.
اما در بخش پرونده ویژه «سریالیست» به سریالهای پلیسی پرداخته شد. شاهد احمدلو بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون که این روزها مشغول بازی در سریال «شببیدار» شبکه دو سیماست، تأکید کرد: خود من یکی از علاقهمندان سریالهای پلیسیام و خودم هم نقش پلیس و هم نقش دزد را بازی کردهام.
این بازیگر از «چنگک» به عنوان اولین سریال پلیسی تلویزیون تولید سال 1356 نام برد و افزود: «هشدارهای پلیس» مجموعه بعدی بعد از انقلاب بود که به صورت آیتمی تولید شده بود و مخاطبان را درباره کلاهبرداریها آگاه میکرد و کار موفقی بود.
احمدلو «آینه عبرت» ساخته علی نقیلو و محسن شاه محمدی را اثر شاخص بعدی در این حوزه معرفی کرد و یادآور شد: به واسطه پدرم و همچنین مطالعات شخصیام از تاریخ سینما و تلویزیون آگاهی دارم. من طرفدار این سریال با ساختاری ساده اما دلنشین و زیبا بودم. قهرمان این سریال درگیر مواد مخدر میشود.
کارگردان سریال «آقا و خانم سنگی» تأکید کرد: یکی از خوبیهای «سریالیست» این است که باعث میشود مخاطبان سراغ سریالهای نوستالژیک بروند.
احمدلو ادامه داد: در دهه هفتاد سریالهای پلیسی جدیتر گرفته شد و تلویزیون بیشتر سراغ این سبک محبوب و مخاطبپسند رفت. در این دوره «مزد ترس» در شبکه دو به صورت 16 میلیمتری ساخته و پخش شد و عبدالرضا اکبری نقش جذاب و درخشانی در آن داشت. این سریال به خاطر فضای ترسناک و دلهره آورش به یاد دهه شصتیها مانده است.
کارگردان «چند میگیری گریه کنی» اضافه کرد: «شلیک نهایی» بعد از این به کارگردانی محسن شاه محمدی ساخته شد که سردمدار آثار پلیسی در تلویزیون بود. خود من برای اولین بار با رضا کیانیان در این مجموعه آشنا شدم و حضور ایشان خیلی خاطره انگیز بود.
وی «کارآگاه علوی» را یکی از مجموعههای شاخص خواند و افزود: این سریال ساخته حسن هدایت تنها مجموعه پلیسی است که در تاریخ معاصر روایت شده و چنین چیزی دیگر تکرار نشده است. احمد نجفی نقش کارآگاه را بازی میکرد و این شخصیت جزو اولین کارآگاه پلیسهای جذاب بود.
احمدلو از «سرنخ» ساخته کیومرث پوراحمد نیز نام برد و گفت: این اثر بسیار گرم از لایههای زیرین جامعه میگفت و بر دل مینشست. این به روح کارگردان این اثر برمیگشت.
«پلیس جوان» ساخته سیروس مقدم سریال دیگری بود که احمدلو به آن اشاره کرد و گفت: شهاب حسینی نقش این پلیس خوش چهره و خوشقامت را بازی میکرد و به گفته خودش بعد از این تا مدتها سریال پلیسی به او پیشنهاد میشده است.
وی افزود: «تصمیم نهایی» دیگر ساخته محسن شاهمحمدی در این حوزه بود که مرحوم فتحعلی اویسی در آن بازی میکرد. «خواب و بیدار» به کارگردانی مهدی فخیمزاده یکی از مهمترین مجموعههای پلیسی تلویزیون بود که همچنان در ذهنها باقی مانده است و اصطلاحا خیابانها زمان پخش این سریال خلوت میشد. رویا نونهالی در این سریال در نقش ناتاشا درخشید و زن پلیس نیز اولین بار در این مجموعه به تصویر کشیده شد.
او یادآور شد: «حس سوم» با بازی و کارگردانی مهدی فخیمزاده دیگر اثر پلیسی در حوزه مواد مخدر با چاشنی طنز بود. «بیصدا فریاد کن» هم دیگر ساخته او درباره مواد روانگردان و قرصهای اکستازی بود. «ساختمان 85» نیز با بازی کامران تفتی اثر دیگری از فخیمزاده بود.
احمدلو گفت: «تب سرد» ساخته علیرضا افخمی با حضور شهاب حسینی، کامبیز دیرباز و حمید گودرزی در زمان پخش با استقبال زیادی روبرو شد و به موضوع آدم ربایی میپرداخت. جالب اینکه این سریال برای برخی تبهکاران الگو قرار گرفت و گروگانگیری مشابه سریال انجام میدادند!
بازیگر فیلم «سرب» به دیگر ساخته محسن شاهمحمدی در ژانر پلیسی با نام «کلانتر» اشاره کرد و ادامه داد: این سریال در سالهای 1382 تا 1387 در سه فصل ساخته و پخش شد. ایرج نوذری نقش اصلی این سریال و شخصیت پلیس بود.
احمدلو افزود: «هوش سیاه» به کارگردانی مسعود آبپرور به پلیس فتا و جرائم رایانهای پرداخت و ساختار خلاقانهای داشت. پای نیروهای امنیتی هم به این مجموعه کشیده شد و مخاطبان برای اولین بار با تجهیزات پیشرفته پلیس آشنا شدند. این سریال با بازی کیکاووس یاکیده به مجموعههای خارجی نزدیک بود.
وی ادامه داد: «دیوار» ساخته سیروس مقدم به داستان زندگی رئیس باند تبهکاری را روایت میکرد که به زندان میافتد و این سریال در جشن حافظ دو جایزه گرفت. «آمین» به کارگردانی بهرنگ توفیقی در شبکه یک سریال پلیسی دیگری بود که برای اولین بار از یک قهرمان المپیک در آن بهره گرفته شد.
احمدلو به سریال «ماتادور» اشاره و تأکید کرد: فرهاد نجفی در این سریال نگاه خلاقانهای داشت و به مجموعههای خارجی ابراز ارادت کرده بود. «میکائیل» ساخته سیروس مقدم دیگر سریال پلیسی با بازی کامبیز دیرباز بود. این سریال در جشنواره فیلمهای پلیسی مسکو دیپلم افتخار و تندیس بهترین سریال را گرفت.
وی در پایان گفت: در حال بازی در یک مجموعه تلویزیونی با نام موقت «شب بیدار» هستم که به کارگردانی رضا ابوفاضلی و تهیهکنندگی مهام ساخته میشود و یکی از نقشهای اصلی آن با عنوان پویا را برعهده دارم. همچنین فیلم سینمایی «مورچه خوار» درباره معضلات و تأثیر منفی فضای مجازی را آماده اکران دارم.
اما و اگرهای آمدن "87 متر" به تلویزیون!/ کیانوش عیاری چراغ سبز را روشن کرد فیلیمو با صدور اطلاعیهای از "قبله عالم" اعلام برائت کرد / درباره حاشیههای سریال قضاوتی نداریم! مانور اتحاد پلتفرمهای نمایش خانگی همزمان با موقعیت متزلزل ناظر / آیا وزیر و رئیس جدید هم متحد خواهند شد؟