سه‌شنبه 24 تیر 1404

تالار شیشه‌ای سبز ماند

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
تالار شیشه‌ای سبز ماند

بازار سرمایه که پس از دو هفته ریزش، از ابتدای هفته جاری روند افزایشی به خود گرفته، امروز نیز رشد داشت؛ به طوری که شاخص کل با افزایش بیش از 27 هزار واحد به رقم دو میلیون و 761 هزار واحد رسید.

به گزارش مشرق، امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 27 هزار و 249 واحد رشد کرد و به رقم دو میلیون و 761 هزار و 510 واحد رسید.

در سومین روز هفته شاخص هم‌وزن نیز 1360 واحد افزایش داشت و در عدد 832 هزار و 762 واحد ایستاد.

تعداد سهام مثبت بورس 197عدد و سهام منفی 130 عدد بود. تعداد خریداران به بیش از 40 هزار نفر رسید. به طور کلی بازار یک درصد افزایش داشت. همچنین امروز 402 هزار فقره معامله به ارزش حدود 10 هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

نقشه بورس سه‌شنبه 24 تیر 1404

فارس، فملی و فولاد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به وبملت، خساپا و وتجارت اشاره کرد.

امروز شاخص فرابورس ایران هم افزایش 87 واحد را تجربه کرد و به 24 هزار و 862 واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس 248 هزار فقره و ارزش آن 11 هزار میلیارد تومان بود.

آریا، آریان و سامان بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. نان، رپویا و مهرمام نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

تالار شیشه‌ای از 19 فروردین پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز 23 فروردین در عمان آغاز شد، روند صعودی به خود گرفت.

پیش از آن بازار سهام در ایران از روز دوم آبان 1403 صعودی شده بود و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از 22 دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. روز 23 دی‌ماه کانال 2.9 میلیون را از دست داد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال 2.7 تا 2.8 میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال 2.8 میلیون را از دست داد. 21 اسفند نیز به پایین کانال 2.7 میلیون سقوط کرد که 25 اسفند مجددا آن را تصاحب کرد. 19 فروردین 1404 به کانال 2.8 میلیون صعود کرد. 24 فروردین پس از حدود 90 روز مجددا از مرز 2.9 میلیون واحد گذشت.

روز 30 فروردین 1404 برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شد، یکم اردیبهشت به 3.1 میلیون واحد رسید، 23 اردیبهشت کانال 3.2 میلیون واحد را فتح کرد اما 30 اردیبهشت آن را از دست داد. روز 17 خرداد نیز کانال 3.1 میلیون را از دست داد. همچنین روز 19 خردادماه به پایین کانال سه میلیون واحد سقوط کرد. روز 8 تیر نیز به کانال 2.8 میلیون واحد افتاد، 9 تیر به کانال 2.7 میلیون عقب‌گرد کرد، 11 تیر وارد کانال 2.6 میلیون واحد شد. 16 تیرماه کانال 2.7 میلیون را پس گرفت، 17 تیر مجددا آن را از دست داد و 22 تیر برای چندمین بار وارد کانال 2.7 میلیون شد.

تا قبل از حمله رژیم صهیونیستی به ایران در روز 23 خرداد 1404 متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشت. امیدواری به رفع تنش‌های سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شد و هم‌چنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌توانست اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد؛ چراکه به گفته کارشناسان، حل مناقشات بین‌المللی از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی منجر می‌شود و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازد.

عمده کارشناسان معتقدند، بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال، بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و تا کانال 3.2 میلیون واحد رشد کرده بود.

تالار شیشه‌ای سبز ماند 2
تالار شیشه‌ای سبز ماند 3