تامین مطمئن برق در پی رشد ضریب خودکفایی قطعات نیروگاهی
![تامین مطمئن برق در پی رشد ضریب خودکفایی قطعات نیروگاهی](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1402/10/18/18793702_758.jpg)
به گفته مسئولان صنعت برق، خودکفایی 91 درصدی در تامین قطعات نیروگاهی علاوه بر ذخیره ارز، زمینه لازم برای تامین پایدار برق را فراهم کرده است.
در حال حاضر بیش از 93 درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاههای حرارتی تامین میشود. سهم این نیروگاهها از سبد تولید و پاسخگویی به تقاضای برق، نقش قابل توجه این نیروگاهها را برجسته میکند که بر همین اساس آمادگی نیروگاههای برق حرارتی برای پیکهای مصرف به یکی از اولویتهای صنعت برق تبدیل میشود و آمادگی کامل این واحدها برای تولید انرژی پایدار در طول فصول گرم سال از اهمیت ویژهای برخوردار است.
هر ساله پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهر ماه فصل تعمیراتی نیروگاههای حرارتی آغاز شده و تا پیش از خرداد که همزمان با افزایش دما، میزان تقاضای برق نیز رشد پیدا میکند، نیروگاهها آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف در فصل گرم سال داشته باشند.
جهت انجام به موقع و باکیفیت تعمیرات نیروگاهی با استفاده از توانمندی تولیدکنندگان قطعات تخصصی، توجه به تامین قطعات، لوازم و کالاهای مورد نیاز انجام تعمیرات، همزمان با برنامهریزی تعمیرات، امری حیاتی است.
در ادامه مسعود مرادی مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران در خصوص روند ساخت قطعات و تجهیزات حساس صنعت نیروگاهی، میگوید: براساس نیاز بازار هدف توانستهایم در طی هشت ماهه نخست امسال مجموعا 6 هزار و 338 قطعه تخصصی را در 78 نوع تولید کرده و در اختیار صنعت نیروگاهی و پتروشیمی کشور قرار دهیم. ساخت داخل این قطعات مانع از خروج بیش از 2 میلیون و 650 هزار یورو ارز از کشور شده است.
همچنین ناصر اسکندری معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در خصوص اهمیت بومی سازی قطعات و تجهیزات صنعت برق میگوید: طی پنج سال گذشته در مجموعه صنعت برق حرارتی کشور بیش از 800 هزار قطعه استراتژیک ساخت داخل شده است که امیدواریم ادامه دار باشد. در گذشته حوزه نیروگاهی وابستگی شدیدی به خارج از کشور وجود داشت، اما در حال حاضر 91 درصد قطعات نیروگاهی در کشور توسط متخصصان داخلی تولید میشود.
از ابتدای مهر برنامه 110 هزار مگاواتی تعمیرات نیروگاههای حرارتی که شامل 321 واحد میشود، برای افزایش آمادگی تولید این واحدها و تولید برق پایدار در تابستان سال آینده در دستور کار قرار گرفته است. ناصر اسکندری در خصوص پیشرفت این برنامهها گفت: شرکت برق حرارتی در کنار بهرهبرداری از واحدهای جدید نیروگاهی، هر ساله برنامه مدونی را به منظور آمادهسازی واحدهای موجود برای تولید انرژی حداکثری در دوره اوج بار در دستور کار قرار میدهد و 110 هزار مگاوات برنامه تعمیراتی پیشبینی شده که تاکنون بیش از 51 هزار مگاوات از این برنامهها آغاز شده و 43 هزار مگاوات آنها به اتمام رسیده است.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره به اینکه پیشرفت اجرای برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی کشور به 47 درصد رسیده گفت: براساس برنامهریزی صورت گرفته در تلاش هستیم تا نیمه اردیبهشت سال آینده برنامههای پیشبینی شده در این بخش به پایان برسد تا تمامی نیروگاههای حرارتی کشور با حداکثر آمادگی آماده تولید برق پایدار در تابستان سال 1403 باشند.
سال گذشته برنامه 100 هزار مگاواتی در زمینه اماده سازی نیروگاهها تعریف شده بود که انجام به موقع آنها موجب شد نیروگاههای کشور با آمادگی 98 درصدی به استقبال فصل گرم سال بروند و مشکلی در تامین پایدار برق رخ ندهد.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی