پنج‌شنبه 27 دی 1403

تحول در حوزه علمیه باید آینده‌نگرانه باشد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تحول در حوزه علمیه باید آینده‌نگرانه باشد

معاون آموزش و تربیت جامعه الزهرا (س) گفت: مقام معظم رهبری ما را به این مسیر رهنمون می‌کنند که با نگاه آینده‌نگرانه برای مسائلی که در آینده پیش خواهد آمد پاسخ‌هایی را طراحی و آماده کنیم.

معاون آموزش و تربیت جامعه الزهرا (س) گفت: مقام معظم رهبری ما را به این مسیر رهنمون می‌کنند که با نگاه آینده‌نگرانه برای مسائلی که در آینده پیش خواهد آمد پاسخ‌هایی را طراحی و آماده کنیم.

افتخار یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مطالبات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی از جامعه الزهرا (س) از جمله تحول در حوزه، اظهار کرد: ورود حوزه در مباحث تحولی و پاسخگویی به نیازهای نظام، مطالبه‌ای است که حضرت آقا از دهه 80 داشتند.

وی افزود: با توجه به اینکه در جامعه ما به ویژه با تکنولوژی و پیشرفت‌های جدیدی که در عرصه فناوری به وجود آمده اتفاق‌هایی رقم خورده و سرعت تغییر و پیشرفت بسیار زیاد است، در چنین فضایی همه موسسسات علمی برای اینکه بتوانند پا به پای تحول و پیشرفتی که در عرصه‌های مختلف ایجاد می‌شود و تأثیری که در سبک زندگی مردم دارد، نقش آفرین باشند، لازم است که به استقبال تحول بروند و به تعبیر حضرت آقا زمام تحول را به دست بگیرند.

این استاد حوزه علمیه خواهران ادامه داد: حضرت آقا از حوزه مطالبه کردند و فرمودند تحول یک امر غیرقابل اجتناب است. یا افرادی که شایستگی و توانمندی این کار را دارند آن را به عهده می‌گیرند که در این صورت مسیر تحول به سمت درستی رهنمون می‌شود. یا ممکن است کسی آن را به عهده نگیرد و منجر به هرج و مرج شود، یا افرادی آن را به عهده بگیرند که شایستگی و توانمندی لازم را ندارند و مسیر تحول منحرف شود.

یوسفی افزود: با توجه به این نکته و رسالتی که حوزه در پاسخگویی به نیازهای نظام دارد، اعم از نظریه پردازی در مباحث مورد نیاز نظام و تربیت افراد و نیروی انسانی که بتوانند پاسخگوی مباحث علمی و شبهات و سوالات جدید باشند، حوزه علمیه باید بتواند به مسائل نوپدید نخبگان و عموم جامعه پاسخگو باشد.

معاون آموزش و تربیت جامعه الزهرا (س) گفت: حضرت آقا در مطالبه به دست گرفتن تحول و مسیر تحول، ما را به این مسیر رهنمون می‌کنند که نه تنها پاسخگوی نیازهای نظام باشیم و پاسخ درستی برای مسائلی که در سطح جامعه مطرح است اعم از مسائل اقتصادی، حکمرانی، خانواده، سیاست خارجی و مسائل دیگر داشته باشیم، بلکه با نگاه آینده‌نگرانه، مسائلی که در آینده پیش خواهد آمد را از الان پیش بینی و رصد کنیم و برای آنها پاسخ‌هایی را طراحی و آماده کنیم.

وی اظهار کرد: اگر حوزه علمیه در این مسیر به درستی گام بردارد می‌تواند در مسیر تحول رهنمون باشد، اما اگر خدای ناکرده با نگاه منفعلانه به دنبال این باشیم که حالا این اتفاق افتاده چه موضعی داشته باشیم، طبیعتاً از مسیر تحول عقب می‌افتیم و رسالت و وظیفه‌ای که بر عهده ماست را نمی‌توانیم به درستی انجام بدهیم.

یوسفی در خصوص اینکه چرا مقام معظم رهبری بحث تحول را مجدداً بیان کردند، گفت: حضرت آقا خواستند با این مطالبه مجدد خودشان ما را به سمت درک نیازهای نظام اسلامی سوق بدهند. نظام اسلامی فقط عرصه داخل کشور نیست بلکه به تأثیرگذاری که در عرصه بین الملل و جبهه مقاومت دارد توجه دارد، چون الگویی برای سایر کشورهاست. این جایگاه ویژه ایران اسلامی که به برکت انقلاب و جانفشانی شهدا و حضرت امام به وجود آمده نشان دهنده موقعیت خطیر ماست و ما باید بتوانیم در این مسیر همچنان پیشتاز باشیم و نقش الگویی را برای سایر کشورها داشته باشیم.