دوشنبه 5 آذر 1403

ترشی بخوریم یا نخوریم؟

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ترشی بخوریم یا نخوریم؟

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، رضا ایلخانی، متخصص طب سنتی، در استودیوی شبکه دو سیما در خصوص تغذیه سالم از دیدگاه طب سنتی، گفت: افراد باید از خوردن غذاها با طمع غالب به صورت مستمر خودداری کنند؛ چرا که این مسئله می‌تواند عوارض خاصی را به همراه داشته باشد. یکی از اصول تغذیه آن است که انسان غذاهایی را با طمع غالب استفاده نکنند. به طور کلی استمرار در خوردن غذاها مناسب نیست؛ برای مثال خوردن غذاهای تند برای مدت طولانی منجر به لاغری ناسالم، خشکی بدن و سودایی شدن بدن می‌شود.

وی ادامه داد: افرادی که به طور مداوم ترشی می‌خورند در سنین کمتری پیر می‌شوند. ترشی نیز بدن را لاغر می‌کند اما این لاغری نیز مناسب نیست؛ چرا که عوارضی را به همراه دارد. برای مثال افرادی که صبح ناشتا سرکه می‌خورند زخم معده می‌گیرند. ترشی به طور کلی ضدخون است؛ چرا که مزاج سرد و خشک دارد؛ در نتیجه افرادی که مزاج سرد دارند یا به تالاسمی مینور مبتلا هستند باید از خوردن ترشی خودداری کنند.

وی افزود: ترشی در سنین بالا ضرر بیشتری دارد و افرادی که سن کمتری دارند به نسبت کمتر تحت تاثیر عوارض منفی ترشیجات قرار می‌گیرند؛ چرا که در سنین بالایی بدن انسان به طور طبیعی مزاج سردتری به خود می‌گیرد.

ایلخانی گفت: شوری نیز به شدت سودا ساز است؛ افرادی که زیتون شور یا خیارشور می‌خورند باید بدانند که سودای آنها به شدت افزایش پیدا می‌کند و منجر به لاغری ناسالم می‌شود. از طرف دیگر شیرینی‌جات نیز معده را ضعیف و قوه هاضمه را کم می‌کنند. افراد نباید غذاهایی با طمع غالب میل کنند؛ چراکه هیچ‌کدام برای طولانی مدت تاثیرات مثبت ندارند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید طب سنتی سرکه ترشی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است