تروریستها هر کجا باشند از دست ایران در امان نیستند
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر ایران در مراسمی که همزمان با هفته حقوق بشر آمریکایی در محل سفارت سابق آمریکا برگزار شد، گفت: کشورهای مستقل تلاش میکنند تا استقلال خود را در عرصه بین المللی نشان بدهند؛ از این رو تاریخ معاصر روابط بین الملل همواره عرصه منازعه و چالش بین کشورهای استکباری و مستقل بوده و دلیل این منازعه هم این بوده کخ کشورهایی...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر ایران در مراسمی که همزمان با هفته حقوق بشر آمریکایی در محل سفارت سابق آمریکا برگزار شد، گفت: کشورهای مستقل تلاش میکنند تا استقلال خود را در عرصه بین المللی نشان بدهند؛ از این رو تاریخ معاصر روابط بین الملل همواره عرصه منازعه و چالش بین کشورهای استکباری و مستقل بوده و دلیل این منازعه هم این بوده کخ کشورهایی که خودشان را پرچم دار حقوق بشر می دانند تلاش میکنند تا در عرصه بین المللی استاندارد ایجاد کنند اما خودشان چون میخواهند فرهنگشان را اشاعه بدهند مجری این استانداردها نیستند.
وی با بیان اینکه ما به عنوان کشور اسلامی نه تنها مخالف حقوق بشر نیستیم؛ بلکه کاملا موافق آن هستیم و در این راستا نیز برخی از معاهدات و کنوانسیون های بین المللی را پذیرفتیم و به آنها باور داریم و اجرایشان می کنیم، افزود: نقطه اختلاف ما در جهت اجرای استانداردهای حقوق بشری است چرا که برخی از آنها موازین و استانداردهایی است که در جهت حمایت از حقوق انسان نبوده و یک فرهنگ و استاندارد خاص را ترویج میکنند.
غریب آبادی بیان کرد: کشورهای غربی و به ویژه امریکا از حقوق بشر برای استاندارد سازی، مفهوم سازی و ترویج فرهنگ خودشان استفاده میکنند و در این راستا بخشی از حوزه هایی که ضرورتا ارتباطی با حقوق انسان ندارند را وارد ادبیات بین المللی کرده و سندسازی پرداختند و در پی آن به سایر کشورها فشار میآورند تا از این استانداردها تبعیت کنند و اینجا نقطه افتراق بین کشورهایی مثل ما و کشورهای غربی و امریکاست.
وی افزود: آفت بزرگی که حقوق بشر دارد این است که با وجود 190 کشور و تنوع فرهنگی در جهان ما بخواهیم یک استاندارد واحد تحت عنوان حقوق بشر را به سایر ملتها تحمیل کنیم و این قابل پذیرش نیست. به هر روی وقتی می خواهیم اصولی را در مورد حقوق بشر اجرا کنیم باید شرایط کشورها را در نظر بگیریم. مثلا چون مواد مخدر در اروپا یک تهدید نیست از این رو قوانین آنها سختگیرانه نیست؛ اما وضعیت ما که در همسایگی افغانستان هستیم متفاوت است با این اوصاف آیا ما هم باید از اروپا در زمینه چگونگی برخورد با مواد مخدر تبعیت کنیم؟
غریبآبادی بیان کرد: غربیها می گویند چرا مجازات ایران در مقابل قاچاقچیان مواد مخدر سخت گیرانه است مشخص است که ما در این حوزه با تهدید مواجهایم پس قوانین و مجازاتهایمان هم متناسب با این شرایط است و نمیتوانیم از استانداردهای واحدی تبعیت کنیم.
وی اظهارکرد: در مورد حجاب نیز این سوال گاهی اوقات مطرح می شود که چرا برخی از دیپلمات های کشورهای غربی که در ایران هستند باید ملزم به حجاب باشند در حالی که ما وقتی در کشورهای اروپایی هستیم از فرهنگ آنها تبعیت نمی کنیم جواب ما ساده است چون ما هم یک کشور اسلامی هستیم و دیگر اینکه حجاب قانون است؛ البته غربیها میگویند ما کشورهای آزاد و دمکراتیکی هستیم ولی با محدودیت هایی که برای حضور دانشجویان محجبه در دانشگاهها ایجاد میکنند به نقض قوانین خودشان میپردازند.
غریبآبادی اضافه کرد: حقوق بشر گاهی اوقات تحت شرایط جغرافیایی و استراتژیکی است و گاهی اوقات متاثر از فرهنگ، روش ها، سبک زندگی، باورها و عقاید دینی کشورهاست پس نمی توانیم یک الگوی استاندارد به همه کشورها تحمیل کنیم ولی شکی نیست برخی از انواع حقوق بشر مثل حق حیات جهانشمول است و هیچ کس نمی تواند خودسرانه حیات کسی را سلب کند.
وی بیان کرد: حقوق بشر برخلاف تصور برخیها پدیده پیچیده ای است اما در این رابطه نه تنها تنوع فرهنگی نادیده گرفته می شود بلکه حقوق بشر به عنوان ابزار سیاسی مورد سواستفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه امروز علیه کشورهایی که به شیوه های مختلف به نقض حقوق بشر می پردازند ولی با غربیها همراه هستند قطعنامه ای صادر نمیشود اما در مورد ایران شعارهای حقوق بشری می دهند چون می خواهند همه کشورها از الگو و استاندارد واحد غربی تبعیت کنند، تصریح کرد: مادامی که کشورها از استانداردهای غرب تبعیت کنند مهم نیست که چه نظامهایی در این کشورها حکومت میکنند در غیر این صورت مانند ایران به عنوان ناقض حقوق بشر معرفی میشوند.
وی با بیان اینکه ما هر جنایتی را که اسرائیل مرتکب میشود آن را به پای امریکا مینویسیم، چون این جنایتها به واسطه حمایتهای گسترده سیاسی، مالی، اقتصادی، تجاری، امنیتی و اطلاعاتی امریکا از رژیم صهیونیستی انجام میشوند، افزود: آمریکا بیش از 70 قطع نامه را که علیه اسرائیل بوده در واقع آمریکاییها همواره در مقابل تمامی قطع نامههایی که علیه اسرائیل بوده ایستادگی و مخالفت کرده است. وی با اشاره به اینکه امریکاییها از طریق هواپیماهای بدون سرنشین و در قالب 14 هزار عملیات در 7 کشور 48 هزار نفر را کشته اند و حتی برخی از نمایندگان کنگره امریکا خواهان تحقیق و تفحص در این زمینه شدهاند افزود: در حوزه ایران سیاهه جنایات امریکا بسیار گسترده است مثلا در مورد جنگ تحمیلی نقش آمریکا در تشویق صدام برای حمله به کشورمان برجسته و آشکار است. به هر روی هر کسی که در این جنایت به صدام کمک کرد به سهم خود مسئول است. غریب آبادی افزود: ایران بزرگترین قربانی ترورسیم بوده و دارای 17 یا 25 هزار شهید ترور است و این در حالی است که منافقین با حمایتهای آمریکا خوی وحشی گری و ماهیت تروریستی خود را علیه مردم بی گناه به نمایش گذاشتند. وی با بیان اینکه گروههای تروریستی از جمله منافقین ابزار در دست آمریکا و غرب هستند و وقتی تار یخ مصرفشان تمام شود همین کشورها آنها را خلاص میکنند، افزود: امریکا در پشت پرده ایجاد همه گروهکهای ترویستی در ایران از جمله گروهک تندر است. به گونهای که گرداننده اصلی این گروهک نیز که بازداشت است مدعی شد تحت حفاظت FBI بوده و تصور میکرده دست ایران به او نمیرسد خب رسید و محاکمه هم میشود. به هر روی تروریستها به دلیل جنایتهای گستردهای که مرتکب شدهاند در هر جا باشند از دست ایران در امان نیستند. وی با اشاره به اینکه ما علی رغم اینکه قربانی تروریسم هستیم، ولی به حمایت از گروههای ترویستی متهم میشویم، افزود: این چه حقوق بشری ست که به واسطه ان مردم را میکشند و کشور قربانی را متهم به تروریسم میکنند. غریب آبادی بیان کرد: گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل 11 روز در ایران بود و از چند مکان بازدید کرد و او در گزارش اولیه اش نوشت که حقوق بشر مردم ایران در اثر تحریمها آسیب دیده و این تحریمها مغایر با حقوق بین الملل و منشور ملل متحد هستند. با این تفاسیر امریکا مسئول است و باید پاسخگو باشد. وی افزود: تحریم و تروریسم دو موضوعی است که باید در این خصوص روشنگری کنیم این جا جایی است که باید امریکا را در عرصه بین المللی مفتضح کنیم به قول مقام معظم رهبری هر کسی از حقوق بشر صحبت کند امریکا حق ندارد از حقوق بشر صحبت کند. غریب آبادی بیان کرد: امریکا میگوید مدافع حقوق مردم ایران است، اما علیه کشورمان قطع نامه صادر میکند با این اوصاف سوال این است که اگر هدف آمریکا حمایت از مردم است پس چرا حقوقشان را نقض میکند تا جایی که مردم ما آسیب پذیر شدهاند. امریکا اگر دنبال حمایت از حقوق بشر است تحریمها را بردارد و برای لغو تحریمها نیاز به مذاکره نیست.