تزریق 12.5 میلیارد دلار به تولید برق کشور از طریق صندوق توسعه ملی
تهران - ایرنا - وزیر نیرو از توافق با صندوق توسعه ملی برای تزریق 12 میلیارد و 500 میلیون دلار به صنعت نیروگاهی کشور خبر داد و گفت: تاکنون پنج میلیارد دلار برای ایجاد ظرفیت نیروگاهی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر و هفت میلیارد و 500 میلیون دلار برای تولید برق در بخش حرارتی در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، «علی اکبر محرابیان» امروز (سهشنبه) در همایش سراسری مدیران ارشد وزارت نیرو و مدیران آب و برق سراسر کشور افزود: با ایجاد وحدت، همگرایی و انضباط کاری در صنعت آب و برق در مدت 2 سال و نیم امکان تسریع در اجرای برنامهها و اقدامات فراهم شده است و ضرورت دارد در ادامه مسیر فعالیتها نیز از همه ظرفیتهای نخبگانی و کارشناسی صنعت آب و برق برای پیگیری دقیق امور بهرهبرداری شود.
وی درباره اصلاح تعرفههای آب و برق در دولت سیزدهم، اضافه کرد: بر اساس قوانین و مقررات در سالهای اخیر اصلاحات بسیار خوبی در بخش تعرفههای آب و برق انجام شده است و سیاست کلی وزارت نیرو در این حوزه حمایت کامل از عامه مردم و اقشار آسیب پذیر و مدیریت مصارف بیش از الگو است.
هزینه مصارف بالای مشترکان پرمصرف به جامعه تحمیل نشود
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: اگر بنا به هر دلیلی برخی مشترکان اصرار دارند که بالاتر از الگو آب و یا برق مصرف کنند، هزینه این مصرف مازاد نباید بر جامعه تحمیل شود و آنان باید هزینه مصرف مازاد خود را خارج از چارچوبهای یارانهای بپردازند.
محرابیان، لزوم صیانت از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: اقدامات خوبی برپایه قانون در دولت سیزدهم برای حفاظت و صیانت از منابع آب سطحی و زیرزمینی در دستور کار قرار گرفته است که از جمله آنها سامانه دوسویه آب و برق برای مدیریت تومان منابع آبی است.
رعایت الگوی مصرف آب توسط 80 درصد بهرهبرداران از آبهای زیرزمینی
وی افزود: برپایه پایشهای صورت گرفته در 6 ماهه اول سال آبی جاری 80 درصد بهره برداران از منابع آب زیرزمینی الگوی مصرف آب را رعایت میکنند و 20 درصد دیگر از الگو تجاوز میکنند که در این بین 5 درصد برداشت بسیار زیادی دارند و از طریق مدیریت توامان آب و برق تلاش میکنیم میزان مصرف و برداشت آب آنها را کاهش و مدیریت کنیم.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در برخی مناطق کشور عمق چاههای کشاورزی به 380 متر رسیده و ظرفیت برداشت برخی چاهها از 100 لیتر بر ثانیه به چهار لیتر کاهش یافته است، گفت: باتوجه به اشتراکی بودن ذخایر آب زیرزمینی و محدودیتهایی که در این زمینه وجود دارد، لازم است با هدف استقرار عدالت و جلوگیری از پدیدههایی مانند فرونشست، مدیریت میزان برداشت از آبهای زیرزمینی در چارچوب قانون دنبال شود.
محرابیان به مدیریت جامع سیلاب در 2 ماه اخیر اشاره و در این رابطه اضافه کرد: در هفتههای گذشته در برخی مناطق کشور بارشهای بسیار شدیدی رقم خورد که بعضاً از میانگین بلند مدت بالاتر بود، حجم خسارت این بارشها با مهندسی و مدیریت دقیق وزارت نیرو به حداقل ممکن رسید و بخش قابل توجهی از بارشها از طریق سدهای احداث شده کنترل شد.
وی در همین زمینه بیانداشت: با وجود بارشهای سنگین به ویژه در جنوب استان سیستان و بلوچستان و خسارتهایی که به سازههای برقی این استان وارد شد، مدیران صنعت برق به سرعت وارد عمل شدند و در کوتاهترین زمان ممکن مشکلات ایجاد شده را رفع کردند.
وزیر نیرو در ارتباط با اجرایی شدن بند «ع» تبصره 8 قانون بودجه با هدف سوق دادن صنایع آببر به سمت آبهای نامتعارف و پساب، گفت: تامین آب صنایع آببر از طریق پساب و آبهای نامتعارف اکنون به قانون تبدیل و در برنامه هفتم توسعه نیز بر روی آن تاکید شده است و بر همین اساس باید با جدیت پیگیری شود.
امکان تامین آب صنایع از طریق پساب تا 4 میلیارد مترمکعب
محرابیان با اشاره به اینکه از محل این قانون تا کنون ظرفیت یک میلیارد متر مکعب پساب به صورت سالانه برای صنایع ایجاد شده است، افزود: امکان افزایش ظرفیت تامین آب پساب برای صنایع تا چهار میلیارد مترمکعب نیز وجود دارد.
وی در همین رابطه اضافه کرد: با توجه به اینکه تامین آب صنایع از محل پساب ارتباطی با محدودیت منابع آبی در مناطق کم آب کشور ندارد، توسعه صنایع در مناطق کم آب با پساب به عنوان یک اقدام مورد تایید دنبال خواهد شد و اشکالی ندارد.
وزیر نیرو همچنین بر لزوم قطع هرگونه انشعاب آب شرب در شهرهای مختلف کشور برای آبیاری فضای سبز تاکید کرد و در این خصوص خطاب به مدیران صنعت آبفای کشور گفت: آبیاری فضای سبز از طریق آب تصفیه شده و بهداشتی که قابلیت شرب دارد تحت هیچ شرایطی قابل قبول نیست و مدیران مرتبط لازم است نسبت به قطع هرگونه انشعاب آب شرب برای بخش فضای سبز اقدام کنند.
پنلهای خورشیدی چاههای کشاورزی به شبکه سراسری متصل میشود
محرابیان در ارتباط با برنامه جدید وزارت نیرو برای نصب پنل خورشیدی بر روی چاههای کشاورزی بیان کرد: اقدام خوبی برای تامین برق کافی برای چاههای کشاورزی از طریق پنلهای خورشیدی در دستور کار قرار گرفته است که مشروط به اتصال این پنلها به شبکه سراسری و مدیریت میزان برداشت آب چاهها از طریق دیسپاچینگ بلامانع است.
وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در حوزه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور اشاره کرد و افزود: برنامههای گستردهای توسط سازمان انرژیهای تجدیدپذیر برای توسعه انرژیهای پاک در کشور دنبال میشود و در این حوزه پیشرفتهای بسیار خوبی حاصل شده است.
تزریق 12.5 میلیارد دلار به صنعت نیروگاهی کشور توسط صندوق توسعه ملی
وزیر نیرو به توافقات حاصل شده با صندوق توسعه ملی برای تزریق 12.5 میلیارد دلار به صنعت نیروگاهی کشور با هدف رفع ناترازی در صنعت برق اشاره کرد و در این خصوص گفت: به دنبال توافقهای صورت گرفته میان وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی پنج میلیارد دلار برای ایجاد ظرفیت نیروگاهی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر و 7.5 میلیارد دلار برای ایجاد ظرفیت تولید برق در بخش حرارتی اختصاص یافته است که پیش بینی میکنیم با اجرایی شدن این برنامهها ناترازی صنعت برق به حداقل ممکن برسد.
محرابیان در بخش پایانی سخنان خود درباره ضرورت توجه به موضوع رسانه و اطلاع رسانی در مورد اقدامات صورت گرفته در صنعت آب و برق گفت: اقداماتی که در صنعت آب و برق با هدف افزایش رفاه عموم مردم کشور انجام میشود، باید به صورت دقیق و سریع به اطلاع مردم در نقاط مختلف کشور برسد.
0 نفر