تسلیحات 8 میلیارد دلاری آمریکایی در راه اسرائیل
یک رسانه آمریکایی روز جمعه اعلام کرد که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به طور غیررسمی کنگره این کشور را از تصمیم فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی به ارزش هشت میلیارد دلار شامل مهمات جنگنده و بالگردهای تهاجمی مطلع کرده است.
در این گزارش آمده است که این تصمیم به تایید کمیته های مجلس نمایندگان و سنا نیاز دارد و شامل گلوله های توپخانه و موشک های هوا به هوا برای جنگنده ها جهت دفاع در برابر تهدیداتی مانند پهپاد است.
یک مقام آمریکایی به اکسیوس گفت: رئیسجمهور آمریکا به صراحت اعلام کرده است که اسرائیل حق دارد مطابق با قوانین بینالمللی و حقوق بشردوستانه بینالمللی از شهروندان خود دفاع و از حمله ایران و نیروهای وابسته به آن جلوگیری کند.
بر اساس اعلام اکسیوس، این بسته تسلیحاتی همچنین شامل بمب ها و کلاهک های جنگی کوچک است.
با توجه به دادههای جدید منتشر شده، از هفتم اکتبر 2023 (15 مهر 1402)، آمریکا بیش از 22 میلیارد دلار برای حمایت از جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه، لبنان و سوریه هزینه کرده است.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم، از سال 2019 تا 2023، آمریکا 69 درصد تسلیحات رژیم اسرائیل را تامین کرده که این امر در سال جاری میلادی به 78 درصد افزایش یافته است.
به گزارش این موسسه، تا ماه دسامبر 2023(دی ماه 1402)، آمریکا بیش از 10 هزار تن سلاح به ارزش 2.4 میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی تحویل داده بود.
این تعداد تا ماه اوت سال 2024 (شهریور 1403) به 50 هزار تن رسید که از طریق صدها هواپیما و کشتی حمل شده است.
آمریکا به عنوان بزرگترین متحد رژیم صهیونیستی، طیف گسترده ای از تجهیزات نظامی پیشرفته، از جمله موشک های سیستم گنبد آهنین، بمب های هدایت شونده دقیق، بالگردهای سنگین سی اچ 53، بالگردهای آپاچی ای اچ 64 و گلوله های توپخانه 155 میلیمتری، در کنار بمب های سنگر شکن و خودروهای زرهی را به رژیم صهیونیستی ارسال کرده است.
به گفته شورای روابط خارجی که یک اندیشکده آمریکایی است، از سال 1946، واشنگتن بیش از 310 میلیارد دلار کمک نظامی و اقتصادی به رژیم اسرائیل ارائه کرده است.
آمریکا و اسرائیل در سال 2016، یک قرارداد 10 ساله کمک نظامی به ارزش 38 میلیارد دلار امضا کردند که این قرارداد همچنان اجرا می شود.
بر اساس این قرارداد، آمریکا سالانه 3.8 میلیارد دلار برای تامین مالی توانایی نظامی اسرائیل و دفاع موشکی آن اختصاص می دهد.
اختصاص بسته های اضطراری نظامی به رژیم صهیونیستی در سال 2024، ارزش کمک های نظامی به این رژیم را میلیاردها دلار افزایش داد، از جمله 14.1 میلیارد دلار کمک نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل که در ماه فوریه (اسفند گذشته) تصویب شد و 2.5 میلیارد دلار بسته تسلیحات در ماه مارس (فروردین).
این در حالیست که فعالان و سازمان های حقوق بشری از استفاده از این تسلیحات در مناطق غیرنظامی که با نظارت محدود آمریکا انجام می شود، انتقاد کرده اند.
در سال 2024 آمریکا بیش از 100 قرارداد تسلیحاتی به اسرائیل اختصاص داد که پشتیبانی از سامانههای دفاع موشکی و تکمیل ذخایر تسلیحاتی این رژیم را ممکن می کند.
این قراردادها علیرغم گزارش های مداوم در مورد تأثیر این تسلیحات بر جمعیت غیرنظامی غزه امضا شده است.
رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر2023 (15 مهر 1402) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.