تشخیص دقیق اوتیسم با روشی جدید
محققان سوئیسی در مطالعه اخیرشان با کمک هوش مصنوعی موفق به توسعه دستگاهی برای تشخیص اوتیسم شدهاند.
به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم اغلب در ارتباط و تعامل با افراد دچار برخی مشکلات میشوند و تشخیص این اختلال نیز علیرغم شایع بودن آن تا قبل از سن پنج سالگی بسیار چالش برانگیز است.
دانشمندان "دانشگاه ژنو" در مطالعه اخیرشان براساس تجزیه و تحلیل خودکار چند ویدئو موفق به توسعه یک الگوریتم هوش مصنوعی شدهاند که امکان مطالعه ارتباطات غیرکلامی کودکان را به صورت ناشناس و استاندارد فراهم میکند.
"نادا کوجوویچ" (Nada Kojovic) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: اوتیسم با یک ارتباط غیر کلامی مشخص میشود که این نوع ارتباط با ارتباط یک کودک معمولی در حال رشد متفاوت است. این ارتباط در چند حالت متفاوت است برای مثال آنها دچار مشکلاتی در برقراری ارتباط چشمی، لبخند زدن، اشاره به اشیا یا نحوه نشان دادن علاقه خود به آنچه در اطرافشان رخ میدهد، هستند. به همین دلیل ما با استفاده از هوش مصنوعی الگوریتمی را طراحی کردیم که حرکات کودکان در ویدئو را تجزیه و تحلیل میکند و مشخص میکند که آیا آنها دارای ویژگی اختلال طیف اوتیسم هستند یا خیر.
دانشمندان پس از توسعه الگوریتم مذکور آن را بر روی 68 کودک معمولی در حال رشد و 68 کودک مبتلا به اوتیسم که همه زیر پنج سال بودند، آزمایش کردند. نتایج نشان داد که هوش مصنوعی در بیش از 80 درصد موارد طبقه بندی دقیق اوتیسم را انجام میدهد.
انتهای پیام