تشکیل "پوشه ویژه" برای پیگیری پروندههای کثیرالشاکی / سامانههای "سامع" و "عدلیه" راههای ارتباطی مردم با دستگاه قضا
مدیرکل ارتباطات مردمی قوه قضائیه از تشکیل پوشه ویژه برای پیگیری پروندههای کثیرالشاکی خبر داد و اعلام کرد: عمده آنها تا آخر امسال به نتیجه میرسند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سید علیاصغر رفاهی، مدیرکل ارتباطات مردمی قوه قضائیه در مصاحبه خود با برنامه "ایرانشهر" با اشاره به اینکه ریاست جدید قوه قضائیه یک سال است که مستقر شده است، گفت: حجتالاسلام محسنیاژهای در یک سالی که در قوه قضائیه مستقر شدهاند، دیدارهای مردمی متعددی داشتهاند. از ابتدای سال 1400 تا پایان سال، 24 سفر استانی و بازدید سرزده انجام شده است که البته تعدادی از آنها مربوط به ریاست قبلی است. علاوه بر این، اعضای شورای قضائی نیز 34 ملاقات مردمی داشتهاند که همگی در راستای درخواستهای ریاست قوه مبنی بر رسیدگی به درخواستهای مردمی بوده است.
وی افزود: در دیداری که هفتم تیرماه خدمت رهبر معظم انقلاب داشتیم، ایشان فرمودند که ارتباط با مردم تضعیف نشود. به همین دلیل، خود آقای محسنیاژهای شخصاً در دیدارهای مردمی حاضر میشوند و در جلسه شورای عالی قضائی، به همه اعضا یادآوری میکنند که در دفتر ارتباطات مردمی حاضر شده و با مردم دیدار داشته باشند. اولین ملاقات مردمی حجتالاسلام محسنیاژهای سوم مردادماه سال 1400 و در دفتر ارتباطات مردمی انجام شد.
رفاهی در ادامه آماری از تعداد مراجعات مردم به دفتر ارتباطات مردمی قوه قضائیه ارائه کرد و گفت: در یکسال گذشته اتفاقات خوبی رخ داده است. روزانه 300 مراجعه حضوری داشتیم و نزدیک به 400 - 500 نفر نیز درخواستهای خود را از راههای دیگر نظیر پست و سامانه پیامکی به ما میرسانند. در این مراجعات عمده آنان میگویند که به شما پناه آوردهایم. همانطور که میدانید رهبر معظم انقلاب نیز فرمایشی دارند و میفرمایند که «قوه قضائیه باید پناهگاه مردم باشد.» دفتر ارتباطات مردمی پناهگاهی است که هر کسی از هرجایی از قوه قضائیه مشکلی داشته باشد به آنجا میآید.
وی تأکید کرد: ریاست قوه قضائیه همواره بر دو نکته در ارتباط با مردم تأکید دارند و میگویند دو موضوع را پررنگ کنید؛ یکی اینکه اگر کسی به دفتر ارتباطات مردمی مراجعه کرد، فقط به یک نامهنگاری بسنده نکنیم، بلکه باید تا گرفتن جواب دقیق و درست آن را پیگیری کنیم. مورد دیگر، اتخاذ رویکرد حل مسأله است. اینکه اگر کسی مشکلی داشت و تشخیص دادیم که باید حل شود، باید حتماً آن را پیگیری و حل کنیم. برای مثال، امروز یک نفر به ما مراجعه کرد و بدون آنکه بخواهیم نامهنگاری کنیم، با تلفن و مستقیماً کارش را حل کردیم.
مدیر دفتر ارتباطات مردمی قوه قضائیه بیان کرد: نظر آقای محسنیاژهای بر این است که امور را تا آخرین نقطه پیگیری کنیم و اگر مشکلی در جایی وجود دارد، حتماً حل شود. در حقیقت تلاش میکنیم اگر کاستی هست جبران کنیم. اگر فسادی وجود داشته باشد به نهاد مربوطه ارجاع میدهیم، اگر شکایت مربوط به قضات باشد، به دفتر خود آقای محسنیاژهای منتقل میکنیم و... خاطرم هست موردی داشتیم که یک فرد کلیمی در سایت ما درخواستی را مطرح کرده بود. ظرف 4-5 روز به ایشان زنگ زدیم و از او خواستیم که در جلسه ملاقات مردمی با آقای مصدق، معاون اول قوه قضائیه حضور پیدا کند که خوشبختانه مشکلش حل شد.
وی درباره ملاقاتهای مردمی سایر مقامات قضائی گفت: در هر هفته، یک یا دو نفر از مقامات عالی قوه قضائیه به اداره کل ارتباطات مردمی میآیند و با مردم دیدار میکنند. البته درخواستها زیاد است اما آنهایی که احساس میکنیم نیاز به ملاقات حضوری با مقامات دارد را جدا کرده، پیشنویس نامهای برایش مینویسیم و روزی که مسئول بخش مربوطه میآید آن را مطرح میکنیم.
رفاهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند رسیدگی به پروندههای کثیرالشاکی نظیر مؤسسات مالی اعتباری گفت: یکی از برنامههای امسال ادارهکل ارتباطات مردمی به نتیجه رساندن و پیگیری جدی این پروندهها است. البته ما حلال نیستیم و فقط میتوانیم پیگیری کنیم. یکی از کارهای ما که از سال گذشته به دستور مستقیم آقای محسنیاژهای انجام شد این است که برای همه اینها پوشه پیگیری ویژهای تشکیل بدهیم. شاکیان نمایندگان خود را به ما معرفی کردهاند و بنده هر ماه دوبار با نمایندگان آنها ملاقات دارم و به صورت مرتب پرونده آنان را پیگیری میکنیم.
وی ادامه داد: همانطور که میدانید آنان در گذشته تجمعاتی داشتند اما اکنون نداریم، چرا که میبینند کارشان در حال پیگیری است. پیشبینی من این است که امسال بسیاری از این پروندهها به نتیجه خواهد رسید. علاوه براین، بنابر مصوبهای که از معاون اول قوه قضائیه گرفتیم، مقرر شد تا کارگروهی تشکیل شده و در آن مقامات عالی قوه حضور داشته باشند. از هفته آینده جلسات این کارگروه آغاز شده و گزارشی از این پروندهها را ارائه میکنیم تا به نتیجه نهایی برسد.
او در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا فقط امکان مراجعه حضوری برای حل مشکل وجود دارد، گفت: خیر؛ راههای دیگری نیز وجود دارد؛ به ویژه برای هموطنانی که خارج از تهران زندگی میکنند. اولاً تمام مقامات فضایی در شهرهای دیگر ملاقات دارند. از اول مرداد سال گذشته، بنابر دستور آقای محسنیاژهای، مکاتبهای با استانها داشتیم و مقرر شد که رئیس کل دادگستری و دادستان کل هر استان هر ماه ملاقاتهایی داشته باشند. باید اشاره کنم که از ابتدای مرداد تا پایان سال، بیش از یک میلیون و 30 هزار ملاقات مردمی از سوی مقامات قضائی در شهرستانها انجام شده است. بر همین اساس، اگر کسی در یک شهرستانی مشکلی دارد میتواند با مراجعه به دادستانی هر استان درخواست خود را مطرح کند. علاوه براین، در تمام استانها یک رابط مردمی داریم که برای حل امور مردمی اقدام میکند. همچنین سامانه «سامع» و سامانه ارتباط مردمی «عدلیه» محلی برای بیان درخواستهای مردمی است.
وی گفت: از مردم میخواهیم درخواستهای خود را با در نظر گرفتن 4 نکته مهم به این سامانهها ارسال کنند که بلافاصله رسیدگی و پیگیری میشود. اولاً مشخصات خود را به صورت کامل در پیامها ارسال کنند. همچنین مشخصات پروندهای خود اعم از شماره پرونده، استان محل رسیدگی و... را ارسال کنند. ثالثاً مشکل را بیان کرده و در نهایت درخواست خود را مطرح کنند. این اطمینان را میدهم که این سامانه به صورت روزانه بررسی میشود.
مأموریت ویژه رئیس قوه قضائیه برای تسریع در تعیینتکلیف پروندههای کثیرالشاکی و بازداشتهای موقت