دوشنبه 5 آذر 1403

تشکیل کارگروه ویژه اربعین حسینی (ع) در سازمان بازرسی کل کشور

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تشکیل کارگروه ویژه اربعین حسینی (ع) در سازمان بازرسی کل کشور

در پی پیشنهاد معاونت نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور و موافقت ریاست این سازمان، کارگروه ویژه اربعین در این معاونت تشکیل شد.

بر اساس اعلام سازمان بازرسی کل کشور، در پی پیشنهاد معاونت نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور و موافقت ریاست این سازمان، کارگروه ویژه اربعین در این معاونت تشکیل شد.

در همین رابطه محمد مهدی بلندیان سرپرست معاونت سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: راهپیمایی اربعین حسینی که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن به عنوان حرکت عشق و ایمان یاد نمودند، یکی از تاثیرگذارترین و گسترده‌ترین رخداد‌های مذهبی جهان است که در سنوات اخیر و با فراهم شدن امکانات سفر عاشقان حضرت امام حسین (ع) هر ساله بر شمار آن‌ها افزوده می‌شود. با این حال، با توجه به پیش بینی افزایش استقبال زوار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و لزوم هماهنگی و برنامه ریزی کلیه دستگاه‌های اجرایی ذیربط و در راستای انجام وظایف و اختیارات سازمان بازرسی کل کشور، وفق اصل 174 قانون اساسی مبنی بر نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین موضوع نظارت بر ستاد مرکزی برگزاری مراسم اربعین حسینی (ع) در وزارت کشور و همچنین اقدامات وزارت امور خارجه و متعاقب آن سایر دستگاه‌های متولی مربوطه در کمیته‌های هجده گانه ذیل ستاد اربعین، در دستور کار معاونت سیاسی و قضایی سازمان بازرسی قرار گرفته و بر همین اساس کارگروه اربعین این معاونت تشکیل شده است.

سرپرست معاونت سیاسی و قضایی سازمان بازرسی افزود: بر اساس هماهنگی‌های صورت گرفته در همین چارچوب، جلساتی با نماینده تام الاختیار وزیر کشور در خصوص حمل و نقل زائران اربعین برگزار شد. همچنین جلساتی با رئیس ستاد اربعین حسینی (ع) در خصوص مشکلات، موانع و آسیب‌های برگزاری مراسم اربعین در سنوات گذشته و نیز نحوه نظارت و ارزیابی وضعیت مرز‌های زمینی با کشور عراق شامل؛ مرز‌های باشماق، تمرچین، ریمدان، چذابه، شلمچه و مهران صورت گرفته است و این نظارت با حضور میدانی بازرسان این معاونت تا پایان عملیات بازگشت زائران به کشورمان ادامه خواهد داشت.

بلندیان در ادامه با بیان اهم اقدامات کارگروه اربعین معاونت سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور در سال 1401 خاطر نشان کرد: ارسال گزارش هشداری به وزیر کشور راجع به آسیب‌ها و چالش‌های مرز مهران و ارائه پیشنهادات موثر در تامین اتوبوس و حمل و نقل زوار در دوران اوج تردد از نمونه این اقدامات بوده است.

وی افزود: با توجه به تاکید ریاست سازمان بازرسی کل کشور، در سال جدید برای نخستین بار معاونت سیاسی و قضایی اقدام به استقرار هیات‌های بازرسی در کنسولگری‌های نجف و کربلا خواهد کرد تا نحوه خدمات رسانی این دفاتر نمایندگی وزارت خارجه در ایام اربعین مورد رصد و نظارت قرار گیرد.

بلندیان در ادامه بیان داشت: نظارت و بازرسی دستگاه‌های اجرایی در نحوه مدیریت، ساماندهی امور و خدمات‌رسانی به زائران، نظارت بر نحوه تأمین وسایل حمل‌ونقل عمومی و اقلام موردنیاز، تأمین انواع سوخت موردنیاز (شامل بنزین، گازوئیل و...)، تسهیل ورود و خروج، تأمین رفاه و آسایش هموطنان در مبادی مرزی از شاخص‌های بازرسی این قرارگاه است. ضمن آنکه ایجاد زیرساخت‌های لازم در مسیر‌های پرتردد نظیر امکانات بهداشتی، درمانی، اسکان، انجام امور فرهنگی، تبلیغاتی، تأمین مکان مناسب برای پارک خودروی زائران و نگهداری آن‌ها بدون ایراد صدمه، آسیب، سرقت، تأمین نظم و امنیت زائران در مسیر‌های رفت و برگشت و در کشور مقصد از توقعات زائران اربعین حسینی (ع) است که طی بررسی و ارزیابی‌های این معاونت احصاء شده است.

سرپرست معاونت سیاسی و قضایی سازمان بازرسی از مکاتبه با وزیر کشور با تاکید بر لزوم توجه همه نهاد‌های مسئول در خصوص برگزاری مراسم اربعین به عالی‌ترین وجه ممکن اشاره کرد و گفت: در راستای ایفای تکالیف نظارتی سازمان بازرسی، موضوع نحوه برگزاری مراسم اربعین از طریق اعزام نمایندگان، تشکیل پرونده‌های نظارت و بازرسی، انعکاس اهم یافته‌ها، موانع و آسیب‌ها به دستگاههای ذیربط پیگیری و اهم چالش‌ها، موانع، آسیب‌ها و راهکار‌های پیشنهادی به وزارت کشور ارائه شد.

بلندیان تصریح کرد: به منظور تلاش در جهت رفع موانع و مشکلات احتمالی در طول عزیمت یا بازگشت از سفر، زائران حسینی می‌توانند کلیه گزارش‌ها، اخبار، شکایات و مطالب خود را از طریق سامانه www.136.ir و تلفن گویای 136 به سازمان بازرسی اعلام تا مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی