تعمیم شبکهسازی دانشگاهها و دستگاهها در حوزه محیط زیست
تهران - ایرنا - معاون محیطزیست انسانی سازمان محیط زیست گفت: نهادسازی و شبکهسازی بین دانشگاهها و دستگاههای اجرایی برای رفع مشکلات محیط زیستی مانند کنسرسیوم اصفهان باید شکل بگیرد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، مسعود تجریشی در وبینار کنسرسیوم مراکز علمی پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط زیست اظهار داشت: این فعالیتها میتواند سرآغاز الگویی در کشور باشد و تجربه این 40 ساله نشان میدهد هر جا مردم در صحنه بودند و اسلام را معیار خود قرار دادیم، در کارها موفق شدیم.
وی ادامه داد: در سال 98 کمیسیون اقتصاد مقاومتی مجلس شورای اسلامی دستورالعملی صادر کرد که فراکسیون محیط زیست ایجاد شود و در قالب آن جلسات متعددی با دستگاههای مختلف برگزار شد که البته نتیجه گزارشها از تخریب محیط زیست ناامید کننده بود و به اختصار خلاصهای از گزارشات دستگاهها در خصوص محیط زیست منتشر شد.
الزام شبکهسازی در حوزه محیط زیست
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست گفت: دولت به تنهایی امکان حل مشکلات محیط زیست را ندارد و باید مردم و تشکلها و سازمانهای مردم نهاد به صحنه بیایند که این امر مستلزم سیاستگذاری دقیق، شبکهسازی و نهادسازی است.
وی ادامه داد: بنابراین در چند محور فعالیتهای خود را پیگیری خواهیم کرد که یکی از آنها فعال شدن کنسرسیوم دانشگاههای برتر بود که سندی بر این اساس تولید شده و در راستای آلودگی هوا و سایر مشکلات محیطزیستی نیز ردیف بودجه دریافت شده است.
مشخص کردن دلایل آلودگی صنایع توسط دانشگاهها
تجریشی با بیان اینکه بودجهای را از صندوق محیط زیست به دانشگاهها برای مشخص کردن دلایل آلایندگی و آلوده کردن صنایع تعیین کرده، گفت: 20 قرارداد در این راستا نهایی شد اما صندوق ملی محیط زیست همکاری نکرد.
وی تصریح کرد: برای نمونه پالایشگاهها را به یک دانشگاه و پتروشیمیها را به دانشگاه دیگری سپردیم که علت آلودگی آنها را مشخص کنند تا از این طریق چالش ملی برطرف شود و با پایش کردن صنایع، چرخه جدیدی در دانشگاه با ایجاد اشتغال و دانش بنیان فراهم شود.
تعمیم الگوی شبکهسازی دانشگاه و دستگاههای اجرایی
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست کشور افزود: هزار میلیارد تومان منبع مالی در بانک عامل برای این امور اختصاص داده شد که 500 میلیارد تومان را نتوانستیم دریافت کنیم و اگر جدیتر وارد شده بودند کل این میزان هم استفاده میشد.
وی اینگونه شبکه سازی بین دانشگاهها و دستگاههای اجرایی را به عنوان اولین الگو در کشور دانست و افزود: باید از این کنسرسیوم از مسائل کلان به استانی برسیم و با توجه به فعال کردن تمام دانشگاهها در پایش، بتوانیم از ظرفیت استانی برای حل چالشها در استان بهره ببریم.
تجریشی خاطر نشان کرد: این کنسرسیوم به عنوان اولین نهاد نوپا تشکیل شده که به مباحث گستردهای هم پرداخته است و باید مدل الگویی برای تمام کشور قرار گیرد که تا سال آینده به 5 استان دیگر نیز تعمیم داده میشود که با این حساب به استانها اختیار بیشتری داده می شود.