تلاش اصلاحطلبان برای مراقبت انتخاباتی از ظریف
اصلاحطلبان به دنبال حفظ پرنسیب ظریف در قامت یکی از نامزدهای اصلی این جریان در انتخابات 1404هستند.
سرویس سیاست مشرق - یک روزنامه اصلاح طلب ضمن انتقاد از حضور بیش از اندازه محمدجواد ظریف در نشست ها و مجامع مختلف سخرانی های وی را دارای مضامین و روایت تکراری ارزیابی کرده و به وی هشدار داد که مراقب باشد زینت المجالس نشود.
روزنامه هممیهن در یادداشتی با اشاره به تلاشهای محمدجواد ظریف برای به نقد کشیدن آنچه که سیاست های تندروها می خواند، بهره گیری وی از فرصت موجود را دارای ظرافت ها و دقت های سیاسی و رسانه ای دانست و نوشت: در وجه سیاسی، ظریف باید بکوشد جایگاه خود را بهعنوان چهرهای ملی و معتمد دوسویه («جامعه و نخبگان مدنی» و «حکومت و نخبگان سیاسی») را حفظ کند و این موقعیت لغزان و خطیر را به جهت اشتباههای محاسباتی از کف ندهد؛ چرا که ظریف چه بخواهد و چه نخواهد، چه بپسندد و چه نپسندد، یکی از معدود ظرفیتهای جدی کشور در سطح داخلی و بینالمللی است که حفظ آن، بیش از هرچیز برعهده خود اوست.
این روزنامه اصلاحطلب اما می نویسد: اما نکته مهمتر، وجه رسانهای سود جستن ظریف از فرصت کنونی است. ظریف گرچه شخصیتی دارای قدر و قیمت و ارج و قربت است؛ اما همچون سرمایهای است که سخاوت بیش از اندازه در هزینه کردن آن، از قدر و اندازه آن خواهد کاست. متاسفانه، به نظر میرسد ظریف به ظرافتهای این دو وجه (بهویژه وجه رسانهای)، توجه لازم را ندارد.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: حضور پیاپی در کنگرهها و مجامع احزاب، تشکلها، نهادهای فرهنگی، رسانهها و... شاید برای شخصیتها و تحلیلگران سیاسی امری عادی و مثبت هم باشد و هرچه بیشتر در صحنه حضور یابند، امکان کنشگری بیشتری بیابند. اما برای شخصیتی که جایگاهی بالاتر از یک بازیگر یا تحلیلگر سیاسی دارد، ملاحظات بیشتری لازم است. مخصوصاً در مورد شخصیتی که جایگاهی ملی و بینالمللی دارد و هر گفته یا رفتار او، با تحلیلها و برآوردهایی گسترده مواجه میشود.
بنا بر تاکید هم میهن، در همین دو روز گذشته، ظریف در کنگره یک حزب و یک نشست دانشجویی سخنرانی کرده است که محتوای آن، نکته خاصی بیش از مواردی که در سخنرانیهای قبل گفته بود، به همراه ندارد و به نظر هم نمیرسد بازخورد و توجه به آن، با گفتارهای مثلاً دو ماه پیش او، قابلقیاس باشد. چنین است که در مقام یک ناظر علاقهمند به دکتر ظریف، دوستانه میتوان او را خطاب قرار داد و از او خواست که در رویکرد سیاسی - رسانهای خود تجدیدنظر کند و نگذارد جایگاهاش از سیاستمداری ملی و بینالمللی به زینتالمجالس و خطیب محافل فروکاهد.
گفتنی است بیان این مطالب از سوی اصلاح طلبان در خصوص کنش های سیاسی - رسانهای ظریف را می توان در قالب حفظ پرنسیب وی در قامت یکی از کاندیداهای اصلی این جریان در انتخابات 1404دانست که به باور آنان در حال عادی شدن در فضای افکارعمومی به دلیل حضور بیش از اندازه عمومی و رسانهای است.