تمدید مهلت ارسال طرحهای هوش مصنوعی تا 10 مرداد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دنشجو، یکی از اهداف بنیاد ملی علم ایران، ظرفیتسازی برای پیشبرد مرزهای دانش در بالاترین سطح جهانی برای دستیابی به مرجعیت علمی است. از آنجا که آگاهی از روندهای آینده علم و فناوری، از الزامات حرکت در مرزهای دانش است، بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد با هدف جهتدهی به پژوهشهای آینده، طرحهای تحقیقاتی متمرکز بر بررسی روندهای آینده علم و فناوری در جهان و ایران...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دنشجو، یکی از اهداف بنیاد ملی علم ایران، ظرفیتسازی برای پیشبرد مرزهای دانش در بالاترین سطح جهانی برای دستیابی به مرجعیت علمی است. از آنجا که آگاهی از روندهای آینده علم و فناوری، از الزامات حرکت در مرزهای دانش است، بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد با هدف جهتدهی به پژوهشهای آینده، طرحهای تحقیقاتی متمرکز بر بررسی روندهای آینده علم و فناوری در جهان و ایران را در قالب فراخوان، مورد حمایت قرار دهد.
در فراخوان اخیر بنیاد علم ایران از طرحهای پژوهشی اعضای هیاتعلمی رشتههای آیندهپژوهی، سیاستگذاری علم و فناوری، مدیریت فناوری، علم اطلاعات و دانششناسی، علمسنجی، فناوری اطلاعات (دادهکاوی) و رشتههای مرتبط، در حوزههای اولویتدار حمایت میشود.
حوزههای اولویتدار این فراخوان شامل هوش مصنوعی، علوم و فناوریهای کوانتوم است.
این فراخوان، علاوه بر گزارش، خروجیهایی همچون مقاله با نمایه بینالمللی، گزارش سیاستی، نشست سخنرانی برای متخصصان مربوط، گزارشهای خبری کوتاه و فهرستی از روندهای علمی آینده و متناسب با وضعیت کشور مد نظر دارد.
گزارش سیاستی باید قابلیت ارائه به نهادهای بالادستی و سیاستگذار در حوزه علم و فناوری به منظور تصمیمگیری و سیاستگذاری را داشته باشد. روندهای علمی احصاء شده در آینده نیز باید در قالبهای حمایتی بنیاد شامل طرح پژوهشی، کرسی، گرنت پژوهشی یا حمایت از محققان دکتری و پسادکتری به شکل اولویتهای اعلام شده، قابل عرضه و معرفی به پژوهشگران باشد. در پایان، گزارشهای نهایی به نام خود پژوهشگران در سایت بنیاد ملی علم منتشر خواهد شد.
به نقل از بنیاد علم ایران، مهلت ارسال پیشنهادهها به این فراخوان تا 21 تیر بود که تا روز 10 مرداد تمدید شد.
حداکثر میزان حمایت از هرکدام از این مطالعات، 125 میلیون تومان خواهد بود. میزان حمایت، بستگی به نوع و حجم دادههای مورد بررسی (مقالات، پتنتها و نظرات متخصصان)، تعداد جلسات دلفی خبرگانی، بهرهگیری از رویکردهای کمی یا کیفی یا ترکیبی برای شناسایی روندها، تمرکز بر شناسایی روندهای پژوهشی یا حوزههای فناوری، تعداد حوزهها و شاخههای فرعی مورد بررسی در هر یک از محورها و... خواهد داشت.