سه‌شنبه 2 بهمن 1403

تنور داغ کم‌فروشی در نان پدیده‌ای که در یاسوج ناظر ندارد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تنور داغ کم‌فروشی در نان پدیده‌ای که در یاسوج ناظر ندارد

آب رفتن وزنه چانه، کیفیت پایین بعد از پخت مهم‌ترین گلایه‌های این روزهای شهروندان یاسوجی نسبت به وضعیت نان در خبازی‌های این شهر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس فروش کیلویی نان راهکاری بود که مسئولان برای مبارزه با کم فروشی و قاچاق آرد در نظر گرفتند تا برای اجرای این طرح ملی ساز و کار هوشمند سازی فروش نان توسط نانوایی ها آغاز شود.

دولت مدعی بود که نان را گران نخواهد کرد و قصد دارد با اجرای این طرح، یارانه را مستقیماً به نانوایان که حلقه آخر تولید نان هستند پرداخت کند و با حذف ارز ترجیهی و افزایش هزینه نانوایان به مقدار کمی قیمت را در برخی از انواع نان اضافه کرد تا در کهگیلویه و بویراحمد برخی از خبازی ها برای جبران هزینه ها دست به کم فروشی بزنند. 99 درصد از نانوایی های شهر یاسوج به کارتخوان هوشمند تجهیز شده و حالا مشخص شده که هر نانوایی در استان به چه میزان نان فروش می کند. دولت اطلاع دارد میزان مصرف دقیق آرد در استان کهگیلویه و بویراحمد چه مقدار است اما غفلت از نظارت بر کار نانوایی ها این موضوع را در هاله ای از ابهام قرار داده که آیا تعداد نان در فروش مبنا است یا وزن چانه؟ چرا که کم فروشی در وزن چانه ها مشهود بوده و میزان مصرف آرد با تعداد فروش نان همخوانی ندارد. ابوالحسن صداقت کیش مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد پیشتر از تجهیز 96 درصد نانوایی‌های فعال در استان به دستگاه کارتخوان هوشمند خبر داد و افزود: نانوایی‌ها موظف به استفاده از این دستگاه‌ها شده و باید به منظور جلوگیری از بروز مشکل در اختصاص سهمیه آرد، از دریافت پول نقد خودداری کنند تا این کار میان اصناف و مصرف کنندگان نهادینه شود. اما موضوع کم فروشی در وزن چانه ها به اذعان شهروندان یاسوجی در حال نهادینه شدن بوده و عدم نظارت مناسب بر بازار باعث شده تا شاهد خرید بیش از اندازه نان باشیم چرا که وزن پائین چانه ها بر روی مصرف اثر گذاشته و خریداران را مجبور به خرید بیشتر می کند و این هوشمند سازی می تواند این موضوع را القاء کند که نانوا به میزان بیشتری از آرد یارانه ای نیازمند است. کارتخوان های هوشمند نانوایی ها حجم قاچاق و انحراف یارانه های تخصیصی از سوی دولت را کم و ساماندهی کرده است و این یک دستاورد بزرگ برای دولت به شمار می رود اما به نظر می رسد این دستاورد به بهای کوچک شدن نان های مردم توسط خبازی ها تمام شده است. با اجرای طرح فروش نان به صورت کیلویی تا حدودی جلوی کم فروشی ها گرفته می شود اما باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که اگر نظارت نباشد باید شاهد بی کیفیت شدن پخت نان برای اضافه شدن وزن آن باشیم و این طرح باز هم می تواند به ضرر مردم تمام شده و بر روی سلامتی شهروندان اثر می گذارد. بهر حال موضوعی که در حال حاظر باعث گلایه مندی شدید شهروندان یاسوجی شده کم فروشی نانوایی ها بوده و انتظار است مسئولان نظارت بیشتری بر پخت نان داشته و با پدیده کم فروشی نان در این شهر مقابله جدی کنند. انتهای پیام /