دوشنبه 1 بهمن 1403

توافق دستگاه قضائی ایران و عراق برای مقابله با گروه‌های تروریستی

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
توافق دستگاه قضائی ایران و عراق برای مقابله با گروه‌های تروریستی

به گزارش گروه قضایی خبرگزاری فارس، بنابر اعلام مدیریت ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، اولین نشست کمیته مشترک قضایی مقابله با تروریسم با مسوولیت کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و قاضی لیث جبر حمزه، رئیس سازمان نظارت قضایی و عضو شورایعالی قضایی عراق در بغداد برگزار شد.

تفاهمات قوای قضائیه ایران و عراق در زمینه مقابله با گروهک‌های تروریستی

برابر صورت جلسه مشترکی که به امضای دو طرف رسید، طرفین ضمن محکوم کردن جنایات گروهک‌های تروریستی از جمله منافقین، داعش، گروه‌های تکفیری، کومله، دمکرات، پژاک، خبات و پاک و با تاکید بر عزم جدی نظام‌های قضایی دو کشور بر مقابله با تروریسم در تمامی ابعاد و اشکال آن و همچنین با یادآوری تهدیدات ناشی از گروهک‌های تروریستی علیه امنیت دو کشور و آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های آنها علیه مردم، نسبت به موارد زیر تفاهم کردند:

کشف جرایم گروهک های تروریستی و اعضای آنها، تعقیب متهمان، انجام تحقیقات کامل، رسیدگی قضایی و صدور احکام متناسب با جرایم ارتکابی و اجرای مجازات آنها

انجام اقدامات لازم جهت قرار دادن گروهک های تروریستی مزبور در فهرست گروه های تروریستی از طریق مراجع قانونی خود

تسریع و تسهیل فرایند اجرای معاضدت قضایی و استرداد مرتکبین هر نوع اقدام تروریستی اعم از متهمین و محکومین

همکاری و حمایت از یکدیگر در اقامه دعوا و طرح شکایات در محاکم خارجی و بین المللی علیه گروهک های تروریستی مورد اشاره

ارائه گزارشی از آخرین اقدامات قضایی انجام شده درباره پرونده اقدام تروریستی و جنایتکارانه که منجر به شهادت حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهان شد

تشکیل شعب ویژه رسیدگی به جرائم تروریستی در دادسراها، محاکم و مراجع تجدیدنظر

برگزاری دور دوم نشست کمیته مشترک قضایی در آذرماه 1402 در تهران تحویل 38 درخواست قضایی استرداد اعضای گروهک های تروریستی به رئیس شورایعالی قضایی عراق بر استرداد

غریب آبادی در جریان این سفر، با دکتر فائق زیدان، رئیس شورایعالی قضایی عراق نیز دیدار و گفتگو کرد.

وی با استناد به موافقت‌نامه‌های همکاری قضایی، از جمله استرداد مجرمین، میان دو کشور و توافقات حاصله در نشست امنیتی بین دو کشور در اسفندماه 1401، درخواست‌های قضایی برای استرداد 38 نفر از اعضای اصلی و سران گروهک های تروریستی مانند کومله، دمکرات، پژاک، خبات و پاک را به دکتر فائق زیدان تحویل داد و خواهان استرداد هرچه سریع تر آنها به ایران برای محاکمه و اجرای عدالت شد. معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه در این دیدار همچنین گفت که درخواست های دیگری نیز برای استرداد برای شورایعالی قضایی عراق ارسال خواهند شد.

فائق زیدان نیز در این نشست، بر عزم عراق و نظام قضایی این کشور بر مقابله با گروهک های تروریستی و همکاری و تعامل با دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تاکید نمود.

در این نشست ها، با توجه به پرونده تشکیل شده برای گروهک تروریستی منافقین در قوه قضائیه ایران از یکسو و جنایات این گروهک در عراق از سوی دیگر، همچنین مقرر شد دو طرف درخصوص انجام تحقیقات، به اشتراک گذاشتن مستندات مربوطه و تشکیل پرونده های قضایی با یکدیگر از نزدیک همکاری نمایند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه همچنین با دادستان کل و وزیر دادگستری عراق نیز به طور جداگانه دیدار و گفتگو کرد.

وزیر دادگستری عراق اطلاع داد که به زودی 15 نفر از محکومان ایرانی به کشورمان منتقل می شوند. طرفین تفاهم کردند که روند انتقال محکومان ایرانی و تعداد آنان، سرعت بگیرد. ادای احترام به مقام شامخ شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهان

به گزارش فارس، دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان و هیات همراه در بدو ورود به عراق، با حضور در محل شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهان، به مقام شامخ این شهدای عزیز ادای احترام کرده و یاد و نام آنان را گرامی داشتند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

قوه قضاییه

گروه‌های تروریستی عراق این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
توافق دستگاه قضائی ایران و عراق برای مقابله با گروه‌های تروریستی 2