تور مارکوپولویی اسکوچیچ به کشورهای عربی و اروپایی برای فوتبال ایران کنتور میاندازد
سفرهای پرهزینه اسکوچیچ که قطعا با هزینه اقامت در هتلهای لوکس، وعدههایی غذایی و پروازهای فرست کلاس و سایر مخارج جابجایی همراه است، اگر با حق ماموریتهای نجومی که از دوران کارلوس کی روش بوده است، جمع بسته شود، شاهد یک صورتحساب سنگین برای فدراسیون بی پول خواهیم بود که از همین حالا پرداختش روی دوش رییس بعدی فدراسیون سنگینی خواهد کرد.
سرمربی جدید و کروات تیم ملی فوتبال ایران که انتخابش حواشی بسیاری در فضای مبهم و معلق فوتبال ایران به همراه داشت، پس از تماشای دو دیدار خارج از خانه استقلال و پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا، دیشب بلافاصله عازم بلژیک شد!
به گزارش «تابناک ورزشی»؛ دراگان اسکوچیچ با آغاز گشت و گذارهای مرسوم سرمربیان خارجی تیم ملی و سفر به کویت و امارات دیدار استقلال و الاهلی امارات و همچنین پرسپولیس و الشارجه را تماشا کرد و حالا بلافاصله راهی اروپا شده تا این سوال در ذهن اهالی فوتبال نقش ببندد که آیا نمیشد این دو مسابقه را از تلویزیون تماشا کند و هزینههای ارزی جدیدی به فوتبال بحران زده و ورشکسته و بدهکار ایران تحمیل نکند؟ این پولها را بگذارید کنار قرارداد 200هزاریورویی که فقط برای هدایت تیم ملی در چهار مسابقه انتخابی جام جهانی در قرارداد گنجانده شده و قلب دلسوزان فوتبال ایران را میفشارد؛ یعنی هر بازی حدود 750 میلیون تومان برای یک مربی معمولی که هیچ افتخار چشمگیری در کارنامه نداشته است.
دل خیلیها خوش بود که لااقل اسکوچیچ مربی ارزانی است و قرار نیست به خاطر باختن به تیم هایی، چون بحرین و عراق از فوتبال ایران ارث پدری یا شیربهای مادرش را طلب کند و در محاکم فیفا غرامت 120میلیارد تومانی بخواهد، اما سرمربی جدید تیم ملی هنوز نیامده، به سیاق مربیان قبلی از جمله ویلموتس، به بهانه بررسی عملکرد لژیونرهای ایران، قرار است راهی سفر بلژیک شود. او برنامه ریزی کرده و یا برایش برنامه ریخته اند که در روزهای اول، دوم و سوم اسفند به ترتیب در تمرینات تیمهای یوپن (تیم عزتاللهی و ابراهیمی)، شارلروا (کاوه رضایی، علی قلیزاده، یونس دلفی) و سپس در تمرین خنت (میلاد محمدی) شرکت کند.
اسکوچیچ قرار است روز چهارم اسفند ماه در ادامه تور جذاب اروپایی اش، تماشاگر دیدار تیمهای برژ و شارلروا باشد و بلافاصله در همان روز دیدار تیمهای اندرلخت و یوپن را از نزدیک تماشا کند! همه این مسابقات از شبکههای مختلف تلویزیونی و ماهوارهای قابل دیدن است و مشخص نیست، چه کسی در فدراسیون فوتبال ایران چنین مجوزی به اسکوچیچ داده است. این تعداد سفر پیاپی و فشرده برای سرمربی که مدعی بود بیمار است و برای درمان باید آبادان (تیم سابقش در لیگ برتر) را ترک کند، عجیب و زیان آور نیست؟
نزدیکترین بازی رسمی اسکوچیچ و اولین محک او در تیم ملی ایران در بازی هفتم فروردین ماه سال آتی مقابل هنگکنگ در چارچوب مقدماتی جام جهانی خواهد بود و تقریبا همه دوستداران فوتبال میدانند پیروزی مقابل این تیم درجه 3 آسیا برای فوتبال ایران نیازی به تدارک خاص و ویژه و تماشای لژیونرها در تیمهایشان ندارد و تیم ملی با هر ترکیبی میتواند از دو مسابقه آتی به راحتی عبور کند.
احتمال دارد اسکوچیچ برای ملاقات سردار آزمون، مهدی طارمی و علیرضا جهانبخش بخواهد به روسیه، پرتغال و انگلیس هم سفر کند و با سیاحت مارکوپولویی همه بازیکنان شاغل ایرانی در سراسر اروپا را مشمول دیدوبازدید جذابش کند، آیا در فدراسیون یک نفر نیست که دراین باره به او اخطار بدهد؟ باید خدا را شکر کرد که فوتبال ایران در لیگ آمریکا، استرالیا و کانادا بازیکن سرشناس و ملی پوش ندارد تا هزینههای نجومی مسافرت و دنیاگردی اسکو بیشتر از این نشود.
این سفرهای پرهزینه دراگان اسکوچیچ که قطعا با هزینه اقامت در هتلهای لوکس، وعدههایی غذایی، هزینه تماس و اینترنت و انجام پروازهای فرست کلاس و سایر مخارج جابجایی همراه است، اگر با حق ماموریتهای نجومی که از دوران کارلوس کی روش مرسوم بوده، جمع بسته شود، شاهد یک صورتحساب سنگین برای فدراسیون بی پول خواهیم بود که از همین حالا پرداختش روی دوش رییس بعدی فدراسیون سنگینی خواهد کرد.
سوال اینجاست که آیا اسکوچیج نمیتوانست چندهفته صبر کند و ملی پوشان خارج نشین را در اولین اردوی تیم ملی در تهران ملاقات نماید؟ میزان آمادگی آنها برای دو بازی بسیار پیش پا افتاده مقابل هنگ کنگ و کامبوج تا چه حد اهمیت دارد که سرمربی تیم ملی هنوز جوهر امضای حکمش خشک نشده، راهی اروپا شده تا با بعضی از آنها دیدار کند و جویای احوالشان شود؟ آیا نمیشد تلفنی، ایمیلی و حتی با تماس تصویری حال لژیونرها را پرسید؟ شرایط فیزیکی فعلی این بازیکنان چه تاثیری در دعوتشان به اردوهای مهم اصلی برای مصاف با عراق و بحرین در مقدماتی جام جهانی دارد؟
در کشوری که مردمش این روزها با انواع و اقسام فشارهای اقتصادی داخلی و بین المللی دست به گریبانند، چه ضرورتی دارد که این همه پرواز خارجی غیرضرور و بدون فایده از محل بیت المال انجام شود و مخارجش برپشت جامعه سنگینی کند؟ وزیر ورزش که بارها درباره حذف سفرهای غیرضروری هشدار داده بود، با چه سازوکاری بر تشدید این رویهها نظارت میکند؟
نویسنده: بهنام شریفی