تورهای طبیعتگردی سدی برای قطع درختان سرخدار
یک جنگلبان گفت: برای جلوگیری از قطع درختان سرخدار و کمک به معیشت اهالی روستای سیاه رودبار تورهای گردشگری را برگزار کردیم.
قسمت هفتم مجموعه مستند «همسایههای خوب» به کارگردانی مهدی بخشیمقدم و تهیهکنندگی مهدی شامحمدی که تازهترین محصول مرکز مستند سوره است، شب گذشته هفتم شهریورماه قصه «فرهاد مسعودی» را روایت کرد.
فرهاد مسعودی، جنگلبان، اهل روستای سیاه رودبار از توابع شهرستان علیآباد کتول استان گلستان است که تاکنون به کمک اهالی روستا و با ابتکار و انجام راهکارهای جدید موفق به حفظ جنگلهای هیرکانی و ذخیرهگاه درخت سرخدار در منطقه شده است.
او برای جلوگیری از قطع درختان تورهای طبیعتگردی و آموزشی برگزار و به معیشت اهالی روستا برای آنها که به دنبال شغل مناسب و درآمد پایدار هستند، کمک میکند که دیگر نیازی به قطع درختان سرخدار و درآمد حاصل از قاچاق چوب آن نداشته باشند.
پخش این قسمت بهانهای شد تا با «فرهاد مسعودی» گفتوگویی داشته باشیم که در ادامه میخوانید.
فرهاد مسعودی گفت: ما در روستای سیاهرودبار شهرستان علیآباد کتول یکسری فعالیتهای گروهی انجام میدهیم و در این راستا من هم مشغول کارهایی در زمینه حفظ درختان سرخدار هستم.
این جنگلبان با اشاره به اینکه همیشه جنگلبان با محیطبان اشتباه گرفته میشود، مطرح کرد: از کلمه جنگلبان استفاده میشود، اما فعالیت محیطبان برای مردم نمایش داده میشود در حالیکه اگر فعالیت واقعی جنگلبانان به نمایش گذاشته شود، اصلاح ذهنیت شکل میگیرد و از طرفی اگر در نشان دادن فعالیتها بتوانیم پیامهایی به مخاطب ارائه دهیم و یکسری نکات آموزشی پنهان در پس تصویر داشته باشیم، ما را در رسیدن به اهداف حفاظتی و آموزشی یاری میکند چراکه رسانه مخاطبان زیادی دارد.
مسعودی ادامه داد: سال 89 یک آتشسوزی گسترده در شمال کشور رخ داد و من به عنوان نیروی داوطلب برای بحث مهار آتش اقدام کردم. در این مسیر به عنوان سرگروه، باتوجه به نوع فعالیتی که داشتم، گروههای مختلف را برای خاموش کردن آتش هدایت میکردم. پس از مدتی اداره منابع طبیعی در قالب نیروهای قروقبان شروع به نیرو گرفتن کرد و چون محیط زیست را دوست دارم، پیشنهاد آنها را پذیرفتم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه به دنبال این است که فعالیت گروهی را تبدیل به تعاونی کند و آن را به ثبت برساند، مطرح کرد: به دنبال ثبت تعاونی هستیم تا انتقال قدرت و کار و مدیریت کردن از یک فرد به گروه منتقل شود تا تصمیمگیری کنند و برنامهها را پیش ببرند.
این جنگلبان یادآور شد: در حال طراحی یک کارگاه آموزشی به صورت آنلاین هستیم تا بتوانیم درباره مسایل مختلف از جمله ابعاد فردی و اجتماعی انسان و ارتباطش با طبیعت صحبت کنیم و یکسری نکات را به صورت جدی به آدمها آموزش دهیم.
مسعودی افزود: اگر بتوانیم روی بحث روان درمانی با طبیعت کار کنیم یعنی از فضای طبیعت برای روحیه بخشی به یکسری آدمهایی که بیمار هستند، بهره ببریم و ارتباط افراد با طبیعت و جهان اطرافشان را بهتر کنیم، اتفاقات خوبی رخ میدهد و افراد بهتر میتوانند زندگی کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تقریبا یک چرخه اقتصادی در روستا بین آدمهای مختلف شکل گرفته است که امیدوارم تکمیل، پایدار و ماندگار شود. همچنین اگر بتوانیم یک قرق محلی در منطقهای که ذخیره گاز سرخدار و سایر گونههای درختی و جانوری وجود دارد، ایجاد کنیم که آنها را حفظ کنیم، اتفاقات خوبی رخ میدهد و نمونه خوبیست از اینکه مردم از طبیعت و جنگل استفاده کنند و خود در حفظ آن نقش داشته باشند همچنین این پدیده یک رابطه خوب بین اعضای روستا به وجود میآورد و باعث صمیمیت افراد، دور هم بودن و ارتباط و کمک آنها به یکدیگر میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون